Topiknyitó: Portfolio 2010. 10. 26. 10:18

Elbukott a 98%-os adó  

Ugrás a cikkhez
A Fidesz kormány egyik első intézkedésével visszamenőleg vetette ki a közszolgák 2 millió forint feletti végkielégítéseire a sarcot A passzus alkotmányellenesnek találtatott, tudta meg az Index. Ez az új kormány első olyan intézkedése, amely egy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=140462
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 10. 29. 23:36
Előzmény: #146  tokos.
Tokos:

"Az az erzesem, hogy nem teljesen veletlen a problema kezelese. Ez az ado nem nagy penz, eddig azt hittem, hogy szemelyes bosszuk allnak mogotte, pedig valoszinuleg nem. "

Nem hát. A 98% se nem hoz sok pénzt, se nem fontos. De kiválóan kommonikálható demagóg baromság és remek casus beli az AB ellen. A mai Orbán és hű csatlósa, Schmitt óta tudhatjuk, a nép nevében elsöpörhető az alkotmány is. Persze ez az összes többi intézkedésükhöz kell: különadók, MNYP, stb.

A mai magyar kormány Magyarországon MEGKÉRDŐJELEZHETETLEB, MEGTÁMADHATATLAN, MEGFELLEBEZHETETLEN.

Nincs jogbiztonság.
tokos. 2010. 10. 29. 23:24
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Nehany gondolat meg ezzel kapcsolatban.

Az az erzesem, hogy nem teljesen veletlen a problema kezelese. Ez az ado nem nagy penz, eddig azt hittem, hogy szemelyes bosszuk allnak mogotte, pedig valoszinuleg nem.
A problemat az okozza, hogy, ha ezt alkotmanyellenesnek talaltak, akkor egy rossz pillanatban bukhatnak egyes valsagadok is, pl. bankado. Az mar nagyon szarul erintene a kormanyt.
Ugyanakkor egy masik kerdes, amit nem latok at, hogy az egy dolog, hogy az AB nem donthet az alkotmanyossagarol, de ettol meg lehet alkotmanyellenes? Vagy nem?
Törölt felhasználó 2010. 10. 27. 13:32
Azt azért remélem, hogy mindenki világosan látja, hogy ez az alkotmány bírósági döntés csak egy előre megtervezett színjáték része. A stumpf úr és az orbán ur között. Az ellentábornak azt üzeni, hogy van még hatalom ami felléphet a kormány ellen. A "polgároknak" pedig, hogy van még egy gonosz szervezet aki a jó útjába áll. Vagyis az orbán öncélú alkotmánymodosítása rendben lesz, egyik oldalról legyőzi a gonosz kapitalistákat akiket már csak az alkománybíróság véd (stumpf vezetésével,hahaha), másik oldalról is rendben lévőnek tűnhet kert keresztül megy a (látszólag) működő alkotmánybíróságon. Eddig oscardíjas alakítás csak nem sok jóra vezet......
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 22:12
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
"...a Fidesznek - ha valóban hisz a parlamenti demokráciában - a 2/3-ad birtokában is megfelelő alázattal kéne kormányoznia."

Nem annyira régen volt még a Parlament alakuló ülése és a kezdeti szakasz. Emlékszem, hogy az első ülésnapokon Lázár János milyen kompromisszumra törekvő magatartást ígért, milyen mézes-mázos beszédet kanyarintott, és milyen szuggesztíven, hihetően adta elő. Mondtam is magamnak: Jó lesz ez, kár volt izgulni a nagy többség adta visszaélések miatt.
Ismét megcsalt az emberekbe vetett kezdeti bizalmam. :((
Nagyon nagy csalódás ez az ember. Mostanában már akkor is olyan hangon kezdi a hozzászólását a Parlamentben, mint akit kihoztak a sodrából, amikor először beszél, pl. napirend előtti felszólalás.
Így aztán egyre inkább a párt és kormánya ténykedései is. Pedig, ha nem erőből nyomnák, akkor találnának valóban kompromisszumos utat is.
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 21:00
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
Igen, olvastam, de egy médiabeli értesüléssel még sem érvelhetek, egy kikezdhetetlen ténykedésű kormányzással szemben. :)
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 20:47
Előzmény: #141  Törölt felhasználó
Pénzspórolásban először itt kellene kereskedni:
link
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 20:33
Előzmény: #103  pampa
Pampa, én elejétől olvasom a hozzászólásokat, a tieidet is, és nem látom azt, hogy prmiklos nem értené az érvelésedet.
Én is értem, de rosszul érvelsz.
Az érveid nem védik, nem legalizálják a mai Lázár-reakciókat. Sajna, nem csak reagált, de be is nyújtották még ma a demokráciát korlátozó, AB-jogkört korlátozó törvényt. Csuklóból, mintha az AB is ellenzék lenne.
Ne haragudj, de nem védhető ez a fideszes magatartás.

