Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Egy fontos különbség van a "nagy" és a "kis" tétel között: a nagy tétel nagy bukója csúnyán befolyásolhatja a mindennapi életedet is, a valóságban is csődbe juttat.
Összegeket szándékosan nem írtam, mert vkinek kisebb tétel a 2milla mint nekünk a 200e, de a szabályok ugyanúgy érvényesek...
Én 200e Ft-os pozin is úgy tudok izgulni, mint 2M Ft-oson. Kicsit se vagyok kevésbé ideges. Nem is célom tőzsdézésből élni. Spekulálni igen, de azt jobb inkább tőzsdén kívül, mert a hétköznapi embereknél sokkal könnyebb okosabbnak lenni, mint a tőzsdei befektetőknél. Az ilyen kis pénzeknél, amivel én trédelek, nem is a nyereség mértéke a fontos. Tavaly egy interjúban kérdezte Juszt Laci Soros gyuri bácsit, hogy:
-"Annyi pénze van, mint a szemét. 93 éves! Akkor mégis mi a fene motiválja még?"
-"A győzelem!" :)
"olyan hobbid lehet, ami pénzt is hoz (általában a hobbik viszik) "
Eddig az enyém is vitte :DDD
Eddig ha egy háváji útra költöm a lóvém idén, és nem tőzsdére, jobban járok...
Bár hiszek benne, hogy a tanulási folyamatot nem lehet megspórolni.
"Ergó jóval tájékozottabb lehet az ember (ennek másik oldala a szakbarbárság), mint az átlag"
Ebbizony igaz
Más kérdés, hogy a tőzsdei hírek egy jó része olyan, amit kifejezetten csak a tőzsde miatt figyelsz, mert amúgy nem lenne érdekes.
(Ez persze minden szakmával együtt jár)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?