OMSZ (tűzijáték) off: https://index.hu/belfold/2022/08/21/tuzijatek-orszagos-meteorologiai-szolgalat-augusztus-20-kormany-kovacs-zoltan/ Érdekes párhuzam nekem, hogy amíg a technikai elemzést sokan wudunak tartják, addig pl a meteorológiai előrejelzéseknek még külön sávja is van a híradásokban. Elgondolkodtató, h ha pár órára előre sem tudnak a mai technikai feltételek mellett egy releváns időjárás kimenetellel számolni, akkor miért is van ekkora jelentősége a mindennapok híreiben... Az OMSZ, ha trédelne, jópár számlát elégetett volna már... 😉 (Az meg 1 másik érdekesség, h tegnap este zamárdiban a strand fesztiválon éppen a tűzijáték idején volt eső és vihar, ennek ellenére semmi nem maradt el)🤗
alteo w https://www.tradingview.com/x/NhMmaIKE (ezt anno benéztem, tartottam belőle, de nem gondoltam, h átmegy a ~2400 zónán, és ahogy nézem a kalliwoda tp-t (3103) meg is csinálta, ATH 3100)
Off MOL (érdekes felvetés): "Czeglédy Csaba feljelentést tesz bennfentes kereskedelem miatt A Demokratikus Koalíció politikusa ugyancsak arról írt a Facebookon, hogy a Mol vezetésének már öt napja tudnia kell, hogy nem érkezik olaj Magyarországra, de EHHEZ KÉPEST A MOL – TŐZSDEI CÉGKÉNT – SEMMILYEN NYILVÁNOS TÁJÉKOZTATÁST NEM ADOTT ARRÓL, AMI TÖRTÉNT. Czeglédy Csaba szerint joggal vetődik fel a kérdés, hogy a Mol vezetése miért titkolózott, és hogy ezzel a tőzsdei felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Banknak hivatalból is foglalkoznia kell. Azonban ennél sokkal lényegesebb kérdés, vajon kik jutottak hozzá az elmúlt napokban ahhoz a bennfentes információhoz, hogy nem jön az orosz kőolaj. Ugyanis akik ezt megtudták, azok a bennfentes információt felhasználva ma a tőzsdén nagyon sokat kerestek – írta, utalva arra, hogy a bennfentesek a Mol-részvények biztos zuhanásának tudatában (amely be is következett kedden, miután kiderült, hogy leállt a szállítás a vezetéken) tőzsdei manipulációkat hajthattak végre. Mivel mindez felveti a bennfentes kereskedelem bűncselekményi gyanúját, feljelentést teszek ~ közölte Czeglédy Csaba." (Index)
Ahogy azért sejthető volt a 7kezdés alapján, szépen meghúzták otikát (na nem úgy 😁) a hétvégére is... Most nézem a naplementében, hogy a záró 8930 +3,4% ~4.8mrd volumen, fasza. 🌅🤙
ELLI(o)TT KLUB