Érdekes fejtegetést osztott meg hallgatóságával Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén a gazdaságpolitikai pólusokról, közvetlenül Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Matolcsy György
"Miért kell neki belepofáznia abba, hogy honnan hányan jöhessenek az EU-ba?" Te is leírtad a véleményed.Szerinted jogos az hogy "Miért pofázol bele hányan jöhessenek az EU-ba:"
Visszabüfizheted Sorost a betanult propagada szerint, de a tény attól még ez marad: . - Orbánék ukrán bűnözők tömegeinek adtak állampolgárságot. . - Befogadtak 20000 (egy városnyi) kötvényes migránst. . - És befogadtak legalább 4000 muszlim migránst.
Nem én hoztam fel, a 99-esben jött elő, én nem foglalkoztam vele egészen addig. De ha már előjött, leírtam az élményemet, és a véleményemet. Aki szereti őket, költözzön közéjük. Még akad pár lakás itt Szegeden is, olcsón megvehető.
Visszabüfizheted Sorost a betanult propagada szerint, de a tény attól még ez marad: . - Orbánék ukrán bűnözők tömegeinek adtak állampolgárságot. . - Befogadtak 20000 (egy városnyi) kötvényes migránst. . - És befogadtak legalább 4000 muszlim migránst.
Mindkettőnek az a feltételei hogy az unió tagjai vagyunk. Nézd meg mi volt előtte. Alig volt külföldön dolgozó magyar és szinte nem volt uniós cég Magyarországon. Hogy tudnád elképzelni hogy a magyarok mehenek dolgozni uniós országokba, de uniós cégek nem jöhetnek Magyarországra?
nem nagyon értesz a közgazdasághoz sebaj így legalább jobban érzed magad :) egyébként definiálnád a gdp fogalmát? a gdp-ben hol szerepel a ráfordítás? a javak?
Nem szeretem, ha egyesek a másik farkával verik a csalánt. Rossz életkörülmények között élő ember akad feléjük is, meg kell nyitni a határokat és kész. Biztosan örlüni fog neki mindenki.
Szerintem ezt ne bonyolítsuk, arra próbáltam rávilágítani, hogy az eredeti felvetés, mármint, hogy a külföldön dolgozó magyarok hazautalt pénzei húzzák a GDP-t hülyeség. Ha itthon dolgoznának valszeg többet jelente a GDP szempontjából.
"Hol vettem figyelembe a külföldön dolgozó magyarokat, Szerintem sehol. " Csak utaltál rá: "De másrészről, ha a külföldön dolgozó itthon dolgozna, és nem csak
hazaadná a bérének egy részeét, akkor nem csak azt a jövedelmet kellene
figyelembe venni, amit itthon költene el, hanem azt a hozzáadott értéket
is, amit a munkájával termel meg" Erre írtam, ha ezt figyelembe vennéd, akkor figyelembe kellene venned az itt termelő uniós cégek termelését is.
nem tartod szánalmasnak, hogy egy tízmilliós ország kormánya egy öregemberrel foglalkozik, akinek a világon semmilyen politikai, döntéshozói hatalma nincs? és te is ezzel jössz tudod, a gyűlöletkeltés óriási károkat okoz a zemberek lelkében a tiédben is mert soros után hiátus lesz benned, hogy gyorsan gyűlölj valakit helyette
Ezt vajon hogyan értette Orbán Viktor?
Ugrás a cikkhez