ezen már én is gondolkodtam
szerintem ez beleférne:
"
5
RFV Józsefváros
Szolgáltató Kft. Magyarország 3 000 000 HUF 49% 70%
"
51% a Józsefvárosi Vagyonkezelőé szvsz, de 70%-kal Soós szavaz
jójó,elpasszolta persze,de kinek?? Nem ez lenne az első,eladom olcsón,visszaveszem,visszabérlem drágábban arra fele...
A kérdés,van e bármi az Enefinek,ami kell(het) az államnak??
Vajon az államnak kellhet Enefi ezen az áron ? Ez megmagyarázná Z utóbbi idők ilyen olyan sztoriját , es a rengeteg srv-t... Re: nemzeti kozmuszolgaltato
Kérdés, hogy a cikk írója honnan vette az adatokat, és az is, hogy tisztában van-e egyáltalán a legalapvetőbb fogalmakkal. Meglepő, hogy milyen gyakran írnak cikkeket, osztanak észt tévében olyan „szakértők”, akik valójában teljesen dilettánsok. A HVG politikai bulvárlap gazdasági köntösben, ezért óvatosan vele. Nem találtam a cikket a neten, szívesen megnéztem volna.
A cikket nem olvastam, de ez a 0,2 vagy 0,02 szerintem nem fedi a valóságot. A legutóbbi jelentésében a cég saját maga 290 Ft-ra teszi az egy részvényre jutó könyv szerinti értéket (én magam kevesebbet számoltam ki), ha a jelenlegi piaci árat (163) elosztod ezzel, akkor 163/290=0,56-os P/B-t kapsz. Tehát ettől még alulértékelt, csak nem akkora mértékben.
Az eheti HVG 74-75. oldalán közöl egy cikket „Relativitásgyakorlat - Szárnyalnak a magyar tőzsdei részvények” címmel. A cikk egy táblázatot is tartalmaz a fontosabb papírokról, amely szerint az Enefi 2015. I. negyedévében nettó árbevétel szempontjából a 9., adózott eredmény szempontjából a 3. helyen tartózkodott a magyar piacon. Ez utóbbi tekintetében csak a Richter és a Mol előzi meg! Azért ez szerintem nem semmi. (Ha lehet hinni a cikknek…)
A táblázat utolsó oszlopa a cégek tőzsdei értékeltségét mutatja be, azaz „A piaci kapitalizáció (a tőzsdei részvények darabszáma és a 2015. május 18-ai záróár szorzata) osztva a cég saját tőkéjével. Az 1 alatti arányszám alul-, az 1 feletti felülértékeltséget jelent.” Nos ebben messze a legkisebb értékkel szerepel az Enefi: 0,02-vel, azaz messze a leginkább alulértékelt papír a magyar piacon.
Mikor fog ez feltűnni olyanoknak, akik tenni is tudnak érte, hogy ez megváltozzon?
ENEFI - THE BEST