Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Kettő MACD robot indikátort tesztelek. Megerősíti mindkettő az MACD belépésre adott értékelésed! Látható az MACD algoritmusok működési különbsége a csatolt képen. Egyelőre figyelem a működésüket. Illetve folyik egy harmadik teszt is. De azt majd, ha sikeres lesz. . RSI azért elég magas, de tud ez bőven túlvett (70 fölötti) lenni. Hűséges alligátorom is emelkedést vár. Szája nyitva emelkedésben. (Napos alatti TA-nak adatközlés időszakban nem sok értelme van.) . https://ibb.co/HnG5z2H
És megérkeztünk a hét tőzsdei szempontból legfontosabb napjához. Előre jelzem, hátha valaki csak az első sorokat olvassa, hogy ma nagy ingadozás várható a legváratlanabb időkben. Ezért a stoppokat ellenőrizzétek a pozíció méretekkel egyetemben! TP/SL 2:1 arány jó. De nézzetek fontos szinteket órás időkeretben és ahhoz méretezzétek az aljat a pénztárcátok függvényében! Vagy kivárásra játszani. Nézzük a mai eseményeket: . Ázsiai piac korlátozott. Hong Kong, Korea ünnepel. Megfigyelhető egy elég nagy hullámzás a grafikonon. Szokatlan ilyenkor de oka lehet a bizonytalanság. 12:00 India közli Export Import adatait. Egy növekedés erősíri a fémeket. A jövőben lesz fontos adat ez, a távolabbi kilátások miatt. . Európa is közöl adatokat amik a későbbiekben lesznek fontosak de okozhatnak kisebb ingadozásokat ma is. 8:45 Francia CPI ez nem olyan releváns mint a német de okozhat kisebb megingást főleg azért mert már ismerjük a német és spanyol értékeket. . 11:00 EU GDP nem várok mára ettől nagy ingadozást de főleg azért mert már az USA nyitás árnyékában leszünk. GDP növekedés inkább erősíti a fémeket. . 13:30 Ez az az időpont amikor érdemes felkészülni a váratlan eseményekre! Lehet ekkor már beszűkült az árfolyammozgás de ha nem mindjárt bekövetkezik. Utolsó alkalom, hogy ellenőrizzétek a stoppokat, pozíciókat. És türelem! . 14:30 USA CPI vagyis fogyasztói infláció. Itt a vártnál magasabb érték erősíti a dollárt, ezzel csökkenti a fémek árát. De! Tegnap teljesen más reakciót váltott ki. A piac olyan mintha megszokná az inflációt és a magas kamatokat. . Egyéb fémes témával most nem foglalkozom. Q1 jelentések végét várom. . Ma is a türelem a legfontosabb! Nagy vadra megyünk, amit be kell cserkészni. Elemzések zöme emelkedést vár. Ezüst 30 fölötti ár simán benne van de nem biztos, hogy ma. TA és FA is erősíti ezt. ATH az messze még de lesz. Arany itt 2400 fölötti árat nyugodtan várhatunk! Kulcsszó a nyugodtan és nem a 2400.
Köszönöm! Bár néha orákulum lennék de nem vagyok. Szerintem senki nem ért a fémek tőzsdei mozgásához legfeljebb megszokja a viselkedését és ehhez próbál alkalmazkodni! Tegyétek Ti is ezt!
Sziasztok! Korlátozottan vagyok, mert egy nagyon fontos projektem van, de azért olvaslak Titeket, illetve vettem ma is TL26-ot. Minden adott a 30+-hoz. Legalábbis TA alapon. Láthatunk egy szép zászlós alakzatot. Az előző 30$-os értékhez képest, most sokkal jobban állnak a csillagok. Ez most nem csak egy felszúrás lesz, sokkal inkább stabil emelkedésnek néz ki, 30$ feletti célárral. Az előző csúcstámadáskor RSI már 84-nél járt, MACD pedig épp megtorpant. Ehhez képest a technikai kép most sokkal kedvezőbb! RSI még nincs túlvett tartományban, sőt igazából most adta be a "namostkellvenni" jelzést, ahogy MACD is épp belekezdett csak az emelkedésbe. Napos chartot néztem, rövid tf-en azért elképzelhető, hogy vissza-vissza néz, de hamarosan 30+++ értékeket kellene látnunk. Már, ha a csillagok is úgy állnak... mind az ötven... na de ezt majd Nedden megmondja, mert ehhez Ő ért jobban! :D https://invst.ly/14uwz2
https://www.investing.com/news/stock-market-news/powell-says-feds-restrictive-policy-is-working-3439783 . Lassabban megy az infláció csökkentés mint gondolták. Jól értem "hagyni kell, hogy a politika elvégezze, tegye a munkáját? -Ez utalhat az őszi elnökválasztásra? Lehet megvárják az új elnököt? Tehát a szeptemberi kamatvágás akár tolódhat? Ezért esett hirtelen vissza a fém árfolyam? Ezzel dugába döntik a kis gazdaságokat pl. HUN és tőzsdéjét is..
Van adásvételnél pre market lehetőség. Holnap jobban megvizsgálom, most nem látszik, mert nyitva a piac. De jó is lenne... ha működne! Közben rákerestem, a KBC azt írja, hogy csinálhatom.
Előkereskedési nyitás előtti idő általában fél óra. Ez az intézményieknek van. De azt hiszem én már jártam úgy hogy a brókerem megindította a kereskedést hamarabb mint a nyitás. Próba. Viszont a nyitás ritkán befolyásolja az árat de látom merre indul az előkereskedés irányából. Normál kereskedési időszakban már bármerre mehet az árfolyam. Ilyen nagy ugrásokat az árfolyamban általában a kereskedési időszak zárása és a következő nyitás között tapasztalhatsz. Ennek sok oka van, pl. intézmények meg a két kereskedési időszak szünetében megváltozott gazdasági helyzet. Jó hír, hogy USA talán idén bevezeti a 0-24 tőzsdei nyitvatartást. Ezzel követve a fém, forex, kriptó piacot.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)