Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nem, sokan már a 12-14k-t várják és júliusig, 2100-2500 SP-t csont nélkül nyár végéig. Odaát teljesen megőrültek. Buffett szerint 60K-s DOW-t is látunk hamarosan, szerinte ő még ezt meg fogja érni de a 100K-t már nem biztos.
Úgyhogy tényleg örök longnak néz ki minden.
Schiff, Spitznagel, Faber, Nomura stb. jósolgatnak 30-40 %-os korrekciókat ősztől de ennek egyelőre se híre, se hamva.
"FED pénz hat még mindig ennyire, vagy csak Draghi ködös ígérete" is és várható az EKB monetáris politikájának lazítása(Európai QE féleség)....A sok pénzzel hasznot akarnak elérni és ezt a nullás kamatok mellett nem lehet...
"Arany pl miért esett ma ekkorát" , hogy ma mért esett gőzömsincs de kezdi eleveszteni a "menekülő valuta" jellegét a kérdés , hogy véglet vagy csak a szárnyaló tőzsde miatt...
"Mi van az EUR/USD-vel" gyengül mivel az export miatt európának érdeke a gyenge euró (Dragi ledumálta)...Az ország bedőlésének veszélye gyengült ezt árazza a froncsi ill. ugyi az euró gyengült....
10 k-s szint.....a rosseb se tudja átmegy -e vagy lefordul(én tuti nem sajna)...Az tény , hogy a longosok folyamatosan zárnak illetve nyitnak uj pozikat....sokan a 10,2-10,3k-t várják....Khmm. nem erre persze és nem holnapra...
+ azért az index komponenseit nem árt megtekinteni azért ......szóval nagy része sikeres világmárka ill. cég....
A FED pénz hat még mindig ennyire, vagy csak Draghi ködös ígérete? Vagy valami tök más? Arany pl miért esett ma ekkorát? Mi van az EUR/USD-vel? Mitől erős a forint? Miért gyengül a CHF? Szóval, mi a bánat történik a piacon?
Az is érdekes lesz, hogy ez a 10000-s szint még milyen meglepit tartogat? Mi van, ha lefordul előtte, vagy innen száguld még ezret? Akinek longja van, mikor fogja zárni? Lehet-e majd ennyien zárni egyszerre?
Nem hiszem, hogy a legfelsőbb hatalmak a jegybankok lennének. Bizonyos törvényszerűségek akkor is működnek, ha nem akarják azok meglétét tudomásul venni. A fedezetlen pénznyomtatás a pénzhamisítás legalizált formája. Márpedig a bankjegy hamisítást a törvény bünteti.
Ezt én is így gondolom. A hedge fundok és néhány befektetési bank 30-40%-os korrekciót vár. Szerintem annyi is meglesz de én már annyiszor tévedtem a rali óta, hogy inkább már nem jósolgatok.
Ami inkább nagyon furcsa nekem, hogy ennyire egyszerű lenne az orvosság a gazdaság problémáira, hogy nyomtatjuk a zsetont és mindent megoldottunk? Ha ez így van akkor Hayek, Smith, Ricardo, Malthus stb. elmehetnek a sóhivatalba, ki kell venni őket a közgáz könyvekből és csak Keynes-t kell tanulni. Valahogy hihetetlennek tűnik, hogy ennyi az egész és nem lesz semmilyen negatív hatása ennek a politikának.
minden napi maxon, halleluja, világbéke, Putyin dugja Merkelt vagy fordítva mindegy is, mert egy a lényeg felfelé menjen minden bármilyen csatornán...juhéjj...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?