6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .
Igazad van.Persze azt a még tőzadén létező részvénynek az osztaléka után szeretnék beszedni, de majd most a megsemmisítés után kiszorításkor lövésem sincs, hogy mit vonnak, vagy mit nem.
Gondoltam,
hogy ez lesz. Nem értem miért
nem veszi figyelembe a NAV a tervezet összeállításánál, hogy a Szocho
törvénynek van egy a #6430
alatt már idézett pontja is ami szerint nem kell fizetni az szabályozott piacra
bevezetett részvények osztaléka után. Szerintem itt a tervezet hibás, én nem
fogom elfogadni. A NAV-nak ezt is meg kellene írni, hogy javítsák ki, ne
csesztessék a kisbefektetőket.
Azért mert amikor megkapod a pénzt érte, már nem
kereskednek vele a BÉT-en, sőt már nem is létezik, mert megsemmisítették. Kárpótlásként
kapod meg az ellenétékét.
A
NYESZ-hez nem értek, bőven nyugdíjas korú vagyok, de azért az érdekel, hogy
levonták, vagy utólag fizettél a NAV tervezete szerint és milyen jogcímen. Osztalék,
tőzsdei nyereség, vagy mi volt az alap.
Nav-nak ezt az e-mailt küldtem: Érdeklődni szeretnék, hogy a TBSZ számlán, ha 5 évig (lejáratig) megtartom és nem veszek részösszeget sem ki belőle, akkor minden adó alól mentesülök? Esetemben kisrészvényes vagyok az Elmű-Émász NYrt.-ben.Az E-On kiszorít engem és a vételárat a TBSZ számlámra utalja.Kell-e SZJA-t és/vagy SZOCHO-t fizetnem? (Gondolom ez már nem ellenőrzött tőkepiaci ügylet.)
Ezt vitatom, a NAV tervet nem fogom elfogadni, nem kell SZOCHO-t fizetni a szabályozott piacra bevezetett osztalék után. 2018.évi LII. törvény 5. paragrafus (3) Nem esik az 1.par. (5) bekezdés c) pontja szerinti adófizetési kötelezettség alá az Európai Gazdasági Térség bármelyik tagállamában működő, a tőkepiacról szóló törvény szerint elismert (szabályozott) piacnak minősülő tőzsdére bevezetett értékpapírnak az adott tagállam joga szerint osztaléknak (osztalékelőlegnek) minősülő hozama. Nem tudom miért nem így készíti el a NAV a tervezeteket.
SZJA törvény 67/B. § (TBSZ)(4a) Nem minősül a lekötési időszak megszakításának a lekötési nyilvántartásban szereplő értékpapír átalakítása (kicserélése), ha az átalakított (kicserélt) értékpapír vagy – ha a magánszemély az átalakított (kicserélt) értékpapír helyett az értékpapírt kibocsátó szervezettől az őt megillető vagyonhányadra tart igényt – az értékpapír helyett kapott pénzösszeg legkésőbb az értékpapír átalakítását, a pénzösszeg kifizetését követő 15 napon belül a lekötési nyilvántartásba kerül. Nyilvánosan forgalomba hozott értékpapír zártkörűvé történő átalakítása (kicserélése) csak abban az esetben nem minősül a lekötési időszak megszakításának, ha a magánszemély az átalakított (kicserélt) értékpapír helyett az őt megillető vagyonhányadra tart igényt és arra pénzben jogosult, feltéve, hogy ez a pénzösszeg a kifizetését követő 15 napon belül a lekötési nyilvántartásba kerül. A 15 napos határidő elmulasztását a lekötési időszak megszakításának kell tekinteni
Nem
fogalmaztam pontosan. Nem vontak le SZOCHO-t az ELMÜ osztalékból. A mai napon a NAV jelezte hogy
elkészült a SZJA tervezetem, abban volt SZOCHO fizetési kötelezettségem feltüntetve
az ELMÜ osztalék összegére vetítve. Sajnálom, ha valakit akaratlanul
is félrevezettem.
A lehetőséged meg volt. Valaki egyben kikapta. Gondolom, hogy a korábbi magasabb vételeidet szeretted volna kicsit kompenzálni. Szerintem rosszul nem jársz, mert már annyit estek a papírok, hogy hosszabb távon a zöme simán nyerő lesz. így lesz lehetőséged a maradék pénzeddel mazsolázgatni, illetve rövidesen amúgy is nagyon tőkeerős leszel . :)
Émászt adtál ma? Én egyszerűen nem bírtam 1 db-ot sem venni 31.000 Ft alatt.Majd szétvágott az ideg, amikor 29.800-on is volt kötés. Elműt meg 31.800-on is adták.(119 db-ot) Elműből 2 db-ot sikerült vennem 33.600-on. 😞
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT
ÉMÁSZ osztalékalapú árazása – 12 HÓNAPOS CÉLÁR 30.000 FORINT
(A leírtak objektív tények, a forrásokat megjelölöm – a legvalószínűbb verziójú árampiaci szabályozás alapján íródtak a megjelölt elemzések):
.
.
1.) 2006. augusztus 01-én hatályba lépett a kompenzációs rendelet, ÉMÁSZ jövőbeni osztalékalapját alaposan megnövelte.
.
.
2.) Raiffeisen elemzője (2006. augusztus 04-i Portfolio cikk):
„2006-OS OSZTALÉKALAP 1800-2000 FORINT RÉSZVÉNYENKÉNT.”
.
.
3.) 2006. augusztus 04-i Portfolio cikk:
A 2007-ES NETTÓ EREDMÉNYT TÖBB, MINT 4 MILLIÁRD FORINNTAL NÖVELHETI A SZABÁLYOZÁSI KÖRNYEZET VÁLTOZÁSA.
.
.
4.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio cikkből:
„Ha a 2007-re várt 2.200 -2600 FORINT KÖZÖTTI OSZTALÉK TARTÓSAN FENNMARADNA, AZ ÁRFOLYAM 25.000-30.000 FORINT közötti szintre kerülhetne.
.
.
5.) IDÉZET a 2006. szeptember 01-i Portfolio elemzésből:
„Az Émász részvényei 150-250 bázispontos prémiummal forognak a kockázatmentes állampapírokkal …. szemben.”
.
.
6.) IDÉZET a Morgan Stanley elemzéséből (2006. október 20-án közölte a PORTFOLIO):
„2007. második félévében legalább 100 bp-os kamatcsökkentésre lát esélyt.”
.
.
7.) Ha összeveted az 1-5) pontokat a 6)-al és számolsz egy kicsit, néhány művelet után rájössz, hogy 12 hónap múlva 50 %-os hozamot érhetsz el az ÉMÁSZ részvényeken. (28000-30000 Forintos forward árfolyam + 2006. év után 1800 Forintos árfolyam).
.
.
És ehhez nem kell csinálni semmit, csak megvenni az ÉMÁSZt és kivárni türelemmel. Nem kell izgulni hogy hova rakd a stoppot, nem kell monitort bámulnod napi 8 órában, tengernyi időd marad mindenre......
.
.
Ha meg belegondolunk abba, hogy a konvergencia alapján milyen állampaírhozamok várhatók 2007 után, akkor az osztalékalapú árazás alapján 30.000-40.000 Forintos ÉMÁSZ árfolyamról kell beszélnünk + kapsz egy nagyon komoly osztalékhozamot minden évben (akkor az állampapírhozam lesz 5 % körül /se/) .