A részvény árában az osztalék csak egy tényező, az a szelvény vágás napján kiárazódik. Ennek a részvénynek jók a kilátásai, a jó kilátással rendelkező részvények pedig egészen jól viselik az ilyen helyzeteket.
16-i vételt (utolsó ker nap osztalékért) T+2 elszámolással és Pünkösd hétfővel 21-ére számolják el, akkor kerül a számládra --> jár osztalék. Ha 17-én vennél, 22-re számolnák el, így 21-én a megfeleltetési napon még nem lenne papírod. Ha 17-én már eladsz, 22-ére kerül ki a számládról, de 21-én még van papírod --> jár osztalék. Szerintem.
technikailag: Utolsó kereskedési nap május 16. csüt., 17-én pénteken már lecsökken az árfolyam kb. a kupon mértékével. (nem csak majd a megfeleltetési nap után. 16-án még vehetsz osztalékért, illetve ha van papírod, 17-én már eladhatod, akkor is kapsz majd osztalékot).
Aki hosszabb távban gondolkodik. Sokat ment egy év alatt az árfolyama. Ráadásul.stabilan magas osztalékot fizet. Aki nem urál ki-be, csak hagyja fialni a pénzét. A banki kamatok vagy állampapírok többszörösét hozza évente. Mi kell ennél több?
Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, ki vesz ilyen 100%-osan illikvid részvényt, akármekkora is az osztalékhozama? Én aztán tényleg nem csak blue chipekben gondolkodom, de egy DH részvény... Amúgy sajnos az egész BÉT elég illikvid, a legtöbb részvényt pár tízmillióval bárhova lehet tenni.
DUNAHOUSE részvény