Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
még nem tudok erre mit mondani, mert ma kezdtem el olvasni, de valószínűleg igazad van/lesz
csak a pénteki őrület miatt tettem be ezt a pár sort
igaz, h kb. ezerszer el lett már mondva h senki sem birtokolja a bölcsek kövét és ez a fórum csak arra való h meg lehessen osztani a különféle véleményeket, de talán az 1001-dikre végre megérti mindenki ezt az alaptézist és normális mederben folyhat a diskurzus
btw: am miért nem a szabadban vagytok? én most jöttem meg egy 40-es bringázásból :)
röviden tehát,akkor mikor is fordul? nem vok technikai guru csak olvaslak benneteket és mindenki tudja várja ...
csak az index nem fogad szót , minden happy a világban és nem akkar ez a szemet megforulni :-(
Az általad hivatkozott legalacsonyabb és legmagasabb előrejelzések számtani közepe 1502,50-et ad. Ez az érték nagyjából megfelel az én várakozásomnak is, amely max. 1497-es aljat jelez az idei évre.
egyébként a 2 hullám amely lehet ugyanakkora mint az 1, ha le trend akkor double top, ha feltrend akkor double bottom, a 4 és a 3 egyenlőségéről nem értek egyet, mert a4 hullám az 1 hullám csúcsánál nem mehet túl:-)))
Miért onnan? Ha hónapos idősíkban nézem 2011.09-től akkor a 3. hullámnál tartunk. Ebben az esetben akár a legmerészebb elemzések szintjeit (32000-es a legnagyobb amit hallottam) is elérheti a DOW az 5. hullám végére. De mi van a 2009-2011-ig tartó két hullámmal?
Ha az általad javasolt szempontok szerint vizsgálódom és a mostani emelkedés a 3. hullám akkor a FED pénznyomda leállítása illetve a későbbi kamatemelés semmilyen negatív hatással nem lesz a tőzsdékre hanem még intenzívebb lesz az emelkedés. Ha ez a 3. hullám akkor még a bearish befektetők lennének túlsúlyban, nem lenne ekkora az optimizmus Elliott szerint. Én csak most tanulmányoztam részletesebben tehát még kezdő vagyok Elliott témában
:-)
Végre valaki akivel ért egyet velem...Igazad van, nem csak a 3. hullám lehet a leghosszabb , lehet az egyes, lehet a 3, és lehet az 5...mind azt fibó segítsségével lehet meghatározni melyik melyik...Sokan kiröhögtek amikor olyan rajzot vagy chartot tettem fel ahol vagy az 1 vagy az 5 hullám volt a leghosszabb...Amúgy nagyon nehéz észrevenni :-)) van egy nagyon fontos jellező, aki tudja, az nagyon jól jár
Havi csárton nem voltam elég "körültekintő"...viszont ha az előző "szúrásokat" nézem punktosan beleférek.. kilátjuk!
(#92361) Re: JK is back for a sec
Értékelés: -1
előzmény (#92360: ForcaG) | válasz erre | Tegnap, 13:32
Nálam a "végleges" már elment... de ennek az elliotnak havi/heti csárton mindig volt egy 2-300-as kanóca...ezért nem izgulok!
lipido
Jelzés a moderátornak
Azért van némi diszkrepancia a szakirodalomban.
Sokan azt írják, hogy a 3. hullámnak kell a leghosszabbnak lennie de valahol azt írják, hogy a 4. hullám időben ugyanolyan hosszú mint a 3. hullám, míg máshol ez nem kritérium. Az 5. hullámot tekintve egységesnek tűnik az álláspont amely szerint bika piacon egy nagyon erős, intenzív emelkedés figyelhető meg az utolsó hullámban. Mindenki vásárol, az elemzők egyre optimistábbak, új csúcsok dőlnek meg stb.
Ha már Elliott, akkor nálam 2012 novemberre vetítve a Dow csúcsa 15.728-ra, a Daxé 8752-re, az SP-nél pedig 1720/21-re jön ki, feltéve ha közben nem mennek jelentősen 14.994, 8335 illetve 1633 alá. Ha jóval ezek alá esnek vagy szúrnak, akkor short.
Ez mellett ott van még a szlovén bankcsőd. Őket is meg kell majd menteni az EU-nak de nem hiszem, hogy sok vizet fog zavarni. Kína is szőnyeg alá van söpörve de amíg kitart a FED addig ezek nem érdekesek. Majd ha a FED leáll felszínre kerülnek a problémák.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?