Topiknyitó: kexelo 2015. 03. 06. 20:05

ELLI(o)TT KLUB  

:)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 10:16
Előzmény: #736  tberki
Meglátjuk, tegnap esti h4 chart nekem az irányadó.
werkaz 2015. 03. 20. 10:12
Előzmény: #737  Törölt felhasználó
Mivel dupla w1-el nekem 5063 -ra jön ki w5 tettem egy óvatos shortot 5060 ra. :D Kiváncsi vagyok teljesül-e
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 10:10
Előzmény: #737  Törölt felhasználó
a napfogyatkozásra a vevők is elfogynak, átmenetileg biztps
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 10:06
Előzmény: #735  Törölt felhasználó
Itt lehet hamarosan a vég, Klimax és már csak egy trigger hiányzik kisebb tf-n. Nem tudom, hogy csak átmeneti fordítás vagy tartósabb lesz. (OTP, bux)

likvid piacon most nagyon ütném ha jön a jel
tberki 2015. 03. 20. 10:06
Előzmény: #735  Törölt felhasználó
nincs az az isten hogy nem megyunk at az 5000en mar csak azert is.
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 09:36
Előzmény: #710  kexelo
Igen, valahol olvastam ezeket a szavakat, gondoltam bedobom. :)

De kérdésedre válaszolva: esetleg egyéb. Az úriember mint kiderült certizik. Akik régről ismernek, azok tudják, hogy a certi ősellensége vagyok, akit lehet lebeszélek róla.

Nekem a CFD jött be, és előszeretettel hedgelek, fő trendre hosszútávú pozik, korrikra párhuzamosan rövid pozik.
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 09:31
Előzmény: #733  macibear
Ha jól értem a minuszokat gyűjtögeted :) rosszat eszel egy étterembe és visszamész mégegyszer, kétszer, hátha jó lesz :D

Nem tudom, hogy statisztikailag ki lehet e mutatni, hogy jó módszer e ez, nem hiszem.

Mi lenne ha a végén lépnél be, teljes riskkel, sokszorosa lenne a hasznod..
macibear
macibear 2015. 03. 20. 09:22
Előzmény: #726  Törölt felhasználó
Ez az amit úgy hívunk: "Fejben kell nagyon ott lenni." Érzelem mentesen. Ühüm. Na ja. Csakhogy én egy gyűjtögető típus vagyok. Különösen bukó esetén. Ehhez a saját árnyékát kell átlépnie az embernek. Az meg nem megy. :)
tberki 2015. 03. 20. 09:07
Előzmény: #730  macibear
ezt ertem de mashogy kepzelem el. Neked van egy kotesalapu abrazolasra exceled, tehat a koteslista megvan. Innen az excel masodik/harmadik/tizenotodik munkalapjara tudsz csinalni perces/otperces/oras/napos/keteves/tokomtudja grafikont, abbol meg rsit.
Aztan fogod az egy-egy lapon levo rsi grafikonokat es osszevezeted egy oldalra mondjuk a kotesalapud ala, kulon kulon grafikonba csak egymas ala. Aztan szemre nezed aljat tetot.
de lehet hogy nem ertem a problemat
tberki 2015. 03. 20. 09:03
Előzmény: #729  Törölt felhasználó
"csupán a kiütési szint nagyon jó kalkulációjára "

+1
akarki csinalja nagyon ugyes.

eurusdnel volt egy 1.25ös long certi, na azt szepen megijesztettek egy 1.2501es forduloval, majd onnan ment 1.29ig. Azt hiszem 10xezett a certi 2 nap alatt. Majd a kovetkezo rohamban kiutottek. A kovetkezo 1.225nel volt, azt elsore kiutottek 1.2240 korul fordult es ment 1.27ig.
Szoval ebben szabalyszeruseg nem nagyon van. A nagy forgalum instrumentumokban a celar meghatarozasa jo, a kis forgalmuakban pedig siman ramennek a kiutesre.
macibear
macibear 2015. 03. 20. 08:59
Előzmény: #723  tberki
Nem megy. Pld a hetes RSI még meg sem mozdul, miközben az m30 már megjárt ungot-berket, hegyet völgyet.

Kötésalapú ábrázolásnál pedig teljesem másként viselkednek az indikátorok.

Messzire visz, de legyen. Elmélettel szemben viszolygók kitérnek hitükből. Ez a topic viszont erről (is) szól.

A probléma a mintavételezéssel függ össze.
Adott a kötéslista és az az alapján kialakuló árfolyamgörbe. Ez az alapja mindennek. Ebből csinálunk gyertyákat.

Klasszikusan idő alapon. Hetente, naponta, óránként, percenként megnézzük hol áll az árfolyam és elkezdünk bűvészkedni. Megrajzoljuk a gyertyákat. Számoljuk az indikátorokat. Ez a mintavételezés nem egyenletes. Mondhatni változó frekvenciájú. Nagy forgalom esetén távol áll egymástól két mintavételi pont, kis forgalomnál egész közel. (pld van olyan nap amikor 10k fölötti kötés történik otiban, máskor meg 1k alatti. Mégis egy napos gyertyával ábrázoljuk.)

A kötésalapú mintavételezésnél lehet minden 100, 1000 stb. kötés után mintát venni, gyertyát készíteni, indikátort számolni. Ez a mintavételezés egyenletes (fix frekvenciájú). Az így számolt indikátorok köszönő viszonyban sincsenek az időalapúakkal. Az egy külön világ, amit fel lehet és kellene fedezni....
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 08:48
Előzmény: #722  tberki
Akkor legyen vezérlőelv :)

Nem tudom korlátozott számú megfigyelésre alapoztam, de látom a pont felette fordul másnak is feltűnt, talán nem véletlen :) és itt nem gbl technikára gondolok csupán a kiütési szint nagyon jó kalkulációjára

Remélem a dollár short certi is így jár :)

Kiadásakor írtam, h nem fogja legalább az egyik megérni a március végét, de lehet, h mindkettő, egy maradt 300-nál, nagy a küzdelem, ha a chartra nézek :)
Hathor
Hathor 2015. 03. 20. 08:46
Előzmény: #727  Törölt felhasználó
Szerintem a legfontosabb hogy a veszteséges pozit dobni kell. Várjon egy napot az ember, de ha másnap is veszteséges, adja el, mert harmadik nap még fájdalmasabb,és a negyedik méginkább.
Ezt meg kell tanulnunk.
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 08:44
Előzmény: #720  macibear
Itt azért álljunk meg egy pillanatra, egy kereskedői hiba nagyon ordít! Belépésnél nem volt meghatározva a stop szint, illetve a vállalt kockázat nagysága, nem volt stop kihelyezve. Ez mit jelent a számok nyelvén? Azt, hogy a kereskedési rendszer még a zéró összeget sem tudja hozni tartósan, sőt eleve negatív ennek a rendszernek a várható hozama! Ha ezt vki végiggondolja belépés előtt, akkor nagyon gambler ha mégis el kezd vele kereskedni!

Hosszútávon a rendszer kimeneti erdménye a csőd, azaz a teljes megtakarítás elvesztése!

Érzem, h itt most nyakig a k..kiban kell jó döntést hozni, de a jó kereskedési rendszer nem enged el idáig a benne lévő fékek miatt. Mondanám, h nem az jött, amit vártam, pozi zárás, oszt jó napot, de senki nem tudja mikor fordul a piac és a helyzet itt több, mint gáz. Ha belépsz a piacra, a stop szintedig a pénzt eldobtad a kukába, ha nincs kint akkor az egészet. Persze könnyen beszélek, mert nem vagyok shortban, azért nem, mert a piac nem hozta a várakozásomat és kis nyerőben kiszálltam. Itt is írtam én is s is, hogy rossz a várható rr, negatív a kimenete.,.
Remélem megéri a "befektetés" és tanulunk a rossz példából. az ilyen tipusú befektetés hozama a tapasztalat. Ahofy egyik blogtársam szokta mondani a tözsde más mint az élet, itt előbb van a vizsga utána az oktatás!

Remélem a sok rossz oldalon álló kis vukóvan kiszáll és tanul,
Törölt felhasználó 2015. 03. 20. 08:44
Előzmény: #720  macibear
Itt azért álljunk meg egy pillanatra, egy kereskedői hiba nagyon ordít! Belépésnél nem volt meghatározva a stop szint, illetve a vállalt kockázat nagysága, nem volt stop kihelyezve. Ez mit jelent a számok nyelvén? Azt, hogy a kereskedési rendszer még a zéró összeget sem tudja hozni tartósan, sőt eleve negatív ennek a rendszernek a várható hozama! Ha ezt vki végiggondolja belépés előtt, akkor nagyon gambler ha mégis el kezd vele kereskedni!

Hosszútávon a rendszer kimeneti erdménye a csőd, azaz a teljes megtakarítás elvesztése!

Érzem, h itt most nyakig a k..kiban kell jó döntést hozni, de a jó kereskedési rendszer nem enged el idáig a benne lévő fékek miatt. Mondanám, h nem az jött, amit vártam, pozi zárás, oszt jó napot, de senki nem tudja mikor fordul a piac és a helyzet itt több, mint gáz. Ha belépsz a piacra, a stop szintedig a pénzt eldobtad a kukába, ha nincs kint akkor az egészet. Persze könnyen beszélek, mert nem vagyok shortban, azért nem, mert a piac nem hozta a várakozásomat és kis nyerőben kiszálltam. Itt is írtam én is s is, hogy rossz a várható rr, negatív a kimenete.,.
Remélem megéri a "befektetés" és tanulunk a rossz példából. az ilyen tipusú befektetés hozama a tapasztalat. Ahofy egyik blogtársam szokta mondani a tözsde más mint az élet, itt előbb van a vizsga utána az oktatás!

Remélem a sok rossz oldalon álló kis vukóvan kiszáll és tanul,
tberki 2015. 03. 20. 08:44
Előzmény: #721  macibear
hasonlokeppen gondolom, de annal a certinel 100 pont jelenleg kb 18%. Szoval nem eri meg tartani akkor sem ha "csak" eppen 5000 fole varjuk. szigoru maganvelemeny, en igy csinalnam.
tberki 2015. 03. 20. 08:42
Előzmény: #717  Törölt felhasználó
kivanom mindannyiunknak hogy sikeruljon. :)
tberki 2015. 03. 20. 08:39
Előzmény: #718  macibear
szerintem ezt tulbonyolitod maci. Ugyis excelben szamolsz mindent a kotesalapu abradbol. Miert nem teszed szimplan egymas ala a kulonbozo tfeket? Az akkor is latszik ha egyszerre futnak aljra. En biztos nem atlagolnek.
tberki 2015. 03. 20. 08:36
Előzmény: #716  Törölt felhasználó
vitatkoznek. az elozo otp certit ill. az utolso bux short certit egy lendulettel ugy kivagtak hogy csak ugy zorgott. 3 ponttal felette fordult az arfolyam...
macibear
macibear 2015. 03. 20. 08:20
Előzmény: #719  Törölt felhasználó
Addig talán ezzel a lendülettel nem megyünk fel. Bár van 5600 környéki céláram is. :) Előtte valszín leszünk 4700 környékén.

Topik gazda

kexelo
kexelo
4 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek