Szia! Rég "beszéltünk" ... Sajna nem a nyaralás miatt nem tudok írni egyelőre, hanem be vagyok havazva teljesen. Három ingatlannak a szarjait intézem hetek óta egyfolytában. Eladás, másik vétel, közmű átíratás, kettőnél felújítás, stb. És egy darabig még ki is tart. Egy már lassan kiesik, jön helyette a nagylányom lakhatásának megoldása Budapesten. Nem nagyon van időm foglalkozni az fx-el, így az említett pozikat zártam teljesen. 45% körüli nyerőt hoztak két hónap alatt, ezt a ziccert nem akartam kihagyni. Nem így terveztem, hosszabb távra akartam hagyni ezeket, de mivel az ellen oldalt idő híján nem tudom építeni rendesen (nem tudom hedgelni, menedzselni folyamatosan a nyerőt), így inkább a teljes zárás mellett döntöttem. Talán július környékére rendeződnek a dolgaim, de utána már valószínűleg pihenek egy kicsit, 100%-on majd csak ősztől fog megint pörögni a dolog. Addig néha van egy kis bohóckodás, pár napos pozikkal. :)
Nyáron ha megyünk a "nagy faluba", albérlet ügyben, akkor keresni foglak, hátha jártok ott és tudunk találkozni.
Addig is sok pipit kívánok! Ha lesz időm azért majd néha írok! :))
(Ja és ráadásul az ufók is elraboltak megint, még vagy kétszer is ... - ez főleg dt7-nek! :DD)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!