Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Egyet értek a hosszabb távon nem túl jó tartani teóriáddal. Inkább a hosszabb táv irányába rövidebb távon beszállva, akár többször is, ha vannak újra belépő signálok. 50 PIP szerintm ok.
"Persze van olyan, h a nyereséges pozit hagyni kell jól kifuttatni. Nekem ez sose ment."
Azért jó ezt hallani valakitől!
Mert ugye sokat beszéltünk ittarról mennyivel jobb nagyon idősíkon kereskedni, nem ki-be ugrálni stb.
Hát igen, de a baj csak az annyiszor eltünt a nyereségem mert próbáltam kitartani és nem kevés 150-180pont.
De mivel daxi képes napon belül 200-at eggyik majd 300-at másik irányba is menni, így csak nagyon a "széleken" vett pozikra van esély tartani. Majd legközelebb próbálok egy olyat beszerezni....:)
Addig is ha lenne 80 pont egy pozimon(most nincs indexem) tuti zárnám, vagy 50-et levédenék.
Azt a hosszabb távon tartani az inkább tán certivel jó...
Ez a lényeg,a napon belüli nyitásra és zárásra a gyertya kombinációkkal való kereskedés nagyon hatékony,ha van megfelelő likviditás a piacon .
Ezen a héten volt likviditás,de a pozícióim nagy részét ellenállás és támasz szinteknél nyitottam,és nem gyertya nyitó jelek után,nem is voltam olyan hatékony.
persze mindenki azzal kereskedik amivel a leginkább sikeres,ez abszolút természetes,ettől függetlenül ha már szóba hoztad,habár egy szimpla poént nem kellett volna véresen komolyan venni,nem is annak szántam, valóban sem az eliottal való kereskedést sem a fibóval valót nem tartom alkalmasnak a hatékony aktív daytredhez,ettől függetlenül nincs kétségem afelöl hogy vannak akik számára mind a két technikai eszkőz segíti a hatékonyságukat.
Normális kiszállót akarok, nem kivagyizni, nem fogok semmit se senki képébe vágni.
Drukkolni én se longodnak, bocs, legfeljebb egy nem túl magas kiszállóért, de akkor ezen legyen písz.
Abban meg tök igazad van, hogy azt is jól észre kell venni, hogy mit kell kivenni. Ezt (is) tanulnom kell nyilván még.
Tegnap egyébként azért nem vettem ki, mert ott volt előttem a múlt csütörtök: 9700-ról volt shortom. Eladtam 9550 körül valahol, de még ment 50-70 pontot le. Másnap újravettem, kétszer is, elsőt kistoppolta. Ez erősen bennem volt még tegnap, amikor nem vettem ki - akkor a brókinál és pontban sokat otthagytam, bezzeg, ha ráültem volna kezemre..
Olyan még tényleg nem fordult velem elő, h 1-2%-os nyereséget (indexben!) nem realizáltam és végül a pozit veszteségben zártam. Nem azért írtam, h délibáb, mert úgy gondolom, h nem történhet meg, hanem azért, mert szerintem délbábokat kergetsz. Persze van olyan, h a nyereséges pozit hagyni kell jól kifuttatni. Nekem ez sose ment. Ha megcsinálod ezt a trédet a terveid szerint, akkor az Etikai Kódexünk alapján a képembe vághatod, h "Na ugye? Megmondtam." Azt sajnos nem tudom most itt leírni őszinte mosollyal, h drukkolok neked, mert longom van, és egy bölcs dakota közmondás szerint; "Soha ne az ellenérdekelt felet kérdezd!" :)
amúgy ezzel egyetértek nagyjából, csak szerintem sorrend az 9280 - 9600 - 8900 lesz inkább. Egyszerűen mert nem volt visszatesztelve még az aug. eleji szint.
csak nekem nincs kedvem/időm/alkatom ezt naponta vagy párnaponta váltogatva végigcsinálni. Ennyi az egész nagy titok.
ezen már lovagolsz egy ideje, hogy 9136 a target, ami akár 2 hét is lehet, akár egy hetes távon (egyszerűbben: 2-3 hét). Erre elég arrogánsan beszóltál, hogy ezt a délibábot honnan vettem, és hogy merek ilyet leírni egyáltalán.. Mit? hogy mi a target és időtáv?
És mit jössz ezzel, hogy mit hagytam ott meg nem? Mert te megcsináltad péntek-hétfőn le, tegnap-mára felt? És ma is 3-szor oda vissza? Akkor örülj neki, hogy már négyszer annyit tettél zsebre! Ha meg esetleg mégsem, akkor meg ki hagyott ott mit? Ezt mindenkire le lehetne írni.
Nyilván amúgy, ha még a héten 9300, vagy 9280 lesz, akkor zárom. Egyszerű gazdasági racionalitásból: 3-5 nap alatt realizált 220 pont jobb üzlet, mint 14-20 nap alatt hozható 369, minden bizonytalanságával. És persze bukhatom is akár, volt már rá példa.
De leginkább azt nem értem, hogy mit vagy ezen így kiakadva, tényleg nem láttál még több hetes pozit?
ezen már lovagolsz egy ideje, hogy 9136 a target, ami akár 2 hét is lehet, akár egy hetes távon (egyszerűbben: 2-3 hét). Erre elég arrogánsan beszóltál, hogy ezt a délibábot honnan vettem, és hogy merek ilyet leírni egyáltalán.. Mit? hogy mi a target és időtáv?
És mit jössz ezzel, hogy mit hagytam ott meg nem? Mert te megcsináltad péntek-hétfőn le, tegnap-mára felt? És ma is 3-szor oda vissza? Akkor örülj neki, hogy már négyszer annyit tettél zsebre! Ha meg esetleg mégsem, akkor meg ki hagyott ott mit? Ezt mindenkire le lehetne írni.
Nyilván amúgy, ha még a héten 9300, vagy 9280 lesz, akkor zárom. Egyszerű gazdasági racionalitásból: 3-5 nap alatt realizált 220 pont jobb üzlet, mint 14-20 nap alatt hozható 369, minden bizonytalanságával. És persze bukhatom is akár, volt már rá példa.
De leginkább azt nem értem, hogy mit vagy ezen így kiakadva, tényleg nem láttál még több hetes pozit?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?