Egyébként a 98%-os törvény egyáltalán nem törvényes szerintem sem. Aki csalt, lopott, összejátszott és így kapott sok milliót, akkor azt az eddigi törvények alapján is vissza lehet követelni, ahogy ezt már többen leírták itt.
Az viszont nem támogatható, hogy a Fidesz megspórolja a végkielégítések jó részét, amit ő maga fog előidézni a közszférában tervezett leépítésekkel.
Itt csak részben igaz a spórolás, a többit, a nagyobbik részt a személycserék fogják kitenni.
Ugye, te sem gondolod, hogy a szakmai munka alapján fognak tömegével lecserélni köztisztviselőket és közalmazottakat?
Ezért született az indoklás nélküli felmondás törvénybe iktatása, majd a végkielégítés+jutalom+szabadságmegváltás+ a felmondásra számolt bér (amire nem tartanak majd igényt, ha ki akarják vágni) összegének maximalizálása.
Beláthatod, hogy ilyen pénzekből könnyen összejön 2M egy iskolaigazgató, vagy helyettese, egy csop.vez, osztályvez., főosztvez. esetében még akkor is, ha nem 30 éve tölti be az állást. Azért nem akarnak engedni a 2 millás plafonból, mert akkor túl sok pénzt elvinne a totális személycsere. Szerintem.
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 20:25
Előzmény: #128  pampa
Pampa, ez micsoda populista demagóg kirohanás volt. 2 kiegészítést tennék:

1. "Meg az sem,hogy lehet havi 4-5 millát keresni adóforint terhére!"

A Fidesz elvette néhány tucat embertől a 2 feletti részt. De több ezer (saját) emberének adott oda százezreket havonta az 1-2 milliós fizetésűeknek. Összeségében ez többe kerül, mint amit elvettek, de a pampaféléket bekajáltatták vele. Persze, téged könnyű átverni.

2. "Az sem,hogy minden munka és egyéb nélkül lehet élni pusztán a megszületett gyermekekből."

Hallottál olyan tervet, hogy a Fidesz ezen változtatna? Én nem.
watson
watson 2010. 10. 26. 20:20
Előzmény: #138  Törölt felhasználó
:DD nade most demokraták vannak kormányon ;)
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 20:17
Előzmény: #126  Törölt felhasználó
Király idézet. Ezzel nem ártana szembesíteni Viktort. Meg alkalmasint majd az itteni szemellenzőseket.
loliense 2010. 10. 26. 19:54
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
Én nem állok be semmilyen muskétások közé, Pampa mellett érvelek folyamatosan.
Mert ő, legalább tudja a frankót.
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 19:36
Látom it megvalósul a kifacsart muskétásjelszó: egy mindenki ellen, mindenki egy ellen.

Az már más kérdés, hogy pampa milyen jogi alapálláspontról védi a demokrácia megcsúfolóit.
Mert a "kellett nektek öszöd" c. megállapításai csupán arra világítanak rá, hogy ha nincs Gyurcsány, nincs Fidesz 2/3-ad. Ez így igaz. Én viszont azt mondom, hogy bármit tett is vagy nem tett Gyurcsány a Fidesznek - ha valóban hisz a parlamenti demokráciában - a 2/3-ad birtokában is megfelelő alázattal kéne kormányoznia.
Ez a 2/3-ad is persze egy kurva nagy hazugság, hiszen azt már többször kielemeztük, hogy az ország szavazásra képes választópolgárainak csupán alig egyharmada emelte trónra. Ez pedig közel sem jogosítja arra, hogy saját képére formálja az alkotmányt.
loliense 2010. 10. 26. 19:34
Előzmény: #132  Magicmaan
A mérnököket is be kell tiltani, ugyan úgy mint a internetet,minek.

watson
watson 2010. 10. 26. 19:21
Azt hallottam egy híradásban érvként, hogy más országokban sem dönt pénzügyi kérdésekről az AB.

Az AB indoklásában a visszamenőlegességet kifogásolta. Az alkotmányossági kérdés tehát nem a törvény tárgya volt, azaz hamis indok az alkotmányba ezért beletaknyolni.

Tipródik a sértődött elefánt a porcelánboltban :(
loliense 2010. 10. 26. 19:20
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
Szerintem Csányit volt csicskája, Pintér fogja hazavágni. Mindenesetre,
titkosítani kell, az új, ősmagyar oligarchák listáját.
Magicmaan
Magicmaan 2010. 10. 26. 19:18
Én, mint majdani érintett, azért nem értek egyet ezzel az egésszel, mert elég igazságtalanra találták ki!

Természetesen ne kapjon úgy senki 40-50-100millió Ft-os végkielégítést, hogy 1-2 évet dolgozott az adott helyen!

Viszont, mint felelős mérnök ledolgozok 20-30-40 évet ugyanannál a cégnél (sok kollégám van most így) és utána járna néhány milla, aztán a 2 millió feletti részt levágják, hááát elég bicskanyitogató!
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 19:07
Előzmény: #130  loliense
arra is kíváncsi vagyok, melyik nemzeti érzelmű oligarcha szúrja majd hátba: csányi, hernádi, széles, demján. most még kényszeredetten üdvözlik a döntéseket. az ő reakciójuk is érdekes.

