Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Szerintem ez most egy elég objektív írás volt Pomperjtől, szemben az előzőekkel. Ami még a javára írható, h 8900-nál nem jött ide, h "Na ugye, én megmondtam!" A stílusa nem érdekel, azért majd megbünteti a piac, nem az én dolgom. Örülök, hogy néha benéz hozzánk.
"A heti grafikonon a DAX egy emelkedő háromszög alakzatból fordult le, ami igen kedvezőtlen jelzésnek számít. Az alakzatból számolható célszintet mostanra el is értük, igaz útközben már az 50-es mozgóátlag is elesett."
Jó kis elemzés , valószínű már legalább két TA-val foglalkozó cikket elolvasott a szerzője !
emelkedő háromszöget valaki rajzolja már rá a heti daxra , én nem látok olyat , csak két púpot , ahol a második magasabb az elsőtől ,
heti 50-es mozgóátlag se a legtöbbek által figyelt mozgók közé tartozik ,
8900/8913 szint letörését egy napos gyertya alázárása jelentene , de ezt minek is írom , hisz ezt minden öregróka tudja ! )
"Természetesen, mert már a vérshortosok is (mint pl Goapsy) longon teszik a tétet hasznot remélve."
Nos, valszeg épp az volt a gond, hogy ennyire elköteleződtem akkoriban egy irány mellett... más kérdés, hogy jó long setup nemigen volt akkoriban...
Most viszont volt, ezért léptem be. 20 alatti RSI mellett értünk az év legerősebb, 8900-as támaszára.
Ettől függetlenül lefelé várom a későbbiekben, de egy 10%-os, megállás nélküli zuhanás az év legerősebb támaszára csak hoz maga után némi korrekciót - hozott is.
Nem várok sokat tőle, felmegy ameddig felmegy, aztán dobom. Szigorúan rövid távú, pár napos pozi, annak viszont kitűnő. :)
ha minden időpillanatban bármerre és bármennyit mehet az árfolyam, akkor egyáltalán mi a fasz értelme van a tőzsdetopikoknak? annak meg főleg mi a fasz értelme van, hogy a "vagy fel vagy le" baromságot szakmainak látszó bullshitmázzal önti le?
egy elemzés nem is lehet más, mint a lehetséges irányok különböző szempontok szerinti felvázolása, ami a jelenlegi tudásunk szerint fel vagy le (az ideig/óráig tartó oldalazástól eltekintve persze)
minden más csak Szent Grál hirdetés, melynek értelme pontosan annyi, mint az állandó kötözködésnak oda és vissza.
mindkettőtök szakmai tudását respektálva kérdezem, választ nem várva legyen "költői" a kérdés: Mi a fasz értelme van ennek???
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?