Topiknyitó: Tibi0002 2017. 08. 10. 12:22

Észak-Korea  

Általános Észak-Korea topic
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2017. 08. 10. 21:44
Előzmény: #98  pitcairn2
"Manapság a diktátori cím nem hivatalos, sok szempontból inkább jelző. A diktátorok leginkább katonai ranggal rendelkeznek, vagy csak egyszerűen köztársasági elnökök, esetlegminiszterelnökök. Hatalmuk igen széles körűnek bizonyul. Gyakorlatilag szabadon garázdálkodva viszik keresztül az akaratukat. Az állami vagyonra szabadon ráteszik a kezüket és azt a saját vagyonukként kezelik. Jellemzően a diktátor és annak családja vagy közvetlen hatalmi köre luxuskörülmények között él a lakosság sokszor alacsony vagy kimondottan szegény életszínvonalához képest. A diktátor családtagjai is sokszor magas közhivatalt töltenek be, vagy valamilyen egyéb jól jövedelmező féllegális tevékenységet folytatnak. Az állami szervek, mint a rendőrségek vagy bíróságok is a diktátor hatalmának vannak alárendelve. Az ellenzéki politikusokat, a diktátor kritikusait vagy azok híveit ellehetetlenítik, száműzik vagy börtönbe zárják, adott esetben ki is végeztetik. Volt arra is példa, amikor külföldre menekült ellenzéki személyt a diktátor megbízásából gyilkoltak meg bérgyilkosok (ez történt Lev Trockijjal is)." Húúú vazze, én ráismertem v.orbánra. :))
ts3 2017. 08. 10. 21:41
Előzmény: #98  pitcairn2
Demokratikus helytartó vagy diktatórikus helytartó?
pitcairn2 2017. 08. 10. 21:37
Előzmény: #94  ts3
talán helytartónak is lehetne aposztrofálni...
pitcairn2 2017. 08. 10. 21:35
Előzmény: #93  watson
persze Rumsfeld 2,3 billióról beszélt (félreírtam) az USÁ-ban így mennek a dolgok, teljesen természetes, hogy a Pentagon évtizedek óta képtelen elszámolni a szövetségi pénzekkel
pitcairn2 2017. 08. 10. 21:34
zavarba ejtő az amikor az USA védelmi minisztere nem talál 2,1 BILLIÓ (2100 milliárd) dollárt... link és mindez 2001 szeptember 10-én...
pitcairn2 2017. 08. 10. 21:29
egy reuters cikket kaptál amely hivatalos USA kormányszervekre hivatkozik azzal kapcsolatban hogy a pentagon több BILLIÓ, azaz több ezer milliárd dollárral nem tud elszámolni... és már évtizedek óta megy így a humanitárius szeretetbombázások közepette pl. az ügy 2001 szeptember 10-én került nagyon fajsúlyosan elő... 9/10/2001: Rumsfeld says $ 2.3 TRILLION Missing from Pentagonlink másnap azonban repülő csapódott a Pentagonba állítólag pont az auditorokat találta telibe...
ts3 2017. 08. 10. 21:13
Előzmény: #76  MetalHeart
Kádár szerinted király volt diktátor volt vagy valami más?
watson
watson 2017. 08. 10. 21:08
Előzmény: #90  pitcairn2
Azért egészen más amikor egy állam a korrupcióra épül és a között hogy vannak üldözendő korrupt jelenségek.
MetalHeart
MetalHeart 2017. 08. 10. 21:02
Előzmény: #82  kardkovacsi
Jajjj .... no comment, mert kitiltás járna érte, annyit pedig kibaszottul nem érsz nekem !Túlléptem rajtad ! :D
MetalHeart
MetalHeart 2017. 08. 10. 21:01
Előzmény: #84  watson
Jaaaajjjj............. "félmillió magyar migráns is Angliában" EGYENLŐ az arab-afrikai analfabéták tömegével ????? Ne haragudj, de nem olvasom tovább... tényleg van fontosabb dolgom is, mint hogy elmagyarázzam az alapokat és felvilágosítsalak arról, hogy nem Viktor és bandája fogja a személyes életterünket bedönteni és nem is az ML rendszer a legnagyobb pusztítás... persze nézőpont kérdése... egy biztos: a kibaszott baloldal nem lesz többé kormánypárt, sem a többi súlytalan törpepárt, még jellegtelenebb vezércsókáival... csináljatok egy kibaszott pártot ami alternatívát nyújt a jelenlegivel szemben, értelmes gondolatokkal és vezéregyéniségekkel... ha nincs, akkor marad a jelenlegi hatalom ! Ennyi ! Ja és kibaszott migránstömeg nélkül ! :D
pitcairn2 2017. 08. 10. 20:58
intézményes korrupció nyugaton is van pl. elég ha azt nézed meg, hogy kik indítják a humanitárius szeretetbombázásokat... U.S. Army fudged its accounts by trillions of dollars, auditor findslink reuters.com....
pitcairn2 2017. 08. 10. 20:55
már megbocsáss, de Anglia tele van feudális reliktumokkal pl. lásd alábbi:) link de a királyi család is meglehetősen érdekes státuszt foglal el az alattvalók felett...
pitcairn2 2017. 08. 10. 20:52
"Elárulom neked, hogy minden 'migráns' szeretne a saját hazájában boldogulni. Ezt kellene elősegíteni" pl. kevesebb USA humanitárius szeretetbombázás? :)
pitcairn2 2017. 08. 10. 20:50
érdemes azért különbséget tenni a totalitárius és az autoriter rendszerek között az utóbbiakban is vannak "erős emberek", de ég és föld a két szisztéma
Törölt felhasználó 2017. 08. 10. 20:43
Előzmény: #80  MetalHeart
F@..szt! Én ugyan be nem engedek egy mirácsost se. Az durva hogy pofázik sok kis csíra hogy mi a megoldás meg písz van és hármoni. Viszont egy se nyitotta meg előttük az otthonát és az életterét.
Phylaxa 2017. 08. 10. 20:40
Előzmény: #72  watson
A probléma valóban a gyűlölettel van. Ugyanis hazánkban és az európai országokban nyugodt, békés emberek élnek. Nagyon szívesen segítenek másoknak és ha például azt mondod, hogy kifizeted a jegyüket és átveszed őket a vonatokról, akkor szépen átutazhattak volna rajtunk a befogadókhoz. Én tudom és sokan tudják, hogy egyáltalán nem érdekli a muszlimokat, hogy milyen törvények vannak nálunk vagy Svédországban. De ez akkor nem nálunk derült volna ki, hanem csak a befogadóknál. Így viszont az egész világ láthatta a Keleti-pályaudvaron történteket. A gyűlölet nem azokban van, akik racionálisan hallani sem akarnak erről az ökörségről. A gyűlölet azokban van akik az ökörséget éltetik és imádják a káoszt. Na ők nem tisztelik a törvényeket és a rendet. Ami pedig nagyon fontos, hogy hazánkban és az EUrópai országokban továbbra is nyugodt és békés emberek élhessenek. :)
watson
watson 2017. 08. 10. 20:35
Előzmény: #73  MetalHeart
Látod ez a sok előítélet amit felsoproltál... többnyire nincsen így ahogy gondolod... Az ebből adódó követkesztetléések pedig roppant keresztényiek: "nem akarom, hogy itt legyenek, nem akarok fizetni... , nem akarok alkalmazkodni..., nem akarom ... látni " Elárulom neked, hogy minden 'migráns' szeretne a saját hazájában boldogulni. Ezt kellene elősegíteni. És ennek nem az a módja hogy takarodj haza kedves szomszéd :) Így van ezzel a félmillió magyar migráns is Angliában, ha itthon nem egy diktátor lenne és nem hűbéresi jobbágy rendszer, hanem versenyképes piacgazdaság, legalább olyan szionten mint nyugatabbra akkor nem hogy elmennének, hanemmég haza is jönnének nagyon sokan. A Mészáros féle jelenségről és az intézményes korrupció okozta károkról érdemes elolvasni Oszkó tapasztalatait: link"Ennél nagyobb pusztítást nem lehet végezni az országban"
kardkovacsi 2017. 08. 10. 20:35
* Te okos
kardkovacsi 2017. 08. 10. 20:35
Előzmény: #74  MetalHeart
Te ok én éltem diktatúrában (Szovjetunió) és pont az ilyen tudatlan barmok miatt alakulnak ki a diktatúrák mint te, mert mire kapcsoltok már a herétek a harapófogóban van és semmit nem tudtok csinálni. Aztán még a valóságot is torzítjátok (KGST országokban nem voltak diktátorok), hogy az agyatok el tudja fogadni, hogy saját magatok hajtottátok bele a fejeteket a rabigába.
pitcairn2 2017. 08. 10. 20:28
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
saddamot és kimet ne említsük egy napon saddam meglehetősen brutális volt, nem csinált szigorúan ellenőrzött koncentrációs tábort az országból...

Topik gazda

Tibi0002
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek