A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
:))... (szerintem a filmsorozat rendezője ügyesen lebegteti azt a szálat, miszerint a "gestapós" Heinrich Müller mindig is tudta h. (képzeletszülte) Stirlitzünk egy (valamilyen) kém, csak valamiért bölcsen nem bolygatta a témát)...:))
lásd '45 utáni (és előtti) életének a legendák homályába vesző "eseményeit":
"...Az idő soha-soha meg nem áll, Az órák róják szüntelen az útjukat, S a pillanat úgy illan tovaszáll, mint gyors folyón a hab, annyi csak a pillanat. ..."
Nem rossz! :) A piacon minden lehetséges. Amikor ezt beraktad, az én eszem már ehhez is kevés volt akkor: https://www.elliott-waves.com/wp-content/uploads/2015/06/EURUSD-m-120615.png Most meg ez a 2,1xx körüli ár 2025-re! Nem semmi jóslat. Tavaly aug-i rajz! Pedig akkor még nem volt (nem tudtunk) SARS2-Cov. Ki ez a T. mester? Az EW professzora. Az EW-vel kapcsolatban volt egy hsz-ed régebben: https://forum.portfolio.hu/topics/eurusd/18042?oldal=54#3968585 #1080. T. mester melyik csopiba tartozik? Sztem a 3. -ba : " 3) 'Művész"b típus. Jellemzően "big picture"-ban utazik, és tűzön-vízen keresztül ragaszkodik a távoli céltartományához. Soxor előfordul, hogy szinte reménytelennek tűnik a prognózis további fenntartása, de valahogy a végén mindig odakeveredik az ár az általa több héttel, esetleg hónappal korábban közzétett szinthez. .. mindezt úgy, hogy a végén totál konzisztens count-ot lehet visszaszámozni. "
Az AM swap táblázata változott. Fx-ben 8 db + maradt. Viszont általában erősen szűkültek a short/long olló értékei. Az e/u mindkét irányban - lett! Néhány pár kimondottan macerássá vált számomra. Pl cadchf
Az e/u MN BB alsó és a trendvonal támasztja, az rsi és a swap pedig támogatja a további le-t. https://www.mql5.com/en/charts/11697118/eurusd-mn1-admiral-markets?bind=1 Lehet, hogy maradunk tovább ebben az 5 éve tartó oldalazásban, s majd a november hoz valami változást. Nem olyan nagyon rossz ez a 05 és 15 közötti tántorgás. A 20 fölötti short pozijaimat még tartom, aztán a swaptól és a 3szögből kifutástól függően majd meglátom mi lesz.... Persze közben megy a DT, de még csak lefelé irányban. :)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!