Akkor soós máris megsértette a tőkepiaci törvényt...
Törölt felhasználó2016. 03. 05. 09:16
Előzmény:
törölt hozzászólás
Én is úgy látom, hogy a 250-en kiszállók közül, SCs 1/2 áron visszaveszi a pakkját.
Nem bukhat vele sokmindent, de ha a cég nyerné a román pereket, akkor újabb kasza jön.
Igen, soós tulajdona.
Azért van többek között az auditált beszámolóban is 100%-os ENEFI tulajdonként feltüntetve, hogy ezzel is jól átb@sszák a kisbefektetőket.
Jól megkomponált tipikus magyar mutyi.
És a közgyűlés még jóvá sem hagyta a lengyel gyémánt eladását, sem a cég saját részvény vásárlását, össze sem hívták a közgyűléseket mindig valami mondvacsinált okot gyártottak, hogy miért nem tartják meg, majd szép csendben és titokban a többi részvényes tulajdonos háta mögött eladták a cég legnagyobb vagyonelemét és megosztoztak a pénzen, majd a soós saját magát is kifizette a ciprusi cégén keresztül.
Rájuk nem vonatkozik a tőkepiaci törvény? Ha igen, akkor ezek miért vannak még szabadlábon???
Ha igen, akkor a tőkepiaci törvény alapján vételi ajánlatot kellett volna tennie minden részvényes részére:
"Befolyásszerzés kötelező nyilvános vételi ajánlat útján
68. §325 (1) A céltársaságban, előzetesen - a Felügyelet által jóváhagyott - nyilvános vételi ajánlatot kell tenni
a) a huszonöt százalékot meghaladó mértékű befolyásszerzéshez, ha a befolyást szerző részvényesen kívül senki sem rendelkezik a szavazati jogok tíz százalékát meghaladó befolyással, ..."
Elnezest, hogy kozbeszolok, de az arfolyam nem volt napokig 200 felett, ha megnezitek hetfon indult meg az emelkedes szerdaig, ahol 9-10 kozott tetozott (240-250 kozott), tobbeknek otp broki sem mukodott, es csak aznap ertesulhettunk az OTC-n torteno kiszallasokrol. Szoval jol megkomponalt osszjatek ment a kicsik hata mogott.
Én meg abban látom a tipikus magyar sztorit, hogy megy a felelős keresés.
xmannal értek egyet. Senki nem adott 200-on, nem adott 220-on, 240-en, majd amikor a nagyok kiszálltak, mindenki adott volna.
Vissza kell olvasni! 300-400 feletti árfolyamot vizionált itt mindenki.
Legyen soós a felelős! Ez a legegyszerűbb.
OTP, Allianz, akik a kisbefektetők szócsövei voltak, mégis mit csináltak?
Félreértés ne essék, a büntetőjogi felelősség megállná a helyét ebben az esetben (is). De a "fejlett" országokban is van rengeteg ehhez hasonló helyzet. Pusztán ezt szerettem volna érzékeltetni. Hogy mit lehet tenni? Na azt nem tudom.
Kedves mindenki!
Ez egy következmények nélküli ország!
Vegyetek tudomásul!!!!
Itt bármit meg lehet csinálni!!!!
Ami itt zajlik(bennfentes kereskedelem) fejlett országokban 30-40 ev börtön, nálunk meg az ev managere cím jár(t) érte.
Azt nem értem, hogy ha ennyire szépen felépített, és több éven át tartó sztorit fel tudnak építeni, akkor miért nem lehet tényleg normálisan működő dolgot létrehozni? Ja, leesett: ez így gyorsabb...
Egyezzünk ki annyiban, hogy átvertek nagyon sok embert. Az USA-ban is vannak ilyen sztorik, ahogy a világ összes pontján, ahol a pénz bűvöletében élő emberek meghúzzák az ehhez hasonló dolgokat :(
ENEFI - THE BEST