Hozzá szeretném tenni, hogy ha az Erste Befektetési Zrt valóban egy ügyfélközpontú professzionális cég lenne, akkor a honlapján elérhető lenne ezzel kapcsolatban egy tájékoztató a visszaigénylés menetéről. 1. Erste által adott igazolások, 2. NAV-tól beszerzendők 3. Honlap ahol a visszatérítést a magánszemély kezdeményezheti.
Az Erste nem segít ez tény.Max a papírokat kiadjàk.Pl:osztalék fizetés napja,ex dividend day napja stb.A navtól kell egy angol nyelvű illetöségigazolàs,ki kell tölteni az osztràk nyomtatvànyokat(nekem egy adótanàcsadó cég készitette) aztàn kb 6-8 hónap és jön a különbözet..Nekem az Uniqa osztalék miatt volt erre szükség 2019 ben.
Csak akkor vonják le ha teljesül a tranzakció. Viszont olyan nincs hogy 1 euróra adsz két vételi megbízást és amelyik teljesül az teljeselül. Nem, kell hogy kp fedezet legyen. Eladási megbízást adhatsz fel bármennyit. (Ahány db részvényed van)
Sziasztok! Ha NETBROKER-en adok ajánlatot (BÉT ill. BÉTa piacok, akár eladás, akár vétel) de nem teljesül, akkor ugye nem vonják le a "bizományosi díjat"? Ha 20 részvényt akarok eladni, de csak részteljesül, és 10-et vesznek meg, akkor ugye szintén csak a 10 eladott részvény után vonják a bizományosi díjat? Köszi!
Németnél gyakorlatilag nem lehet visszaigényelni, írásban hivatalosan rákérdeztem, és írásban elég gyorsan válaszoltak. Szerintem kérdezz rá te is írásban hivatalosan, mi a helyzet osztrák részvénynél. Ha válaszolnak és beírod a lényeget, azt megköszönöm.
Az EURHUF topikban írta nekem karvalytőkés tegnap délelőtt, de a megoldás nem volt benne. Amíg nem tisztázott, addig én figyelem az osztalékfizetést, és ahhoz igazodva veszek és adok el.
Azt még akartam mondani hogy tbsz-en van a részvény. Elméletileg az osztrák 27-28% meg a magyar 15% közti különbséget valahogy vissza lehet szerezni. Legalábbis fél füllel hallottam itt a fórumon, de már nem tudom hol
Igényelt már vissza valaki OMV osztalék után pénzt? Erste segít? Ahányszor hívom őket éreztetik velem hogy az én k.rva anyámat hogy ők nem azért vannak hogy én telefonaljak.
Talált valaki valami fejlesztést a frissített változatban, mert én egyelőre azon kívül, hogy sötétebb kék lett a felület, egyelőre semmi érdemi változást nem találtam :(
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!