A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
hosszútávon nekem semmi jó (mint projekt), mondjuk ez más szempont, mint ha tradelő szempontból lenne. habár valakinek a fundamentális dolgok határozzák meg a stratégiáját.
ezt csak részben tartom igaznak. Annyiban, hogy egy spot bitcoin etf jobb lenne a piacnak. Másik rész meg, hogy 2020 novemberébe kb 4.6x több volt a derivative volume, mint a spot? Azóta ez csak nőhetett (nem találtam friss jelentést). Érdekes, hogy az nem inflálta el bitcoin. - https://cointelegraph.com/news/crypto-derivatives-volume-more-than-triples-spot-trading
Igen, már írtam, hogy az ETF szerepe a bitcoin trükkös elinflálása. Ne bitcoint vegyél, hanem ETF-et, ami mögött majd azt hazudjuk neked, hogy ott az igazi bitcon. Erről szól az ETF. Ráadásul a várakozás rég beépült az árakba, tehát ha elfogadnak egy ilyet, az vélhetően óriási zuhanást fog okozni.
Ha ezt most engedélyezik, valószínűleg követni fogja még több hasonló termék. Ami szerintem a spekulánsoknak jó hír. Lesz 2x-es, 3x-os tőkeáttét, lesz inverz ETN, később talán BTC volatilitás index ETN is, és persze ezek opciózhatók is lehetnek. Valószínűleg ezekkel olcsóbban lehet majd spekizni, mint közvetlenül BTC-vel. Néhány év alatt "papíron" többszörösére tudják növelni a BTC állományt, mint ahogy ezt az arannyal is tették.
A nagy cégek nem veszik, mert szabályozatlan. Az ETF valamilyen szinten ad neki egy szabályozott keretet. Egyébként örülök, hogy a tökeinél ragadtad meg a lényeget.
ha vett bitcoint, akkor shortra nem fogadhatott. lehet túl optimista vagyok,de én egyszerűen nem tudom elképzelni olyat,hogy ne fogadnák el, ne terjedjen el még jobban. nem látok olyan érdeket, ami ezzel szembe menne. A pénzügyi rendszer a bitcoin és egyébk kriptok által generált forgalomból most is és még jobban fognak részesülni a jövőbeni szabályozások után. még mindig kriptopénznek hívják, ami félrevezető. az arany sem pénz alapvetően, bár lehet vele fizetni. a kripto az kripto és kész. egy nyílvános főkönyv blokklánc alapon ,ami garantálja a biztonságot , ami véges mennyiségű tehát alkalmas vagyon megörzésre is. lehet vele fizetni is, adatokat tárolni benne megváltoztathatlanul (ez az NFT) , szerződéseket kötni automatikusan és még lehet lesz pár lehetősége benne. A mostani árfolyam még mindig jó belépő hosszabb távon. A veszélyes zóna,a hol már a kockázat hozam magas az egy érdekes kérdés. Győrfi András a stocktoflow modell tartja legjobbnak. Mondjuk én laikus vagyok. Mélyebben ,programozási szinten nem értek ehhez. Pld a biztonsági szint kérdéséhez, amit itt felvetett valaki :)
Törölt felhasználó2021. 10. 10. 12:32
Gondolkoztam. Tudjuk h Soros vett bitcoint. Tudjuk, h ETF vár elfogadásra. Mi van, ha Soros azért vett bitcoint mert sejti h nem fogják elfogadni? Ő mindenhogy nyer. Ha elfogadják, akkor a hirtelen ETF-be áramló tőke löki meg az árfolyamot. Ha pedig nem, úgy short, mint ahogy tette az angol fonttal.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046