A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
sőt... a török párnacihákban lévő euró meg dollár hazafias beváltására buzdító duma mellett a török kormány valamelyik tagja nemrég belengette a "turkcoin" bevezetésének ötletét is...:)).... "komoly" ígéret is elhangzott, hogy becsszóra max. 21millió darabot fognak belőle "gyártani".
Így van, ahogy írtad. Aki ad magára, az nem készít elemzést, mivel
nagyon jól tudja, hogy a kriptokra nem érvényes semmilyen számítás. Amíg
a nagyok rángatják az árfolyamot, addig kiszámíthatatlan a mozgás. Van
olyan érzésem, hogy a kisbüfik már nem mernek beugrani, pedig a nagyok
mindent elkövetnek, hogy nehogy teljesen elszálljon a jókedv. Aki benne
ül, úgy látszik nem hiányzik ez a pénz, illetve nem akarja veszteségét
realizálni, hátha valami mégis történik. A bitcoinért
lakást vásárló is ugrálhat a plafonig, ha jól emlékszem 17 ezres
árfolyamnál kapott az értéktelen számítógépes jelért egy nagyon sokat
érő lakást (vagy házat). Kíváncsi lennék, hogy mennyit költenek naponta belőle, ami a spekuláción kívül forog.Amint
az embereknek el kell kezdeniük fizetni a hiteleiket és kamataikat,
nagyon gyorsan hozzá fognak nyúlni a kriptobefektetéseikhez, hiszen
minden elfekvő pénzre szükségük lesz, ehhez egy gombnyomással
hozzáférhetnek.Amint valamelyik állam bajba kerül, mindent be
fog vetni a pénzneme megmentéséért. Látjátok a török államfő is
felszóllította híveit, hogy valutájukat váltsák át saját pénzre, ezt
kívánja a hazafiasság.
Működő brókercégektől nem találtam technikai elemzést. Fundamentális meg nem is kell,hiszen ez egy kriptovaluta,aminek nincsenek fundamentumai! Ez egy szerencse pénz. Meg lehet kicsiben próbálni vele, a longot és a shortot. Én a 6k-nál ismét lefelé próbálom a shortot,egyszer majd leütik.
Hogyne lenne technikai elemzés! Bármikor készítek egyet, csak mond meg, hogy mit bizonyítsak vele, az emelkedést, vagy a csökkenést. Jósolgatni bárki tud, amíg nem tudod számonkérni. Az a fő, hogy a HA és a LEHET szócska szerepeljen, így mindig igazad lesz.
0 erteke? Talan arra gondoltal hogy nincs erteke? ;) Mindig is sejtettem hogy matek nem az eroseged, mert a zero 1 nagyon erdekes szam; talan egy nap majd a mentoraid ezt is elmagyarazzak szamodra? Szerinted szamoknak, betuknek nincs erteke? erdekesen gondolkodsz, ha ezt lehet annak nevezni... ;)
Törölt felhasználó2018. 07. 06. 20:30
Minden piramisjátékban az bukik nagyot, aki utolsónak száll be. Az elsők mindig nagy pénzt kerestek, persze ha időben kiléptek.
a bitcoinba nem lehet "befektetni", mivel zéró az értéke ill. zéró értéket teremt... ezért semmiféle standard értékalapú kalkuláció nem végezhető vele.
A spekulációdhoz mindazonáltal gratulálok, ilyesmire több ezernyi más ticker is bármely időtávon bármikor rendelkezésre áll.
Ami a 10k fölött beugró (és 1 milliós árfolyamot álmodó) hodlersereget illeti, őket bizonyára megnyugtatja, hogy te 300-nál már szóltál.
Attol fuggoen hogy melyik krypto tozsde adatait nezed kb.19200-19600 volt a max. coinmarketcap-nal 19429.6 a melypontot nem tudjuk biztosan majd csak akkor ha uj csucsra ment az arfolyam eddig ugy nez ki hogy valahol 5886-on volt eddig a melypont ami ~70%-os esesnek felel meg (illetve piciket kevesebb).85%-os eses az kb.2900-nal lenne.Mondjuk en 3500 ala nem varnam, mert az velemenyem szerint nem jo jel lenne.Ha a 4000-4500-as szintet teszteli 1-3-szor es nem kepes ala zarni nehany napra hanem v alakban pattan az jo, vagy ha 4000-5000$-on alapzatot epit nehany honapig...Egyelore a banyasz koltseg kb. az 5000$-os szinten lehet, de az eshet es emelkedhet is; ill. van nehany orszag ahol 4000$ alatt van a koltseg.Persze a mining koltseg nem garancia semmire csak iranymutato! https://postimg.cc/image/6asqypbm9/
Innen már igen mindegy..legyen meg akkor hamarabb, haladjnak a dolgok. 😀 Egyébként a legutóbbi nagy esés nem tudom hány százalék volt 85? Szerintem most nem lesz annyi, sokkal jobbak a makro kilátások, akkor kb. nem volt semmi..
Ha lenne kerni a telapotol akkor 4500-5000$-os BTC arfolyamot szeretnek mikulasra vagy karacsonyra, ha kicsivel lejjebb menne se ilyednek meg, mert tobbet tudnek vasarolni.
Igen, kár itt tépni a szánkat, sose értik meg amit mi látunk benne. Alattam ez remek példa volt, még ha nem is nőnek a fák az égig..csak ugye még most kelt ki a födlből..
Gyulám te nem adod fel? A múltkori téves short ellenére sem? nem csak tether lett nyomtatva, mas stable coinok is jonnek be, jovöre lesz szénné konyvizsgalt euros coin is. Ezek is felfelé hatnak. de rovid távon g20 a nyakunkon, ott ha kedvező lesz az állásfoglalás sztem akkor megyünk újra 10 ezer felé. 6 alá sztem nem fogunk, mivel mindenki azt várja..így altalában az ilyen be se következik..
Hidd el vannak paran akik 250$-rol ragadtak be, sot olyanok is akik nehany $-rol... https://postimg.cc/image/bzv7dvdo1/ Emlekszem 1 forumozora aki 2015.marciusaban bitcoin vasarlasra buzditott; jol kifiguraztatok (te es az "zseni" haverod); mikozben 14k-s Daxlirol almodoztatok ami kozel 20%-os emelkedes lett volna az akkori szintrol, azota is varjatok...kozben aki BTC-be fektetett az meg 20-25-szerezte azt a penzt amit arra a poziciora szant ( sot ismerek olyat is aki 16500-18000$ kozott megosztotta a szerencsejet masokkal). Kerdes ki az igazi hodler ill. ki erzi a FOMO-t aki daxliba fektetett vagy aki BTC-be 2015. marciusaban. folyt. kov. majd 30000$rol ;)
Nem vesztettél vele semmit. Egyszerűen a pumpálgatásoktól a grafikon olyan alakzatot vett fel, hogy akár elindulhatna az emelkedés is. Szerintem ezzel akarják megtéveszteni a robotokat, kicsikarni egy újabb száguldást. A fő mondata, hogy akár duplázódhat is az árfolyam. A jóslatoknak 2 végzete lehet, vagy bejön, vagy nem.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046