A technikai elemzést én sem tekintem Szent Grálnak, de ha megnézed a részvényindexek komponenseit akkor láthatod, hogy nagyjából együtt mozognak. Ha az index emelkedik akkor a a kosárban szereplő papírok is, ha beesik az index akkor a komponensek többsége is veszít értékéből. Szóval együttmozgás van általában. Amikor a befektetők hírekre, TC jelekre, vagy bármilyen megfontolásból vásárolnak akkor sokan inkább indexre spekulálnak mint egyedi részvényekre, és így minden papír általában együtt mozog. Tehát van a technikai elemzésben némi logika. Olyan nagyon ritkán van amikor a komponensek vegyesen teljesítenek, természetesen egy-egy papír mindig kilóg a sorból.
Szerintem a mai tőzsdén inkább úgy van, hogy a részvényindexre spekulálók vannak többen. Így van értelme megvizsgálni a technikai elemzést is. A Te elméleted inkább akkor állná meg a helyét ha a befektetők többsége inkább az indexben szereplő egyedi részvényekre spekulálna a vállalatok fundamentumait elemezgetve, de én úgy látom, hogy nem ez történik. Ha a FED elnöke fontos bejelentést tesz akkor nem azt fogják vizsgálni, hogy az IBM-re milyen hatással van a QE, hanem azt, hogy piac összességét tekintve milyen következménnyel jár a FED intézkedése és ilyenkor van az, hogy tömegek veszik a DOW, Nasdaq, DAX indexeket...
Szerintem a mai tőzsdén inkább úgy van, hogy a részvényindexre spekulálók vannak többen. Így van értelme megvizsgálni a technikai elemzést is. A Te elméleted inkább akkor állná meg a helyét ha a befektetők többsége inkább az indexben szereplő egyedi részvényekre spekulálna a vállalatok fundamentumait elemezgetve, de én úgy látom, hogy nem ez történik. Ha a FED elnöke fontos bejelentést tesz akkor nem azt fogják vizsgálni, hogy az IBM-re milyen hatással van a QE, hanem azt, hogy piac összességét tekintve milyen következménnyel jár a FED intézkedése és ilyenkor van az, hogy tömegek veszik a DOW, Nasdaq, DAX indexeket...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?