Én sem mondom, hogy igazam van, bármi lehet, csak vélemény, ahogy én látom. De ha a kamatemelés mégis bejön , akkor még hamarabb megyünk még lejjebb. Ezért írtam, hogy ha amcsi "stagnál, akkor is".... :))
Nem vagyok benne biztos, hogy nem fog alámenni. Emlékeim szerint az usd is addig gyengült, amíg tartott a QE, csak amikor befejezték, akkor kezdett emelkedésbe. Ha most ugyanez jön fordítva, és az usa csak stagnál, az is a gyengüléshez vezet.
Persze ez is csak egy vélemény...
már csak találgatni lehet, de legyen itt egy érdekes megközelítés:
1,1068
a hetes csúcsból kivont 1500 pont.
tudom, inkább lélektani, de nem oly rég az 1200 működött...
Így van. Én sem fordulatról beszélek, csupán a lehetőségéről feltételek teljesülése után. Szóval még csak befelé megyünk az erdőbe, de már jócskán benne vagyunk a sűrűjében :-)
"Még ha minden be is van árazva ( ami valószínű ), attól még szerintem nem fog erősödni. Az EU övezet gyenge, ezért a most hozott intézkedéseknek kell idő, amíg bármilyen eredményt elérjenek. Ez alatt az idő alatt én inkább oldalazásra számítanék, vagy egy lassú lecsorgásra akár pár száz pipes kilengésekkel ( természetesen a mai rángatódzást figyelmen kívül hagyva ). Ha majd jönnek az eredmények, akkor lehet számítani trendfordulóra, addig nem. Ez csak az euró szemszögéből nézve.
A kilengéseket is inkább a dollár éppen aktuális jó, ill. rossz hírére tudnám be."
Természetesen kisebb korrekció előfordulhat, de fordulatról korai lenne még beszélni.
Ez is csak egy vélemény...
EUR/USD