Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A DAX 22000 a napokban simán meglehet, komolyabb előzetes korrekció nélkül. Még mindig megéri 500-600 pont miatt akár long certiket is venni különösebb kockázat nélkül!
Pont emiatt az ígérgetések miatt nem megy a nasdaq/USA, vagy csak kivárnak még. A FED mondott valamit, Trump meg löki a rizsát, az ellenkezőjét. Ha a FED-nek lesz igaza, akkor nagy rotty lesz, ahogy a többiek írják, nem az a kérdés,h lesz-e,hanem hogy mikor. STOP-olj, hallgass a többiekre, akármennyire is szivat.
Nem szeretnék tanácsot adni ebben a döntésben, mert csdobos már számtalanszor lebaszott. "könnyű dönteni, nem saját poziról". Az a bajom a DAX--al jelenleg, hogy Nasdaq egy helyben áll. S&P küzd a 6100-al, egy helyben áll. Ha átviszik, jön 1-2%-os örömködés véletlenül, akkor a DAX-al nagyon beszívod. Ha olvastad amit írtam, STOP használata erősen javasolt. ezt már 21350-nél le kellett volna állítani. Most meg már 21450. A STOP néha cumi, de gyakran inkább hasznosabb. csdobos szerint jó az, ha egyszerre 3 féle pozi van, szerintem meg kevésbé jó. nasdaq tegnapi 830-850 short, amikor írtad-írtad ,h shortoltad, még most is +ban lenne. (persze ki tudja mit kell megtartani, és mit dobni? amint +ban van STOP +ban. DAX örül minden olyannak, amiben USA segítené, emiatt őrült nagy potenciál van benne.
ez még csak csak vidám faxság....de ha mond vagy ír pár extra " negatív" ökörséget amit pár nap mulva meg visszavon vagy persze nem "ugy értette" ....lehet pislogni kezdődik a "móka"
nos ezek a napos és hetes elemzések napon belülre ill. 1-5 napra nem hasznosíthatóak , mivel lehet esik 300-500 pöttyöt aztán ballag fel (azt meg hagyjuk is hogy idei tetőre már olvasgattam 27-30000es daxról is) ... DE ilyenkor mindíg eszembe jut , hogy annó vidáman lemarhaságoztam egy " öreget" amikor arról írt a jósdánkba kb. 5k-s daxnál anno , hogy 2-3 éven belül 10 k lesz meg pedig akkor még messze nem tőzsdéztek ennyien globálisan ill a digitális lehetőségek is nagyon gyerekcipőbe jártak ...
lassan elértük az általad írt hetes fibkitet (fibo kiterjesztést 161 , nálam sacc 450....) csak kicsit sietett ....kérdés mi lesz most (jéééé...DD)) ...egyelőre most nézegettem úgy 20-30 "elemzést " ...atya gatya is levárja és a nyájjal necces menni (mint a topik alapító mondta a birkákat zömmel megnyírják ugye) ....majd holnap kederül ....:) https://www.youtube.com/watch?v=6F3Shs2Vwbo&list=RDqwwx7jijhJE&index=6
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?