Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Az előző hetes gyertya sp 500 nál long irányba mutat,így ez alapján értelemszerűen
az az előtti hetes short gyertya teteje a cél,az pedig 78 környékén van.
Ezért írtam.hogy akár 80 fölé is mehet már a héten az sp500.
Az,hogy ez összejön-e neki majd a piac eldönti.
Azért előbb utóbb egy vissza teszt is kellene ahhoz,hogy belehessen szállni long irányba,viszonylag kis kockázattal.
De lehet,hogy párnapig semmi vissza-teszt nem lesz akkora a nyomás long irányba.
sp rövidtávon mehet bárhova, de pár hónapos távon azt is bőven lefelé várom.
a daxot szintén, ott kötve hiszem, hogy mostanában új csúcs lesz.
ott - szerintem- csak az a kérdés, mekkora lesz az esés visszatesztje, mielőtt újra esni kezd.
ha SP500 majd 1943 felett tud zárni, akkor egyértelmű a felmenet. addig lehet még egy le is akár, újratesztelve 1900-at. De ha 1943 felett zár, akkor akár új csúcs is rövidtávon (e héten) a várakozásom. 1950 felett nem is kérdés, hogy meglesz 2000 is szerintem, DAX-ban is akár új csúcs. És utána, hosszabb távon (lehet akár szept is) jön majd nagy zakó.
Érdekes még CNN hétvégi vezércikke: inkább most egy 10%-os korrekció, mint később egy durvább és többéves bear-market: link
Nagyon tetszett pénteken a portfolios srác videoelemzése, aki szinte dalolva, játszi könnyedséggel szólított fel vételre 8910-en, miközben én a könnyeimet törölgettem.
Longot várok, de az "elterelő hadműveletre" én is számítok. sp 1900 alá csak futiban ment, ez nagyon zavar. Továbbá az is nagyon zavar, h vmi "időgépbe" kerültem és uez már megtörtént egyszer tavasszal. Egy dupla alj DAX-ban 8900-on minden kétségemet eloszlatná. Kezdek barátkozni az elsődleges bearish trend gondolatával, 9600/700-on kéne egy fej-váll, amiből lefordulhatna.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?