klasszik dilettáns ipo mozgás. nem gond, eladja majd amennyit akar, aztán az új tulajok nem adják ki a kezükből. gyűjtő időszak van, tessék örülni, hogy van olyan marha, aki szabadul tőle bevezetési áron.
Azért az is sokat elmond, hogy 51 alá is öntötték délelőtt, ergo minimális haszonnal is szabadulni akarnak a papíroktól de facto azonnal. Hogy mit jelent a jövőre nézve ennek a csodacégnek az első 3 kereskedési napja azt mindenki döntse el maga. Palkovics optimista az a lényeg. Sajnos a hazai tőkepiac nem képes felszívni az ilyen töméseket mint amit itt is megálmodtak. Innen is szólok nekik, hátha olvassák vagy egy újságíró és közli velük diszkréten egy fényező interjúztatás közben. :-)
Lentebb én is ezt fejtegettem. Egyszerűen iszonyat agyatlanul csinálták. Ha okosan kereskednek, lehetett volna igazából win-win szituban lenni. Magasabb árfolyamon, úgy, hogy sokkal többet keresnek a dolgon (akr kevesebb részvény eladással). Azzal, hogy folyamatosan leöntötték az árfolyamot a bulit ölték meg, de teljesen. Sajnos nem racionlis volt a kereskedés.
aha értem... szóval az MNB oda ültet vkit a Portfolio ÉPDUFERR Nyrt. topikhoz és azt nézik mit írogatnak a csalódott befektetők.... Ilyen vélemény után már meg sem lepődöm, hogy volt aki bele vett 85 HUF-nál is.... ha nem csak annyira telne tőled, hogy a saját butaságod miatt itt szidsz mindenkit, akkor írhatsz is nyugodtan az MNB-nek egy hivatalos panaszt a vélelmeidről...... de gondolom az annyit tartalmazna, hogy vettem részvényt sokért de most keveset ér....
Nyilván, de ez egy nagyon rövidlátó taktika. Alapjáraton ilyenkor, ha bukóban vagyok, lejjebb is beleveszek, hogy higítsam és kisebb emelkedésnél is ki tudjak szállni. De ha azt látom, hogy esély sincs rá, mert 1-2 forint emelésre már megjelennek 40-50 ezres pakkok, akkor hülye leszek még belevenni. Vagy ráülök hosszabb távon, vagy növelem az eladók oldalát. De ha nem lesz vevő, mert nincs bizalom, akkor ma pár millióért elbukják a holnap tízmillióit. Természetes, hogy eladnak. ezzel nincs gond, azért jöttek a tőzsdére. De ilyen bután...
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995