Érdekes fejtegetést osztott meg hallgatóságával Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén a gazdaságpolitikai pólusokról, közvetlenül Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Matolcsy György
Én is azt akartam mondani, hogy mégsem te vagy ti vagytok ott, ahol most a Matolcsy van! Akárhol szerezted a gazdasági tudásodat, az mégsem az MNB vezetésére lesz alkalmas! Tőzsdei manipulációkra vagytok kiképezve, de attól még a lopást másra értitek!
Jobb lesz nekünk, ha nem álmodozol! Vannak akik most helyetted is megmondják mi várható! Te meg várjál a sorodra, mert nem osztottak lapot a hülyeségekre! Legalább egy önálló gondolattal jöhettél volna! Orbán a szádba adja a szavakat és nem érted!
Hogy kerülök az előzményekbe. Orbán doktortól idéztem és ez megegyezik a forunlákók többségének véleményével. "a miniszter higgye el, hogy a magyar jegybankelnök nem butább a nemzetközi társainál" Magyarán. Varga higgye el, hogy Matolcsy nem butább a külföldi jegybankelnököknél. Ta vagy a nagy kivétel. Azt állítod, hogy Matolcsy van olyan okos, mint a többi jegybankelnök. Mi meg azt, hogy Matolcsy elvesztette az értelmes jellegét és talán soha nem is volt neki ilyesféle jellege.
Kicsit leegyszerűsített a gondolkodás, az EU nem csak támogat bennünket, jelentős pénzeket fizetünk be nekik. Az egyenletbe ezt is bele kellene venni, hogy egy kicsit tisztábban lássuk a helyzetet. A második, abszolút értelemben távolodott, relatív értelemben közeledett. De, ha folyamatosan ekkora lenne a különbség, ki lehet számolni, hogy mikor érjük utol őket. Olyan kamatos kamat módján. Igaz, az egy kicsit bonyolultabb számolás, nem biztos, hogy midenkinek megy...
Nekem ez a rész "tetszett" igazán: . "Ezek után meg tudjuk csinálni azt, hogy Magyarországon minden évben legyen 4%-os gazdasági növekedés. Csak olyan gazdasági miniszterrel tudok együttműködni, aki 4 évre vállalja a 4%-os növekedést, nem csak 2 évre." . Mert ez azon múlik, hogy ki mennyit álmodik/vállal... :)
Ki az a mi akiknek nincs Nemzeti Bankjuk? Vagy elég hülyeségekkel kampányolni PF fórumán!? Akkor lesz igazad, ha te leszel, meg a mik az MNB elnöke! Most egy partvonalon kívüli köz gazdász színvonalát sem ütöd meg! Elfecsérelted a tudásodat, pedig maradtak jó gondolataid! Ez éppen nem az!
ki az a pintér andrás? mi az a 4 százalék? eu pénzek nélkül? :)))))) de a lényeg itt van: Ami pedig a gazdasági növekedést illeti, a tavalyi 3,8 százalék úgy jött össze, hogy az EU-s pénzek és a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai a GDP 5,6 százalékának megfelelő mértékűek voltak. Ha ebből az „ingyenpénzből” a nemzetgazdaság 3,8 százalékkal nőtt, akkor ki lehet számolni, hogy mennyi a tényleges növekedés. Ráadásul feltehetjük azt a kérdést is, hogy közelebb kerültünk-e mondjuk Ausztriához, ahol 2,6 százalék volt a növekedés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ezzel érvelt. Csakhogy az osztrákoknál az egy főre jutó GDP a magyar adat duplája. Tehát – egy egyszerű példával élve – ha ezt 100-nak vesszük, akkor Ausztria 102,6-ig jutott, míg a magyar 50-ből 51,9 lett. Tehát a távolság nem csökkent, hanem éppen hogy nőtt.
"a miniszter higgye el, hogy a magyar jegybankelnök nem butább a nemzetközi társainál" A fórum mételye már Vargát is megfertőzte. Ő is annyira butának tartja Matolcsyt, mint mi.
Naaa,hogy érthette a vezénylőtábornokelvtárs!? 1.majd én eldöntöm ki ért a gazdasághoz, -mások véleményére nagy ívben szarok 2.utólag annyi szálékra módosítom a gazdasági növekedés számait, amennyire csak akarom 3.egyébként is Soros az ENSZ meg Hódmezővásárhely
Ezt vajon hogyan értette Orbán Viktor?
Ugrás a cikkhez