A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Igen. Nálam a határ valahol 373 felett. Ha fölé zár, akkor fej vakarás, mert egy komolyabb elmozdulás is jöhet. Akar a negyed éves Bollinger teteje is. Az durva lenne. Onnan kezdve nagyon komoly költségvetési megszorítások kellenek , mert a a 30% feletti/körüli deviza miatt gyorsan 80% felett tálaljuk magunkat. Nem ez a fő verzió. Majd jövőre. Mint a másik topikban írtam, továbbra is SP 500 ban 50% esést várok.
Usdhuf-nál érdekes a szitu. Ha vonalgrafikont nézünk, akkor emelkedő háromszögnek is nézhetjük. A teteje itt van 368 körül. Ha pedig kitör és ez a verzió fut, az 403-ra mutat. Ahhoz pár figurás dollárerő társulna.
Na az eurusdt en is. Napokban fed,talan ma,meglatjuk. Ha usdhuf kitor felfele,akkor lesznek izgalmak. Parasztlongom van euroban,egy jelentosebb osszeg.
Továbbra is az EURUSDt figyelem. 1,065 körül a Bollinger alja hetesen, ami már kezd szűkülni. Hónaposon 1,055 körül az alja. Szélső eset forint esetében, 420 környék EURUSD paritással szeptember végéig. Én ma zártam egy kis USDHUF mókát, amit 357 nel nyitottam, és sajnos 2/3 ot lezártam 360 nal. A többit ma. Úgy tűnik, hogy korai volt, de majd meglátjuk. Ha hetesen így marad, akkor azért lesz még tovább fel. Szinten érdekes a gap az EURUSD páron. Ritka egy ilyen páron.
Hello,jo a meglatas,398at illene csipni,de ha ott lenduletet vesz nagyobb TFen,akkor baj lehet. Egyelore en is abban bizom,h a fiuk fogjak olyan 400-410 savban a tetot,aztan le.
Kezd kinyílni a hetes boli. Ez azért figyelemreméltó. A szűkülésből nagyon sokszor szokott kanóc lenni felfelé. Ez kicsivel 400-at jelentene. Mondjuk ott nyitni egy nagy shortot, meg kiírnék short call-t is.
Az elmúlt egy hétben nem nagyon foglalkoztam a tőzsdével. A short put opciómat nyerőben lezártam 392 körül, a 386.20-as longomat 390-nél, aztán lazultam. Ami feltűnő most, hogy a hetes boli kezd kinyílni. Ez 400-at simán jelenthet.
Nem biztos, hogy meglesz. EUR USD páron sok múlik. Elvileg lejebb kéne mennie, de ha betölti a gapet holnap, vagy szerdán, akkor inkább a forint erő ismét, ami jöhet. A hetes záró fontos. Nem biztos, hogy van feljebb.
Majd meglátjuk. Lehet, hogy megáll 392 körül. De az 50 napos is jön még. A mai nap erős, de én szívesen zarnam 362 körül a forint dollár longot. A következő hónap kritikus, mert eldöntheti az irányt.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!