Azt nem tudom meddig kell várni, mikor fogynak el az eladók pakkjai itt 250 környékén. Amíg stabilan, min. 10 napig nincs 300 felett az árfolyam addig nem jöhetnek a dolgozói részvények a piacra. Én ráérek speciel. Ha lesz mozgás letradelem.
Én kiszálltam teljes pakkal. Nem szeretném állandóan a kesergésemmel erodálni a napotokat. Sok sikert a maradóknak,majd visszanézek ha történni is fog vmi.
Nekem gyanús, hogy bennfentes gyűjti... Kisbüffencs nem áll be 20k vételekkel forintonként 250 alá. De ez csak egy gyanú. A mutyi lehetősége mindig fennáll, pl otc-n megvenni a gdolgozói részvényeket, hogy mást ne mondjak. Lásd a szivek és társai féle akciót.
Nem kétlem hogy így van. A probléma h ez még a nagyon távoli jövő. Jelen állás szerint teljesen értelmetlen itt parkoltatni a pénzt,miközben máshol nagyokat lehet keresni. Részemről nagyon sajnálom,h csak a felétől szabadultam meg. Évekig bosszankodni egy papíron csak azért h majd a rallyban benne legyél.....hát, inkább veszek majd kicsit drágábban,de nem kapok közben legalább agybajt attól,amit itt machinál néhány bennfentes.
"Ami a vásárlásokat illeti, csak egy cégről számolhatok be, az pedig a magyar piacról az Enefi. A cég körül ismét felpezsdült valamelyest a légkör, egyrészt a részvények ára a 200 alatti szintekről 240-260 forinti szintekig repült, másrészt Szeptember 26-án tartott közgyűlésén elfogadták a saját részvények bevonásáról szóló határozatot, melynek értelmében a részvények száma kb. 1/3-ra csökkent. Nekem a közgyűlés előtt és után is volt egy-egy vételem, igaz a tőkémhez viszonyítva meglehetősen kicsi mennyiségben. Emellett még fontos tudni, hogy 2 komoly per is folyamatban van a cégnél (Gyergyószentmiklós és Marosvásárhely Városával szemben), melyek pozitív kimenetele komoly egyszeri eredményt hozna a cég számára. Semmiképpen nem akarok senkit vásárlásra biztatni, de én látok benne lehetőséget." http://ertekalapu.blogspot.hu/2017/10/janvari-mate-porftolio-2017-szeptember.html
Váratlanul nagyot változhat a helyzet, gondolj a lengyel hőerőmű eladására, kétszeres áron adták el... 437 Ft lesz a miniumum, amennyit ér majd... a részvényesek részesednek belőle akkor is, ha bezárna esetleg a cég... Ugyanis a részvényeseké most már a cég teljes egészében, kinek kisebb, kinek nagyobb vagyona van benne.
A bevonandó részvények nem szavaztak, mintha nem is lennének, úgy kell rá tekinteni, mivel így állapodott meg a cég a csődeljárás során a tulajdonosokkal. A részvények száma fog csak csökkenni.
Ja, vagy úgy. Azt tudják bevonni ami mar a cégnél van. Ezt főleg a nagytulajoktól vették. Azt hittem olyasmit is kiolvastál belőle hogy ez továbbra is így lesz, pl dolgozói rv-éket vesznek majd ha befolyik a lé a világítóstól.
"A részvénybevonás közgazdaságilag
nem változtat az eredmény-mutatókon, hiszen eddig is a társaság tulajdonában álló saját részvények
bevonásáról volt szó." IS!
ENEFI - THE BEST