Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nem arról akarlak meggyőzni, hogy longold a nasdaq-ot. de a daxot longolhatnád. Azt soha nem teszed, vagy hamar lezárod. 1x kitör északra, csak mert nem várod, és kitör a shortcut boldogság. akkor mi lesz? majd keresed a tetejét, ahelyett, hogy tegnap padló közeli szinten 1x az életben longoltál volna. Mások írják: előtted, beért a tegnapi long. 1x megunják és hazamennék, a shortosok.
https://www.investing.com/currencies/eur-usd-chart eur usd napos kitörés történt 1.173-nál ,ha megy tovább, a gyengülő dollár miatt bármeddig jöhetnének tovább északra. Sokan erre is játszhatnak, váltanak dollárt, abban bízva, hogy majd erősödik 1x újra. erről is írtak korábban joe-ék, hogy most "akciós" a dollár, durván 15%-al....
https://www.investing.com/indices/germany-30-futures-chart daxnál volt egy fej váll kis tf-en nézve 740 körüli nyakvonallal, fej 920 = 180 különbség. 740- 180 = 560. Mi a tegnapi alja? 560. TA, matek. 1d-4h viszont nem jön ki új aljra, pedig kijöhetett volna, ebből a szempontból tehát longos. 23470-et megtartotta. sávozik, 23800 SHORT, 23600/ alatta LONG. És nem a NAsdaq-al kellene foglalkoznunk...
Írtam azt is, hogy 23960 -al napos kitörés van, határ a csillagos ég, jött "Three White Soldiers", 24000>24770. Én meg a shortot tartom, te is. Margit néni meg várja az adományt. Nálam nem várja. Én eldobom Margit nénit, ha eljön az idő.
Sokat gondolkodtam mit írhatnék neked. Te tapasztaltabb vagy, sokmindent láttál már, de néha nem akarsz hinni a szemednek, hogy bizony TA alapon mozog minden. Lásd Joe-Feketemelos 161%FIBO-t húzott Nsadaqra 24600 körülre, és hogy az "erős" ellenállás, az erősből gyenge lett, fölé ment. Lehet csak 1 napra ment fölé, akkor pedig ez a jó pozíció. Az a baj, hogy pont a csudi-7-es felől jönnek pozitív hírek, lásd Nvidia: Intel-nek nyújtott pénzügyi támogatás. Lehet az intel most volt a mélyponton, és innen már csak felfele van, historikusan brutálisan túladott. Nvidia 100MRD-os hülyeségre áldoz, nem azért, mert 1 év múlva kisebb profitot akar, hanem többet. Lehet, hogy a mostani bevételi szintje az "alja", és nem a teteje. Tehát ez a 180 körüli árfolyam lehet akár 500 is, hiperbolikusan, akkor pedig rakéta előtt állunk, és nem a végén. Kötvényárakra hivatkozol, 4-5 % körül sem estek, most a 4-re miért esnének? Legalább 10 napja emelkedik a Nasdaq, min lepődünk meg? BUX 1,5 éve emelkedik így.
NQ100 1H https://kephost.net/p/MjA4NTAwOQ.png emelkedő ékből / sávból tört ki északra. a zöld nyíl csak egy lehetőség. szóval amit írtam 10-11 órára megcsinálja a kék korrekciókat, ami a "kiugrás" miatt lehet,h nem áll meg a kékeknél, hanem ennyi volt, és töri a pirosat. IGazából akkor sem lenne semmi.
Én csdobossal értettem egyet, egyszer úgyis lefordul. Ezt kellett volna már megvárnod, és nem - talán- a végén belongolni. "Hétfő boldogság". Lehet utána 4 piros, amiben nem hiszek. Lehet pont te döntesz jól, vagy nem, nagyon nem. 22980 óta írom, hogy long van, és naponta erről vitáztunk Tegnap 24770 körül kóricált, +1800 korrekciómentesen. "Megállt", Este sűrűn megáll, 10 óra körülre csinál egy -150-et, és onnantól emelkednek. Ha meg a -150 nem áll meg, és töri az 1h-4h aljakat, mozgókat, akkor baj van.
Ma is a szokásos? Reggel kamu esés,Dax short, (Nesztee long 🤣) Aztán dèlben fordul Usa,mert miért esnének,Tesla ugrik,meg a többi hülyeség.. Unalmas már ez...
EZ is két élű dolog. Volt már olyan, hogy hajnalba rápillantottam az árfolyamra, húúú gazdag vagyok. Aztán felébredtem, bakker, lezártam lefekvés előtt. :)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?