és a vicc kedvéért továbbra is várom smitt pali reakcióját. aki mindig felajánlja mindenkinek függetlenségét:))))
loliense 2010. 10. 26. 18:46
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
Megválaszolom helyette.
Rendben van, sőt. Ügyészség, bíróság,pszáf,bankfelügyelet, ombudszman sem kell.Nem kellenek civil szervezetek, be kell tiltani őket. A népszavazást is meg kell szüntetni.Tilos legyen a tüntetés is.
Alkotmány sem kell, minek. A lakótelepeket el kell keríteni.
A következő választást pedig,el kell halasztani 18 évvel. A nyugdíjakat meg kell szüntetni, vagy a korhatárt 135 évre kell módosítani.
A megszüntetett intézményeken megspórolt pénzeket, az NB I-es csapatok között kell felosztani.
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 18:42
Törölt hozzászólás
pampa 2010. 10. 26. 18:41
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
Természetesen az hogy egy fix időre kötötték a szerződést az nem okoz problémát...vissza lehetett egyben fizetni és így nem érte kár....

Az AB vagy más bíróság terkintettel lehetne egy előző döntésére. Amennyiben egyszer már valami miatt úgy döntött akkor egy másik esetben ezzel szembe ne helyezkedjen. Ez nem családi vita ez Bíróság.
Ez csak az én véleményem.

És az rendben van,hogy a Fidesz nyerése és a két új Bíra kinevezése után mindenki kiabálta : Vége a Fidesz bedarálta az AB.! Vége a demokráciának,már az AB sem tudja megállítani a Fidesz!

Akkor most hogyan is van?

Nincsen rendben. Az sem,hogy törvényesen lehet több mint 100 millás végkielégítés! Meg az sem,hogy lehet havi 4-5 millát keresni adóforint terhére! Az sem,hogy minden munka és egyéb nélkül lehet élni pusztán a megszületett gyermekekből.

És még sorolhatnám....
forest_30 2010. 10. 26. 18:40
Előzmény: #126  Törölt felhasználó
VALAKI ÁLLÍTSA MÁR LE EZT A VIKIT !!
lassítson, lassítson .
valahol meg gyorsítson.
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 18:37
Előzmény: #103  pampa
Orbán Viktor, 2007:

"Van még egy tanulsága az Alkotmánybíróság döntésének. Mégpedig az, hogy egy demokráciában általában a demokratáknak van igazuk. Egy demokráciában nem képzelhető el, hogy a kormány a saját programját egyetlen lehetséges útnak minősítse."

Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 18:33
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 18:03
Előzmény: #123  prmiklos
Az nem is érv semmire, hogy "de más is", stb. Ez csak a pampaféléknek érv. De kiröhögik őket is ezzel.

Ráadásul 1990 egy rendszerváltás volt, tehát még a "de más is" sem igaz, mert messze nem ugyanaz a két történet. Ráadásul a hitelt vissza is lehetett fizetni, aki megtette, nem emelkedett a kamata, tehát a visszamenő hatály meg se állja a helyét. De nem megyek bele a vitába, mert nem esem pampa gagyi csapdájába, hogy a lényegről eltereli apró bugyutaságokkal a szót.

Pampa, egy kérdés: szerintem rendben van-e az AB korlátozása? Igen vagy nem? Mert ez a lényeg.
prmiklos 2010. 10. 26. 17:59
Előzmény: #120  pampa
Aha. Nem félrebeszélésként, de ennek a részleteire nem emlékszem. Én általánosságban nem értek egyet a visszamenőleges szabályozásokkal, így jogos lehet az ezzel szembeni kritika, DE az ilyen jellegű érveléseket sem szeretem. Családi vitákban sem vezet sehova, ha magam védelmében azt hozom elő, hogy "de múltkor te is..", főleg úgy, hogy akkor elítéltem amit velem tettek.
pampa 2010. 10. 26. 17:58
Előzmény: törölt hozzászólás
Akkor a tisztán látás végett keresd vissza a 2006 őszén Conqui-val folytatott beszélgetéseimet.
Törölt felhasználó 2010. 10. 26. 17:57
Előzmény: #114  prmiklos
"Érdekes módon most igen magas a társadalom ingerküszöbe."

Nincs ezen semmi meglepő. Gyurcsótány hosszú évekig tartó garázdálkodása annyira leamortizálta az embereket, hogy legfeljebb az rázná fel őket, ha a Zorbán saját kezűleg kezdené el felakasztani a parlament előtt az elsőszülötteket. Minekután a szoci rémuralom idején az összes állami intézmény (beleértve az AB-t) tekintélyét sikerült nullára redukálni, nem kell meglepődni rajta, hogy most, a jajveszékelő ballib tábort leszámítva, senki nem ejt egy könnyet, amikor a Fidesz belecsap a lecsóba.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek