Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 18900-nál tört ki, azt visszatesztelte, long trendben, ott kellett volna longolnunk, így utólag... 19500-nál megállt, vissza 18900 ugye. A Pingvin szintje 19580. Naposra ha átrakod: A héten kedden ott rosált be 19400-ra (a test teteje 19580)., csütörtökön meg ott zárt 19580-on. fibonachi rakott fel pignvines képet, annak valahol 20k a köv szintje, vagy hiszünk benne, vagy nem. 14600-17000, ez az első impulzus. =2400) volt egy lefele ívelés 17020-ig., bár itt a kritikus alj inkább a 17600 volt, ha nem lett volna pánik 17020+2400 = 19400 17600+2400 = 20000. a hónapos tető 19900. Nem mondom, hogy longoljál, mert talán jó ötlet a short, vagy a fene se tudja.
Sajnos bejött az ersre által 2-3 hete emlegetett fülescsésze..H4-en,d1-en jól kivehető..Ez pedig trenderősítő alakzat.. Joet kérdezném,vagy aki ért hozzá,ha kész van a fül,mi várható? Mindenképp megy tovább,vagy nem minden esetben..
Csak hogy tudd, én nem erőltetem rád egyik irányt sem csdobos inkább a shortra szavaz. joe-ék általában kivárják az irányt, az USA nyitást nem kapkodnak, mert úgyis USA dönt, vagy bedönt:D. joe rendszert , gyakran ATH-n longol és zsákol, simán benne van,h DAX elindul 19680 irányába, átlövi, aztán game over 19800. de az is benne van, h csinál egy 19680-at és berottyan 18550 alá, a lendülettől. Ezt nem tudja senki előre.
Általában akkor jön be a 15:30-as Short nyitás, HA ADAT hatására megugranak. Joe-ék írták korábban: adatra fel, adatra vissza. Tegnap jó adatok jöttek USA-ból., DAX napi maxon várta az USA nyitást, USA egyből borult, GAP-el kezdtek. Réstöltést megcsinálták, onnantól DAX sem esett igazán. Csak elmélkedtem Bontinak, hogy mi lehet az irány. De írtam, jelenleg ez a 19600 a "senki földje", a bármi lehet. Inkább fogadnék a 19600 bukására, mint a kilövésre, de hányszor megjártam már emiatt? "TUTI ESIK, hát nem esett". Amit írtam, 19600-ról bármi lehet, ez USA-tól függ.
Köszönöm az ábrát. Nyilván vagy-vagy, de én most a piros vonalra brazírozok. Eddig a hetem eddig nulla. Amit buktam, azt visszanyertem. A héten kétszer is. :)
Köszi. Nálam csak egy irány van októberben.. Minél feljebb húzzák,annál jobban nyitogatom a shortokat..Hálistennek most egyszer sem felejtettem el lezárni..Úgyhogy hiába írod a long esélyeket,engem az hidegen hagy.. Amúgy meg nem félek a bukástól sem,az is bele van kalkulálva,minden pozinyitáskor.. Ez a hónapom eddig olyan jól sikerült,hogy belefér egy bukás is..Mondjuk nem örülnék azért neki..
DAX 1h így áll https://kephost.net/p/MTQ3MzA1OA.png Nem mondom azt, hogy long van, mert nem tudni mikor borítják be (ha ez a terv) De azt se mondom, hogy short van, mert a kép alapján inkább long. Ha érdemben nem jön vissza a 19600 alá, tehát megtartják a 19600-at, akkor long van, mert bármikor pattanhat róla, és ha még át is ütik ezt a zöldes emelkedő tetőt, akkor rövidtávon elképzelhető a narancs tető, aminek nem igazán látni a tetejét, így a kép alapján. 4h-n simán benne van egy újabb 19680-19700 (4h tető) érintés. A hetes tető ellenben érdekesebb: 19620, a hónapos meg 19920.. Volt már a közelmúltban olyan, hogy +200ponttal a napos tető fölé jött, ez esetben akár 19800-19850 is elképzelhető. Az a lényeg,h nyerjetek, ne bukjatok! Jó irányba álljatok!
kis okoskodás csak a klaviatúra koptatás feleslegesen...:) hogyan célszerű un. “ piramist “ építeni tökeáttétes termékekkel az indexekben ( nem a részvényekben) ….csak úgy célszerű, hogy az első pozi ( mindegy , hogy le vagy fel) pluszban lévő stoppal már “ védve van “ ….csak akkor célszerű nyitni a második stb stb pozit …állítólag…. https://www.youtube.com/watch?v=fYMxFDKZ9Fk
Bocsánat, nincs mindig időm átolvasni, de köszönöm, hogy beírtad. Én most indítottam egy longot reggel 6 körül, amikor indultam munkába. Most zártam és fordítottam. Tőke kb. 60%-a shortban. 30% Nasi, 30% Dax.
amikor Kína (honkong , shanghai , kína50 kína300) jelentős pluszba zár( + picit japók is) akkor 1-2 óráig európai nyitása után zömmel (azaz nem mindíg) vidámság van.....egy apáca szerint.a Delphoi jósdából ...:) aztán vagy elmúlik később vagy nem https://www.youtube.com/watch?v=ETDBtiBHRPY
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?