A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Másikban leírtam. Itt lesznek jelek. Most meg minden happy. 2 figyelmeztető jel: Európai indexek negyed éves gyertya fekete. Hosszú kötvény alapok 6 hónapos teljesítménye +- 0.
Kérdés megvárják e a kifizetést vagy aki tudja mi a stájsz az egy hónappal elötte visszavált, questornál is voltak jó megérzésű emberek utolsó pillanatban.
Eurhuf-ban egy háromszöget látok, amiből az utolsó felfelé mozgás jöhetne. Én továbbra is 404 közelébe várom. Onnan én is várnék egy erősödést, legalább 390-ig. Ezt kellene jól megfogni.
Dollárt fordítottam 2x. Csak a játék kedvéért. Továbbra is az érzésem, hogy idén a NER érdeke is az erős forint , lásd 18-19% PMAP deviza konvertálása jövő decembet- március. Utána az özönvíz, osztogatás készülve 2026ra, megmentünk mindenkit. Lehet, hogy egy komoly zutty is kinéz.
Valószínű, hogy most már meg is csináljak. Eurusd 1,05 re. Onnan vissza, hogy az éves gyertya fehér legyen. Forint éves gyertya kis testű fekete. Jövőre szeretnek felmenni 60-70% közé az év végi 380 körüli árfolyamon. Nálam a hónapos bollingert már enyhén tolja. JPY figyelő listán.
Szerintem is USD, ezt tobbszor leirtam. Boven paritas ala, 0.8 kozelebe. De ez az ev meg talan inkabb feher gyertya. Ha fekete akkor , gyorsabban es lehet meg lentebb.
Napközben oldalazás, délután kamatdöntés, semmi extra nem fog történni, semmi érdemlegeset nem fognak utána se mondani, és éppen ezért megnyugszik mindenki és a HUF erősödni fog. Lehet a kamatdöntés után egy kis rángatás, de alapvetően forint erőt várok Június végéig (2 hét). Nem sokat, örülnék a 389-392 EUR/HUF közötti szintnek, de csak, hogy bevásároljak. Alapvetően a trend még mindig észak, December végéig talán megcsípjük a 410 EUR/HUF-ot. EUR/USD keresztet nézve, lehet még felszúrás 1,09-ig, aztán irány a paritás felé. Havi chart alapján ezt látom bele. Szóval én alapvetően USD-ban gondolkodok, elnézve egy 1 éves távlatot, abban több potenciált látok, mint az EUR-ban. Kíváncsi lennék mások meglátására is.
Opciózok is. Néha határidőssel párhuzamosan. A csatornatető eldönti a folytatást. Ha azt átvinné, akkor nagy tér nyílna felfelé. Ha így is lesz, szerintem nem most, hanem egy visszahúzódás után. 394 körülig vissza kellene jönnie.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!