Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
ezt ha 1000x nem láttam már akkor egyszer sem, pont délben mennek vissza a napi min, esetleg picit alá egy délelőtti felpattanás után, tutti stopvadászat a cél, hiszen 15350 körül már sok longos hátradőlhetett....ezek alapján nekem nem kérdés a long most.... A havi gyertya már biztos nem lesz szép, a hetes még menthető ...doji 500 körüli pénteki záróval, kalapács gyertya 15600 körüli záróval....
Talán állítólag egyesek szerint érdemes nézegetni a dodo indexet is , ha és amennyiben masszívan tovább emelkedik borítékolható az esés... csütörtök, 12:12#97780Dollár indexnél eljött az arany kereszt http://keptarhely.eu/view.php?file=20230921v03xjubvs.jpeg
Csütörtökön hambis GDP , majd Powell bá csacsog. Óráson a daxi egy bacott nagy csökkenő éket csinálgat . Ha ( passz) vidámság alakul megcsinálja az alakzatból adódó célárat. Ha 200 alá mászna addig a kutyus akkor sztornó. Pénteken meg negyedéves zárás. Csak óvatosan....
A Mol ajánlását,és célárat éppen most csökkentette az Erste.. A higításról annyit,hogy nem mindenesetben rosdz gondolat,pl.a Varga féle ijesztgetés hatasára -6% körül a cágolat után, belevettem az OTP certibe 1300-on,de masnap meg esett tovább,és "ráhiggítottam"1050 ft-on,mert bíztam benne,hogy a 14750-röl par nap alatt leeső árfolyam 13.000-nél támaszt talál. Persze a mai lengyel akvizíciós hír jókor jött,most 1450 volt az előbb a certi,van belőle bőven... A DAX longos bukást szépen visszahozta..
a topik látom két részre oszlott, az egyik rész láthatóan további esést vár, akár 14xxx-et is, másik rész résbetöltés utáni visszaugrást min a neutrál sávba (15500-16000)...meglátjuk...tény, jelenleg medve pozícióban, de nincs messze a semleges zóna...
az aktuális helyzetet leírja egy kevésbé ismert roppant cinikus költő műve...persze erre felé nem illik senkire....: " miért van az , hogy amikor a daxi röpül és szárnyal , a sok gyagyás félnótás csak shortot vállal , aztán mikor ritkán és szépen trédelhetően esik, csak és csak mindenáron a long kell nekik szemük vak elméjük tompa, soha nem néznek h4 idősíkra na mindegy is elkeseredni nem kell félnetek ,máshol jobb helyen lesz a pénzetek "
Na az egyik MOL-os topikban van is épp erre egy példa: "Ráhígitottam a 3000 Ft feletti pakkomra ma. 2900 körül 0-ban tervezek kiugrani belőle, de a magas oszti már a zsebben."
Meg a következő szavak is sűrűbben fordulnak elő a kommentekben: "Bővítettem" és "Hígítottam". Magyarul piszok nagy bukóban vagyok a gödör mélyén, de még ások egy kicsit, hátha kijutok.
Ha ittasan ugrál a maci vagy a bika és ezáltal nő a volatilitás, akkor több türelem és figyelem szükségeltetik. Persze, kinek milyen tűréshatárai vannak, az sem elhanyagolható. Nem szeretem mikor riogatják a nyájat, mindkét piacon lehet keresni...... ergo ....tök mindegy milyen állat ugrál a porondon 🤪
50 hetes MA környéke ( fontos , hogy nem számban ,hanem nagyobb sávban érdemes gondolkodni) mint lentebb a grafikonon látszik látszik , párszor megtartotta és fordította az árat. A medve piac egyik definícióját ( a másik ATH - 20 % ) teljesítette az a dax. Mindenki úgy értékeli ahogy gondolja , ami függhet a kereskedési idő síkjától is (napon belül annyi ,hogy megnő a vola ill. csapkodó lesz az ár) akár . Azért , hogy semmit nem jelent messze nem gondolnám , de Ön dönt iszik vagy vezet esetleg ittasan vezet…:) http://keptarhely.eu/view.php?file=20220630v00xpyate.jpeg
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?