Akkor most valótlanságokat írnak le? Pedig nagyon kiemelik milyen "jó fiúk" a NAV felé, a gyorsjelentés magyarországi része csak ezzel foglakozik... Utánna kell járni, mi is az igasság....
kár hogy nem igaz
"Az állami adóhatóság nyilvántartásában 2014.02.23-án/én az alábbi végrehajtási eljárással érintett adószámok szerepelnek:
Az adózó neve (elnevezése) Adószáma
E-Star ESCO Kft. 13557351241
"a fűtési időszakot végig kísérő pozitív hőmérsékleti anomália, amely egyébként mind a mai napig tart, így 2014. első negyedévben is hátrányosan érinti a Társaság, illetve a cégcsoport árbevételei és a marginok alakulását"
én ebből indultam ki no meg abból, hogy télen gyakorlatilag nem is fűtöttünk itthon
A szerdai beírásomnál nagyon elszámoltam Magamat, ezért javítanám a beírásomat egy kicsit részletesebben. Az egyszeri tételeket figyelmen kívül hagyom, gondolok itt a az egyszeri bevételek és ráfordítások és a pénzügyi műveletek sorokra. Negyedéves lebontásokban a fontosabb eredmény a következő: (az adatok Eur-ban értendőek)
azért az csúnya lenne, ha a Q1 veszteséges lenne... ugyan nem volt olyan hideg, mint szokott lenni, de én 1-2 héttel ezelőttig nagykabátban jártam és januárban hó is fedte az utcákat pár hétig. strandszezon se indult még be.
szarabb lesz, mint szokásos, de legalább alacsony bázissal kell megküzdjön a 2015-ös Q1 :)
ami viszont gond, hogy valószínűleg 2014 első negyedévben is veszteséget fog termelni a cég az időjárás miatt, a legközelebbi lehetséges pénztermelő időszak pedig csak 2014 utolsó negyedéve lesz
de reméljük, hogy a köztes időszakban végre befolynak a MO-i peres követelések és kipengetik a NAV tartozásokat is
Magyarországi helyzetkép, ez a tény legalább már biztató, a NAV felszámolási veszélye kezd elhárulni:
"Mindkét fent említett társaság köztartozás mentes, az E-Star ESCO Kft. szerepel is a köztartozásmentes adatbázisban, mely lehetővé tette közbeszerzési eljárásban történő részvételét."
Lengyelországban is várhatóak pozítív fejlemények a "földgáz alapú kogeneráció
támogatási rendszer" várható visszaállításával kapcsolatban.
A gyorsjelentésben mint látható sok egyszeri "nagyobb" összeg is található, jó lett volna tájékoztatást kapni, hogy mikből tevődött össze pl. az egyébb bevétel/ráfordítás sor:
2014 Q4: -15,618,827 Eur összege.
(A 2014.Q3 gyorsjelentésben még ez a sor 6,652,520 Eur volt.)
A pénzügyi műveleteknél is található egy nagyobb összeg....
A Társaság EBITDA termelése 2013. üzleti évben számításaim szerint következően alakult (ezer EUR)
2013.Q1 árbevétel: 12.249 EBITDA: 2,681,
2013.Q2 árbevétel: 3,875 EBITDA: 584,
2013.Q3 árbevétel: 2,480 EBITDA:- 21, (tisztított: kb. 7 millió Eur egyébb bevétel figyelmen kívül hagyásával).
2013 Q1 - Q3 (ezer Eur) árbevétel: 19,603 EBITDA 3,318 EBITDA marzs: 17,83%.
(Pl: a RÁBA EBITDA marzs kb. 11,5%, bár a kettő szektort nem célszerű összekeverni.)
Előreláthatólag a 2013. üzleti évben 5-5,5 millió Eur EBITDA termelés lehetett.....
ENEFI - THE BEST