Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Jó estét :) Bocsánat most jöttem melóból, éjjel amikor kitette akkor olvastam, és lassan indulok újra , nem gondoltam hogy csak lefelé kellene lapoznom, azt hittem több oldalt kell visszanéznem. :)
Gyorsan ide dobom a két idősíkot! H1-en szépen konszolidálódott, a bátrak talán vehetik egy körre. Talán... és péntek van! :) Napos charton meg a helyzet, hogy a madarak a trendvonalakon kívül várnak, na de melyik lesz a nyerő?? XAG/USD /h1/D https://ibb.co/NWfv3Dh https://ibb.co/p4qc031
https://strategicmetalsinvest.com/silver-prices/ . Ez egy érdekes olvasmány az ezüstről. Jövőbeli szerepéről. Szegény űrhajósok akik az űrben rekedtek vittek magukkal elég ezüstöt?! Vagy visznek még fel?! :)
Commerz turbo long 37 augusztus elején 68Ft volt. Szeptember elején 110Ft lett. (+61%/hónap) Majdnem sikerült a havi duplázás. De újra esnek a piacok és privatizációt jelenett Németország a Commerz banknál. Kiszáll az állam a bankból. ( ezzel a lépéssel egyébként pont segítni szeretné a bankot) Érdekes lesz figyelni az árfolyamot! Ha bekövetkezik a kamatvágás esetleg elnökválasztás sem fajul el újra lehet egy szép hozam. Nem kell 61% elég már csak alsóbb szinteken beszállni és + 39% :) Ha nem megy egy lépésben a duplázás, mehet kettőben.
https://www.investing.com/news/forex-news/dollars-demise-appears-overstated--jpmorgan-3602603 . A DXY short pozícióm tegnap végre zöldben zárt. A közölt írás es a Portfolio dollárral kapcsolatos jegyzete is azt mutatja, hogy lehet még USD gyengülés de már ne nagyon számítsunk nagy változásokra. . Bizony hiába csökken a zöldhasú ereje, ha azok ereje is csökken amihez hasonlítjuk. . Csupán gondolat, hogy a DXY valutakosárban az arany nincsen benne. Milyen érdekes lenne, de az XAU/USD pár mutathatja a viszonyítási alapot.
Japán egész jól indított. A Nikkei 0.02% pluszban van. USA vegyesen de inkább pirosban zárt. Nem sokat javult a hangulat. . Fémeknél a platina, arany ezüst nemesek tudnak csak növekedni. Határidős piacon hajnalban a gáz és olaj 0.2% körüli pluszban tudott indulni. . Figyelemmel kísértem a kanadai kamatvágás hatását. Csak 0.25%- ot csokkentettek, de úgy látszik ez is elég volt arra, hogy a kanadai részvénypiac olyan pors legyen mint a juharfa levele ősszel. . Tényleg nem kisére kirobbanó lelkesedés a piacokon a kamatvágásukat. Kanada is hasonló gondokkal szembesült mint USA csak kicsiben.
Láttam ezt a borzalmas képet. De szerintem vége a harmónikus alakzatnak. Bullos M alakult ki. De Farkasfu, Fibonacchi , Pakk, Pomperj .. biztos okosabb tőlem. Elnézést ha valakit kihagytam a leg TA elemzők közül! . Én már építem ezüst longom, olaj még nehéz ügy! Arany meg nem vitás…. . Igazi spekulánsoknak ajánlom a Gbp/jpy párt is. Ez más eszköz de nagy a volatilitása!
Még nincs péntek de kezdjük a napot! USA vörösben zár. Érlelődik a részvénypiaci korrekció. Amit a csodálatos hetes el is kezdett. Nvidia bemutatta minden idők legnagyobb részvénypiaci értékvesztését. Sajnos olyan nagy alapok része is volt a részvény, hogy rántja magával a befektetési alapokat is! . DXY szerencsésen gyengült. Ehhez kellett a mai nem túl kedvező makró hír is. . Nézzük ma mivel állunk szemben?! . Ázsia. Ma korábban írok így nem tudom merre fog menni az árfolyam. Jelentős hírt nem várunk a fémpiacra nézve. . Európa: Na itt van külföldi forrásból pletykám. Ha az olaj ára tovább esik akkor igazolja, hogy Közel-Kelet elkezdett aranyat venni olajért Ezt nem fogják az orrunkra kötni de a piaci mozgások erősíthetik vagy cáfolhatják a pletykát. Fémpiacra fontos hír ma nem lesz. . Amerika: Na jön a szerintem leghülyébb adat ami a FED-nek a legfontosabb 14:30 heti főműsor NFP. - a kisebb érték a jó a fémeknek, de ekkor omlik a részvénypiac. . A hetet a szokásos COT számokkal zárjuk. . Saját véleményem a FED egy olyan szezonálisan befolyásolt adathoz köti a kamatvágást ami teljes butaság. De ez van. Óriási piaci volatilitással számoljunk! . Stopokat tegyétek tágra! Vagy zárjátok a pozíciókat. TA fontos lehet a támaszok szempontjából! . Rv. piacon már se nem shortolok se nem nyitok long pozíciót. Egyszerűen veszélyes annak aki kerekedik. Ezüst valószínüleg már az arannyal fog együtt mozogni, sőt én holnap jobb teljesítményt várok a fehér fémtől. Kitartás, stop!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)