Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Strandon, pihennek, nyaralnak, ünnepelnek soroljam még?
Én is csak azért vok, hogy egy kis shortot értékesítsek azt irány a beach.. este meg buli a parton :D
"Egyiptom gyakorlata, amelyik az aranyat nem a gazdaság pörgetésére használta, hanem halotti kegytárgyak formájában visszatette a föld alá. Meg is rogyott a birodalom a felpörgő gazdaságot felmutató birodalmak mellett."
Egyiptológiához is értesz?
Törölt felhasználó2012. 08. 20. 08:41
Jó reggelt, sziasztok,
Feljebb csalja ő is, mást nemigen tehet, ha már a prognosztizált nagy esés nem jött be :)
---
A 6905<->6980-as sávot felfelé hagyta el, ezért további emelkedés várható. A levegő itt már ritka.
- 7050 körül kezd, majd 7000-ig, esetleg 6980-ig ereszkedik vissza.
- 6980 alatt figyelmeztető jelek a további rally-t illetően.
ha jól értem,rocco eleinte 7.000-6.980-ig,majd onnan 7.080-ra várja
6.950 alá esve 6.905-ig mehet
támaszok:7.000,6.980,6.905
ellenállás:7.050-7.055,7.080
Törölt felhasználó2012. 08. 20. 07:58
Előzmény:
törölt hozzászólás
Szia WAW! Most már "munkába álltál"?
Vagy csak beqkk?
Én nem értek az aranyhoz, de tavaly augusztusban eladtam a befektetési aranyamat, de még az itthon hányódó, divatjamúlt törtarany ékszereket is. Ausztrál dollárt vettem belőle, amit januárban eladtam. Azóta forintban dicséri az eget az "aranypénzem".
Arra gondoltam, hogy majd ha lejjebb megy az árfolyam, akkor újra befektetési aranyat veszek.
Most viszont magam is úgy ÉRZEM, hogy jelen gazdasági folyamatok mellett az arany nem igazán jó befektetés, kb. olyan ügy lenne, mint az ókori Egyiptom gyakorlata, amelyik az aranyat nem a gazdaság pörgetésére használta, hanem halotti kegytárgyak formájában visszatette a föld alá. Meg is rogyott a birodalom a felpörgő gazdaságot felmutató birodalmak mellett.
Az arany szerintem világégés esetén (amikor nem gazdálkodni, hanem menekülni és életben maradni kell) viselkedik valóban menedékként. Békeidőben talán inkább a tanácstalan ember befektetése, vagy egy portfolio része, nem pedig tényleges menedék.
Nekem ez a véleményem. Tévedés joga fenntartva. :)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?