Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
reboni77
reboni77 2018. 04. 27. 13:23
Előzmény: törölt hozzászólás
Mit ad isten, pont egy bankválság után hozták létre.... A technológiáról és a digitális fizetőeszközről külön kell elmélkedni, és értelmezni. A kettőt külön kellene választani. Én csak azt tudom tanácsolni, ha érdekel mélyebben ismerd meg és más lesz a véleményed, mert így csak szájkarate mindkettőnk részéről.
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 13:10
Törölt hozzászólás
reboni77
reboni77 2018. 04. 27. 13:03
Előzmény: #4557  Törölt felhasználó

Éppen amit írsz ezért lett kitalálva, mert a befolyt adókat az országok centrális hatalmai nem tudták és még most sem tudják jól elosztani. Gyakorlatilag óriási pénzek vándoroltak, vándorolnak a döntéshozókat befolyásoló érdekcsoportokhoz, és éppen ezért alakult ki egy fals társadalom egy fals bankrendszerrel. Egyre többen ismerik fel ennek a technológiának a jelentőségét (lásd, pl. biztosítók), mert nincs jobb, hidd el, és csak profitálhatunk belőle az élet szinte minden területén, és az átlag polgárok főleg. Igen kell egy tiszta és őszinte szabályozás, feltétlen és elengedhetetlen, de úgy gondolom, és tudom, hogy ez hamarosan minden asztalon ott lesz.
A kriptovaluták meg menni fognak a maguk útján, hogy minél több algoritmust osszanak.
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 12:29
Előzmény: #4548  reboni77
Soha nem írtam, hogy nem lehet(ett) vagyonokat keresni a kriptókon és biztos sokat lehet majd jól használni a technológia nem eldobandó. Van az éremnek egy másik oldala, méghozzá a szabályok. Ha anélkül lehet működni, akkor semmit nem kell betartani.Tíz éve vagyonokat keresnek a spekulánsok meg a bányászok és 2 fizetett belőle adót. Miből lesz fenntartva az állam? Vagy az sem kell majd, fejlesztenek rá ki egy kriptót ? Azon csodálkozom, hogy például Japánban nem döntötték be az államkasszát. Az emberek nem állampapírt vesznek, hanem kriptót, az a pénz viszont a kriptokibocsájtók zsebébe vándorol, nem az államkasszába.
Ez úgy néz ki, hogy az állampolgárok egy része nyögje a terheket, a másik része meg lubickol a szerencséjében.
Tudom, mindenkinek ott a lehetőség, csak választani kell. Csak kíváncsi lennék, hogyha mindenki a bitcoint választaná, milyen hatással lenne a világra. A dúsgazdagok listáját jócskán átrendezné, csak az mivel járna még senki nem is tudja elképzelni. Akinek nagy vagyona van, annak hatalma is lesz. Akkora külömbségek alakulnának ki, hogy az biztosan nem lenne egészséges.
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 11:58
Előzmény: #4555  Törölt felhasználó
Bocsánat, azt hiszem félreértettél. Nem kritizáltalak, sőt felnézek rád és amit már régebben megírtam és tudom bizonyítani is, én már 2011-ben azt szóltam hozzá, hogy ez egy röhely, hogy valaki egy számítógépes értéktelen jelért ad 10 dollárt, mert akkor éppen 2-ről 10 re futott fel az ára. Egy hír miatt akadtam meg rajta, mikor valamilyen drogdíler már ezt használta a drogok terjesztésénél névtelen átutalásokra. Azóta figyelgetem, de sohasem gondoltam, hogy pént tegyek bele, de van még jópár ilyen dolog.
Visszanézve én is tudok számtalan befektetést mondani, hogy jó lett volna, de így sem vagyok elkeseredve.
Ezt ne vedd személyeskedésnek, de biztos vagyok benne, hogy az én teljes vagyonom többszörösét forgatod a befektetéseidben és az ükunokád is megélne belőle, de hidd el nem irigylem.
Ha egyszer a tejért is már bitcoinnal fogunk fizetni és ez lesz a világpénz, akkor ezt fogom használni, mint embertársaim többsége.
És örülök, hogy hosszú idő után hozzászóltál, mert ha én nem (okoskodnák) irogatnák ide, lehet meg sem találnád a könyvtárban.
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 10:36
Előzmény: #4546  Törölt felhasználó
Legyel olyan kedves es ne vonj le teves kovetkezteteseket a hsz-ombol....ill. ne probalj bele magyarazni dolgokat...Tudod az elmult 3-4 honapban hany rv-ben volt tobb mint 20,30-50%-os vagy meg annal nagyobb elmozdulas???
