Topiknyitó: fxboy 2014. 06. 20. 17:23

édes-savanyú  



Sziasztok!



A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..

A lényeg: Segítsetek főzni!

Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!



Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell

A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.

Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.



Jó étvágyat!




Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
fxboy
fxboy 2014. 08. 26. 11:26
Előzmény: #119  diki
#120

Nem rossz. Sőt!
De ennél a 14 deka lisztnél elakadtam! Tudod drága Nagyim mérlegét használom. Azt a két karos igazi mérleget, réz serpenyőkkel, vas súlyokkal... 5 dekás a legkisebb... az alatt sacc! Isteni dolgokat lehet összecuccolni vele!
Tehát az ilyen 14 dekás mennyiségtől, meg 180 fokos sütő dolgoktól megkaparom magamat. Mé nem 15 deka??
Ja, és sparheltban/-tal sütök, főzök, melegítek... Egymerő romantika.
Egy bögre ez, két marék az, ... ilyen recepteket szeretek. Ennek ellenére a cukrász cimbim hozzám jár karácsonyi beiglit, zserbót, flódnit kajálni.
:)

Ilyenkor kovi ubi már kockázatos. Én legalábbis ilyenkor már nem csinálom.

diki
diki 2014. 08. 26. 07:26
Előzmény: #111  diki
#119
Miután szilva, alma időszak van egy könnyű, gyors, finom süti. Én szilikonos sütőpapírt szoktam most már használni. A tepsü aljába tett sütőpapírt megszóróm jó fahéjas kristálycukorral, erre kerül a félbevágott szilva leforditva, közte ujjnyi hellyel, vagy kockákra vágott alma.
Az alábbi tésztamasszával borítom le: 4 tojás fehérjét felverek, folyamatosan adok hozzá 15 deka cukrot, utána a tojássárgákat, azután kisebb fokozatra kapcsolva a gépet 14 deka rétes lisztet, végül jó fél deci olajat. Ráborítom a gyümölcsre, előmelegített sütőben magas lángon megsütöm. Hideg kőre leteszem tepsüstől, pár perc mulva sütőpapírral kiemelem és deszkára borítom. Így könnyebben jön le a papír. Az almásra vékony vaniliapudingot is teszek. Kb 15 perc az egész.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 08. 25. 22:51
Előzmény: #115  kata311
#118
van egy kisebb szatyor friss bazsalikomom, caprese halált fog halni a legtöbb, még gondolkodom a dolgom (végülis csak pár órás a cucc, lehet pótolni)

milyen karakterváltozást hoz a bazsalikom?

mármint nem nálam :)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 08. 25. 22:49
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#117
ej, köszönöm, azt hiszem, megvan vénasszonyokra a kihívás, ezt fogom tökéletesítgetni
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 22:30
Előzmény: #114  Bekre_Pal
#116
Ha megengeded, hogy hozzászóljak…....langyos sós víz, keményszárú kapor, öregburgonya (óburgonya)…kistányérral letakarva az üveg, amíg érik az ubi….…és nem a tűző napra helyezve!!! Burgonyát félbe, vagy ha nagyobb negyedelve, úgy hogy mégis egybe maradjon…nem fontos szeletelni, de lehet úgy is. Pikánsabbat akarsz mehet bele fokhagyma is. Én mást nem teszek bele.
kata311
kata311 2014. 08. 25. 21:49
Előzmény: #114  Bekre_Pal
#115
köménymagot is szórhatsz bele, meg ha van otthon bazsalikom, azt is
hajrá pali!!!!
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 08. 25. 20:01
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#114
köszi :)

már felforraltam, de sebaj!
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 19:52
Előzmény: #112  Bekre_Pal
#113
Ennyire azért nem kell misztifikálni. Sima csapviz is jó, forralás nélkül.1 liter vizbe tegyél 2 dkg sót, 1 evőkanál.
Bocs, hogy beleszoltam.:):)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 08. 25. 19:10
Előzmény: #106  diki
#112
a vizet forrásból hűtöd vissza?

(már betáraztam az üveget, csak bele kell küldeni a vizet)
diki
diki 2014. 08. 24. 20:43
Előzmény: #110  fxboy
#111
Na ezért jó itt élni, mindennek száz neve van :) ua. a lapcsánka csak krumplival. Én imádom cukkinival is, valahol az elején tán írtam is.
Ma szeszeltem egy kicsit, megkóstoltam a rumtopf-ot. HHmmmm. Első gyümölcs éréstől folyamatosan töltöttem fel. Gyümölcs, cukor, rum, folyamatosan rétegezve. Ízorgia. De most csinálok simán szilvát ugyanígy, egyet rummal, egyet konyakkal. Csajos vonal téli esték süti utáni likőrje.
fxboy
fxboy 2014. 08. 24. 16:11
Előzmény: #109  diki
#110
Lapcsánkát nem ismerem.
Ez a tócsnihoz hasonló, csak krumpli helyett reszelt nyers karalábé az alap. + néhány tojás + a lehető legkevesebb liszt + erősen fűszerezem (bors, bőven fokhagyma reszelve, vágott petrus zöldje, meg ki mit szeret. Lehet csombor, kapor, öreganyó, stb). Bő olajban kisütve. Sláger.

diki
diki 2014. 08. 24. 13:59
Előzmény: #104  fxboy
#109
Ez nem olyan mint a lapcsánka?
diki
diki 2014. 08. 23. 15:43
Előzmény: #107  Bekre_Pal
#108
Meleg árnyékos, vagy hűvösebb időben napmentes konyhaablak, ott mindig meleg van :)
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 08. 23. 14:28
Előzmény: #106  diki
#107
mindjárt elmegyek uborkáért

még valami: napra teszed, vagy meleg de árnyékos helyre?
diki
diki 2014. 08. 23. 14:11
Előzmény: #105  Bekre_Pal
#106
Ötliteres üvegnél 4 közepest, akár csak félbevágva, akár szeletelve, alulra és felülre is, mint a kaprot és egy pár fokhagymát. 3-4 nap alatt megérik. Langyos sós vizzel szoktam felönteni, hogy ellepje jól.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 08. 22. 18:49
Előzmény: #103  diki
#105
a krumplit nyersen?

szeletben, vagy hogy? mennyit?
fxboy
fxboy 2014. 08. 22. 18:13
Előzmény: #46  fxboy
#104

Karalábé cicege!
:)
Ismerős valakinek?

diki
diki 2014. 07. 23. 09:20
Előzmény: #101  fxboy
#103
Kenyér helyett teszem rá, a keményitő itt is teszi a dolgát, de ropogósabb marad és nincs tele 'úszó alkalmatlanságokkal'.Nálunk a tavon pont hétvégén lesz ilyen rendezvény, haláli szokott lenni. Nem tudom, a kapor az kapor. Én csináltam már tormával, babérlevéllel, mindegyik jó.
fxboy
fxboy 2014. 07. 23. 08:39
Előzmény: #100  diki
#102

Kösz a grat-ot!
Igen, jó időnk volt. Meg is égtem egy kicsit.
A víz alatti sétálókkal nem kereszteztük az útjainkat. A Balcsi közepén elég messze voltak az úszó folyosótól, így a furcsa látványú hajójukat nem tudtuk mire vélni. Itthon a netről tudtam meg, hogy milyen produkciónak voltunk szemtanúi.
:)
fxboy
fxboy 2014. 07. 23. 08:25
Előzmény: #96  diki
#101

Ha kérhetnélek, erről a krumplis koviubiról néhány szót...!
...és ha nincs kaprom, mit javasolsz helyette?
Kösz.
:)

Topik gazda

fxboy
fxboy
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek