Talán annyit még, hogy mintha a hetes Bollinger is ezt támogatná. A következő néhány hétben egy nagyon szűk csatornában várnám mozogni, amit nehéz lesz tradelni. Tévedés stb.
Amire talán(?) érdemes figyelni. PA az ereszkedő - január második hetében kialakult - csatorna felső trendvonalán maszatol. A szerkezet eddig továbbra is inkább egy nagyobb (H4) hármas. Még nincs vége(lezárt H4 gyertya+megerősités) szóval ez kialakulóban. Vizuálisan: Emelkedő ék forma marad(esés követheti, bár nem feltétlenül új alj sokkal inkább egy long csatorna szélesítésével lefelé) vagy kimarad további felfelé és egy emelkedő meredekebb csatorna felső vonalat jelöli ki(1,083x). —— D1 short folytatáshoz egy H4 látható impulzív mozgás kellene sok szinttöréssel. Szvsz.
RangerHU csütörtök, 17:34Előzmény: #31984 TheSnake2020 “…nem töri a mostani visszafelé mozgás H1 long trendet, akkor 1.0742-53 körül fordulhat egy újabb körre felfelé, de hullám megnyúlás nélkül (161%-261%) limitált a felfelé mondjuk 1.0820 környéke.” ——— Ez zajlik most. Még nincs meg vége/teteje, s most már meg is nyúlhat magasabbra is mehet. Kiderül. az az érdekesebb utána hogyan tovább.
az index esnek, úgy,h az eur usd emelkedik, általában pont fordít van. eur usd emelkedik, ,index-ek emelkednek. ha jön a várva várt 1.08 zakó, akár 50-100 pip...érdekes lesz.
Én hosszabbat nézek. Továbbra is az 1,05 körüli szint a kritikus. Szerintem oldalazás, fordított fej-váll negyedévesen még sokáig az 1,05-1,11 közötti savban. Forintot is ez fogja meghatározni. Még legalább 1 negyed év.
Egy kis eur usd chart 4h: kicsit távolabbról: https://kephost.net/p/MTEyNzI3MQ.png Én
itt az 1.08-as letörést tartom fontosnak, amit utólag visszatesztelt,
és lepattant róla 1.07-ig. (átszakítva az alatta lévő narancs vonalat) A narancs és a kék találkozásánál van. kicsit közelebbről az utolsó szakasz: https://kephost.net/p/MTEyNzI3Mg.png először mindig a világosgzöld vonalat húztam, vele párhuzamos a sötétzöld, így szépen kijött a sávozás. A
világoszöld letörések után mindig volt egy visszateszt, most járunk a
visszateszt végénél. (piros kérdőjeles nyíl) && csökkenő
trendvonal határa, és az előző képen látható 1.08-hoz is elég közel van. Adná magát, hogy innen "borulás jön" újra, de soha nem tudni.
én általában elemzések olvasása után döntök 1-1 pozi felvételéről vagy elengedéséről plusz elolvasom az itteni topikokban az elemzéseket az itteni hozzászólok (RangerHU, TheSnake2020) hozzászólásait mindig értékelendőnek tartom, most is köszönöm az észrevételeket! azt az 1,07-től azt pedig éreztem, de hát ja kell a bátorság is meg az okos tőke management, azt már megtanultam!
A személyedre csak pozitívan próbáltam utalni. Bocs, ha félreérthető volt. Nagyon hasonlóan gondolkodunk. Csak arra akartam utalni, hogy egy tapasztalt trader vagy ezért persze sokan kíváncsiak lennének a gondolataidra, és sokkal részletesebben írtad le mint az elvárható. Én csak a tradet írtam szinten utolag, mint láttad, meg nem okoltam. Azért köszi.
Kérlek a személyiségemet ne keverjük bele. Traderről nem akarok beszélni, így utólag. Adatközlés előtt zártam. A kilátások szerintem: Nagyon kétesélyes lett a chart. A korábbi short H1 formáció invalid, H4 függőben, mert nem zárt még le a gyertya, de az invalidációs szintje fölé szúrt. Viszont eddig csak egy hármas szerkezet van felfelé itt vége is lehetne az esés korrekciójának. Short folytatáshoz (rövidtávon) 1.0730 alá kellene zárnia H4-n. Ehhez törnie kellene az utolsó aljról kialakult H1 long trendet(annak vonalat). Egyébként a keddi impulzív esés lassan hónapos D1 csatornában marad, így továbbra se növelte az esés meredekségét, ezen csatorna törése nélkül leghamarabb jövő hétfő délután érhető el leghamarabb 1.0650/60 szint, mely egy megálló lehet(másik megközelítésben ez mélyebben van 1.0630 körül). Long Ha nem töri a mostani visszafelé mozgás H1 long trendet, akkor 1.0742-53 körül fordulhat egy újabb körre felfelé, de hullám megnyúlás nélkül (161%-261%) limitált a felfelé mondjuk 1.0820 környéke. DE ha ez a héten megtörténik akkor hetesen egy fordító alakzatot kapunk… Úgy velem a holnap délutáni adat eldönti, attól függően melyik piaci várakozást erősíti - lesz kamatvágás ebben a félévben vagy csak ősszel várható.
Azért lehetnél egy kicsit kooperatívabb. Nem mindenki olyan erős szemelyiseg/tapasztalt mint te. Persze van saját stratégia, de néha jól jön az, ha más is meghallgathatunk. Én leírtam, hogy mit csináltam miután megcsináltam. A döntés at enyém, a felelősség az enyém.
2024. 02. 05. 23:40Előzmény: #31966 “Szerintem az a legjobb, ha a saját belátásod, elképzelésed, stratégiád szerint cselekszel, bármit írtak, írtunk itt le most vagy korábban.”
EUR/USD