A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Lehet, hogy ennyi volt a korri, 162x volt a teteje tegnap reggel. Nem tudtam rendesen kihasználni, magasabbra vártam. 172x-175x -re, a d1 felső bolli környékére... :(
Szia! Ha naposon nézed kezdenek "torlódni" a gyertyák és még nem tudott leszakadni. Ha holnap sem tud, akkor fel kör indulhat és rég nem látott tér van benne fölfelé H4-en, így akár 250-300 pipet is mehet. Érdemes figyelni az esetleges megindulás intenzitását, mert a héten meg is téphetik. Kritikus sáv továbbra is az 1,161-1,164, ha ezt be tudják támadni, akkor beszédes lesz nem csak az, hogy sikerül-e átvinni, hanem az is, hogy hogyan. Holnap vagy H4-es trendforduló, vagy megcsapják. :)
Ilyet is ritkán olvasni Tőled, hogy fölfelé kéne mennie! :) Felőlem is mehetne, mert kötöttem egy kis longot. Hétfőtől, egy rövid H1-es lefelé kört követően, indulhatnánk is fölfelé. 161-164-es sávon kéne átverekednie magát és akkor célozhatóak lennének az 1,17-tel kezdődő szintek. Egészség gazdaságtan van célozva a lányomnak, de akár diplomata is lehet.:) Belsőépítészet amivel szeretne még foglalkozni, ehhez jövő évtől párhuzamosan vinné az építész mérnökit. Meg a nyelvtanulás: az angol mellé (az lassan anyanyelvi szintű lesz) a spanyolt, meg az oroszt akarja. Ha ezt mind megcsinálja, akkor az elég ütős kombó lesz. :)
Pedig mint egy falat kenyér, úgy kellene egy kis föl. Azé még nincs veszve az a 17-175 körüli rész. Milyen jó, hogy nem longolok. Nem beragadt longok zárása miatt kellene a föl, hanem short nyitásra. :)
Nekem meg bedőlni látszik az elméletem. Egyelőre egy visszateszt a trendvonalra (nagy divat lett mostanában) és nem is tűnik úgy, hogy vissza szeretne keveredni fölé. Bár még nincs este, de nem lesz itt már semmi látnivaló a mai nap szerintem, legfeljebb beverik heti minimumra. Ha rövid úton belül (pár nap) nem tud visszamászni 1,1615/1,164 fölé, akkor vagy lejjebb csúszik a range, vagy beindul a trendelés lefelé.
Jó szórakozást nektek! Vigyázz a gyermekre! :) Az én kislányom ősztől meg az egyetemet nyomja. Én meg csak a pénzt nyomom bele, pedig még el sem kezdődött! :D
Egy nap "pihenés" lett belőle, a szerda, az is elment elemzéssel, vonalhúzgálással. Nem lehet erről a szerről lejönni! :) Bár próbálkozok vele, csak alapjáraton megy a tréding, a "legpihentetőbb", sokat bámulós stratégiával. Semmi aljvadászat ((most meg mi lelte?! - a live chartra vonatkozik)), szembe kötögetés, szintvisszatesztesdi, csak a H4 fordulót próbálom fogni, a legunalmasabb, legmechanikusabb belépési rendszeremmel. Adatok azért valamennyire játszanak nálam is. :)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!