Jelentős ügyfélpénzállomány ment át betétből befektetésbe az Ersténél, aminek kifejezetten örülnek a banknál. . a hitel/betét arány visszaemelkedett 61%-ra, miután az ügyfélhitelek és – kötvények állománya 17%-kal, az ügyfélbetétek viszont csak 4,6%-kal nőttek, a tavalyi 1 milliárd forintos veszteség után 6,3 milliárd forintos nyereséggel zárta a bank az első negyedévet. https://www.portfolio.hu/bank/20230509/kis-nyereseget-ert-el-a-magyar-erste-befektetesekbe-sulyoznak-at-az-ugyfelek-613982
Viszont így zártam pár osztalék fizető német részvény pozit, mert hogy őszinte legyek ezt a 26%-ot benéztem. Valami európai ETF-t veszek belőle. Tippek esetleg? LYP6-ot néztem. Top 600 európai vállalat. 0.07% expense ratio. Buy & hold lenne a stratégia.
Tavaly kaptam osztalékot SAP AG részvényem után, ami tbsz-en volt, és semmit sem vontak le (csak az 1 EUR osztalék beszedési díjat). Talán az az oka, hogy nem tbsze-re kapta? Ha közvetlen a németektől kell visszaigényelni, akkor tartok tőle, többe kerül az adminisztráció és költségek, mint maga az adó.
Lehet, hogy rosszul tudom, de ez nem úgy van, hogy ilyenkor a levont 26% és az itteni 15% különbözetét vissza lehet igényelni? Ill. fordítva, ha kinti levonás alacsonyabb lenne, akkor a bevallásban ki kellene egészíteni (befizetni) az itteni 15%-ig? Nagyon régen volt Erste-nél Siemens/RWE osztalékom, már nem emlékszem, talán az ABEV SZJA bevallási nyomtatvány súgójában volt leírva. 🤔 Ha hülyeség, akkor elnézést!
Sziasztok, BAS részvényem van, fizetett osztalékot. 2,503 EUR-t írtak jóvá. Az osztalék 3,4 EUR volt. Ha a 15%-ot levonom, akkor se jön ki a matek. Erste Invest. Ötlet? Köszönöm!
Jut eszembe, mi van már a nagy dirrel-durral beharangozott, 2023 év elején érkező Randi "továbbfejlesztett" felülettel? Nagy a KUSSOLÁS ezzel kapcsolatban!
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!