A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Nem is tudtam, h van b.ecet krém- kipróba.
Ma Lidl-ben portyázom - feltankolok.
51? Nem zörgök, kényszer is egyben - egy betegség után fogytam le, és a rendszer megszokta.:)
:))) Épp tegnap csipegettem futás után meggyet...mostanában viszek magammal kutyakexet is...ha megkergetnének ugyi...
Kert? De jó lehet neked! Hú, én épp arra vágyom. Teleültetném, olyan faládás módszerrel...de nem lenne túl sok fű, olyan japánosra...kis helyes kanyargósra, lila fácska, tavacska...kacska..ringós utacska...:)))
Imádom a paradicsomot. Abból is van pár fajta és az is szinkavalkád. Sötét rózsaszín, sárga /kerek és körte formáju/, piros, fürtös, fekete. Épp tegnap kötöztem a szakadó eső után. Ja és amit lehet biokertészkedek, ugyhogy madárhadsereg is van nálunk. Reggel 5-kor kelek, kávéval és cigivel /pfuj/ kivonulok a kertbe, üdvözlöm a látogatókat. Cserébe a konyhaablakba rakott fészket a feketerigó, most próbálkoznak az élettel a kicsik.
Közben bal szemem a grafikonon azééé....:) Most ép banános, almás, gyömbéres,fahéjas, búzafüves trutymót iszom(veszitek a zsírégető alkatrészeket?)...Saláta? A helyzet az, hogy lusti vagyok böngészni, így ex has alkotok,(számos ritka madárfaj maradt fenn elcseszett ebédmaradványokon!) Mai ebéd: -pirított tofu darabkák, cukkinivel, római köménnyel, koktél paradicsommal, barna rizzsel - jutalomfalat: 4 babapiskóta +kv.
+ azt tudtátok, hogy pl. a répa/karalábé zöldjében sokkal több a hatóanyag mint a gyökérrészben? A karalábé levele gazdag kalciumforrás. A piaci zöldet is felhasználom.
Karalábá+répacsíkok /almával pár csepp citrommal -nagyon finom saláta.
Na ezzel az 51-el így vagyok én is! Csak nem akartam írni, nehogy kötözködésnek tűnjön.
Nekem 56volt a csúcsformám 166cm-hez.
Heti 3x profi tánc, 2xfutás. Ja és a kg ide vagy oda 63-as derékbőség!
Ami nekem bevált a salátával kapcsolatban:
Kevert zöldsaláta:ruccola, galambbegy(madár saláta), jég v tölgylevél.
Ezeket a leveleket lehet kapni a Lidl-ben celofán zacskóban, amit ha visszazárok 3-4-5napig is friss és felhasználható.
Teszek hozzá uborkát, paradicsomot.
Öntet:
Pici oliva olaj, amibe lehet keverni egy kis bazsalikomos pesztót előtte.
ÉS ami nagyon bejött balzsam ecet krém!
Elég a tányéron is rátenni, de bele is lehet forgatni.
A balazsamecet krém titka:
(Nekem a normál nagyon gyomormarós, nem kedveltem)
Te is elkészítheted:
Egy kanál cukrot karamellizálsz egy lábasban, felöntöd a bármilyen balzsamecettel ami otthon van, majd kislángon beforralod besűríted.
Ha egy hideg tányérra csöppentve, csak nagyon lassan folyik szinte ledermed akkor kész!
mióta elkészítettem csak ezt használom.
Diki az a link amit felraktam, jó ám a fogyihoz, nem vagyok kívánós mellette, de éhes sem!!!
A krumplis tésztát finoman szólva is imádom! Viszont mikor olvastam, nem éreztem az ellenálhatatlan vágyat h de megenném most....:))
Próbáld ki!
Az őzpöri salátával már diétás kaja...;)
Ha én 51 lennék zörögnék. Napi 2 edzés mellett is 63 volt a versenysulyom a 171 cm-hez. Ja és tegnap csináltam LECSÓT. Nincs egy pár jó salátarecepted? Jó a honlap link is, amit már kipróbáltál. Nálunk most ubi, fejes saláta. zöldbab, cékla szezon van. Ugyhogy holnap őzpörkölt, zöldbableves/husival/.
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!