Ne elmelkedj hogy mi lett volna ha, mert azzal sokra nem mesz!!! en is kerdezhetnem toled, hogy mi lett volna ha mondjuk 1 mozi araert, esetleg 1 vacsora ertekert vasaroltal volna 2015-ben BTC-t mert en azota irok errol, beszeljunk olyan nevetseges osszegekrol 5000-10000ft amit ugy gondolom szinte barki megengedhet maganak meg mo-on is... most a mozid vagy vacsid helyett lenne 170eft-340eft-od...(es ha jatszani akarsz es jossz nekem elmeleti feltetelezesekkel, akkor majd belinkelem neked kesobb azt amikor a mozid vagy vacsid araert 1 autot, majd 1 lakast vehetnel...)..."nagyon draga mozi vagy vacsi volt az amit 2015-ben tettel!!!"
Szamtalanszor irtam milyen elonyei vannak a BTC-nek....nem kivanom ismetelgetni, mert jo parszor megtettem...
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 09:35
Törölt hozzászólás
reboni77
reboni77 2018. 04. 27. 09:33

Persze minden összedőlhet, a világ pénzügyi rendszere, a világgazdaság, diktatúrák és még sok minden más is.
andare 2018. 04. 27. 09:29
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 09:21
Törölt hozzászólás
reboni77
reboni77 2018. 04. 27. 09:09
Térjünk vissza december közepén arra a piramisra és bukóra amit most vizionálsz. Ok?
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 09:06
Törölt hozzászólás
reboni77
reboni77 2018. 04. 27. 08:58
Előzmény: #4546  Törölt felhasználó

Kedves barátom, a kriptopénzeket nem a hit hajtja, hanem maga a technológia ami mögötte van, és valóban az egy pumpa, de azt a milliónyi Nod erőforrásain futó algoritmusok generálják, és minden percben újabbakat, és ez egy decentralizált hálózaton futó folyamat ahol nincs eleve elrendelt korlát, nincs jelen világunkat átszövő státuszszimbólum, hanem csak maga a tudás áll, ezért is olyan népszerű. Ez a tudás már most létrehozta azokat az értékeket amiről a jelen érvényes IT világ csak most értekezik (pl. gyakorlatilag feltörhetetlen hálózat pl. a meta adatok alapján azonosított blokkok sorozata, stb.). Ez az érték jelenleg felbecsülhetetlen és ez egy öngerjesztő folyamat és itt nem a pénz a lényeg, és itt meg sem áll, és ez a funda itt. Persze ezzel sokan nem értenek egyet, de csak most, pár év múlva egész más lesz a megítélés.
Idén decemberben térjünk vissza a BTC, és főleg a kicsit más algoritmusok alapján működő LTC (érdemes tanulmányozni) árfolyamára.
andare 2018. 04. 27. 07:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 07:18
Előzmény: #4545  Törölt felhasználó
Hát igen, ez a spekuláció része és minden elismerésem, sőt egy kis irigység is van bennem a te érett és tapasztolatokkal teli kereskedésedre. Pénzt akarsz keresni és keresel is. Hasonlóan beugorhattál volna az estmediába is, vagy a mészáros részvényekbe,  lehet az utolsó hónapokban többet fialt volna, mint ücsörögni a bitcoinban.
Úgy látszik a coinok szülőatyjai nagyon jó munkát végeznek, meggyőzve az embereket a csodajátékuk értékeiről.
Számtalan céges előadáson üldögéltem, amikor mindenki azt magyarázta, a marketing feladata az emeberek meggyőzése, hogy az én termékemet birtokolnod kell. Itt ez nagyon jól sikerült.
Képzeld el, ha ilyen gondolkodást el lehetne ültetni bármelyik részvénykibocsájtónak, például, a Tesla a jövő, és a nyugdíj megtakarítás helyett, mindenki a havi félretett megtakarításából ezt venné. Esetleg törvénybe is foglalhatnák. Garantált emelkedést eredményezne, ahogy a coinoknál működik.
Ez egy olyan iparág, amibe a befektetők meglátták a nagy pénzszerzés lehetőséget és sikerült egy olyan réteget megszólítani, ahol nem igazán számít a pénz. Sikerült elindítani egy öngerjesztő folyamatot, ahol a hit emelkedést hozott és az emelkedés erősítette a hitet.
Azt nem gondolom, hogy a kerek óráknál elindított pumpa teljesen természetes, ezt valaki művien meglöki, aztán amíg tart a játszópakk, addig a vétel gombot nyomogatja, erre vérszemet kapnak a többiek és beállnak erre szintre.
Még egyszer ideírom, most Te sem a mögöttes értékét emelted ki, hanem a nyereségedet. Erre kiváló dolog, mivel funda nincs mögötte, tehát értéke meghatározathatlan. Ezért bármi lehet az ára.
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 06:38
Előzmény: #4544  Törölt felhasználó
"Elég jók a megérzéseid, bár gondolom ez már több annál"....
Mivel kulonbozo kereskedesi rendszereket hasznalok a kulonbozo termekeken mar jo par eve igy tudom, hogy mivel lehet hosszabb tavon penzt keresni....
EZ NE JELENTI AZT HOGY NEM TEVEDEK, sot az esetek tobbsegeben nekem nincs igazam!!! mert trendkoveto kereskedesi rendszereket jobban kedvelem mint a mean reversion kereskedeseket...
Adtam am en BTC 4500 eleg sokat, de vasaroltam 8500-on is es azt adtam 17000$ korul is...
csak az amatorok hiszik hogy az aljan kell venni es a tetejen adni....(csupan arra nem jottek meg ra hogy elore nem tudjuk hol van az alja es teteje)....
;)
Ha valaki kepes egy elmozdulas 40-60%-at elhozni profitkent annak elegnek kell lennie a sikeres kereskedeshez....
Mondhatnam azt is nem az szamit hanyszor van igaza az embernek hanem azt hogy amikor igazad van akkor mennyi penzt vagy kepes vele keresni...
nezd csak meg hanyan szapuljak es biraljak a BTC-t ill. hanyan jonnek azzal hogy meg mindig tobb mint 50%-al lejjebb van mint az utolso csucsa...
;)
egy dolggal viszont nem foglalkoznak, hogy ha valaki vett BTC-t nehany$-t esetleg par szaz$-ert... az meg mindig tobb szaz ill. ezer%-os profittal rendelkezik...
En mar tobb mint 2 honapja nem adom (shortolom); es marcius eleje-kozepe ota elkezdtem csondben gyujtogetni...nem varom, hogy iden uj csucsra menjen, bar nem tudom kizarni sem inkabb kisebb eselyt adok erre...
a kovetkezo "felezes" 29/05/2020 utan viszont elkepzelhetonek tartom, hogy ujbol ujabb es ujabb csucsok fele mehetunk...
Szoval en tobb mint 30%-os eselyt adok arra hogy 100k$-os arfolyam 2023.december vegeig meg lesz....(ha tippelnem kellene); persze az is lehet hogy csak 80k$ BTC es 20K$ BCH-s arfolyam lesz...(variaciok) egy temara...
Nem kell minden hullamot elkapni csak a nagyobbakat, vagy csak turelmesen ulni a kezunkon....
Sok sikert; legyen szep heted!
Törölt felhasználó 2018. 04. 26. 11:33
Előzmény: #4543  Törölt felhasználó
Csak arra kérnélek, hogy majd írd meg a fórumnak, mikor léptél ki, ahogy tetted azt legutóbb is. Elég jók a megérzéseid, bár gondolom ez már több annál Nálad. Gratula az eredményekhez!
Törölt felhasználó 2018. 04. 25. 09:13
Előzmény: #4443  zotyó
Szia,
Remelem jol vagy!
Sikerult 1 eleg nepszeru topikot osszehozni....; igaz az utobbi honapokban eleg sok negativ velemenyt hallani;de a lenyeg hogy a tortenet nem ert veget...a topik nepszerusege ill. a hsz-ok szama jelentosen megnott.
En ujbol szeretnem megkoszonni szamodra, hogy idodet es energiadat nem kimelve annyi rengeteg es hasznos informaciot osztottal meg itt.Szamomra a magyar nyelvu weben te hsz-id es linkjeid miatt sikerult jobban elmelyedni ebben a temakorben 3-3,5evvel ezelott.
en 2015 marciusaban kezdtem irni a BTC-rol a portfolion, miutan nehany het, 1-2 honapnyi kutato munka, szamos innterjut velemenyt es elemzest meghallgatva belevagtam ebbe a szektorba...
Az akkori velemenyem az volt hogy 1 atlagos 40 ev koruli embernek erdemes a megtakaritasainak, kereskedesi tokejenek 0,5-1%-at BTC-be fektetni...a jelenlegi velemenyem annyit valtozott, hogy ezt mar inkabb  5%-ra tennem, sot a 30 eves ill, az alatti korosztaly szamara az 5-10%-os eszkoz allokaciot ebben a szektorban majdnem hogy elengedhetetlennek tartom....
Fair play kedveert en mar kozel 5 hete ujbol elkezdtem "dollar cost average" modszer szerint heti (pontosabban hetfo es szerdai napon 100-100AUD) ertekben automatikusan vasarlom a BTC-t hogy a korabbrol megmaradt BTC-im szamat noveljem....
Korabban arrol is irtam, hogy valoszinunek tartom hogy marcius kozepe es aprilis kozepe kozott a jelenlegi medve piac nagy reszet letudjuk...es innen mar komolyabb esesre nem szamitanek mert a 4500-5000$-os szint nagy valoszinuseggel tartani fog es egy esetleges hirtelen ontesben sem hiszem hogy az arfolyam nehany napnal tovabb ez alatt tudna tartozkodni...(tevedes jogat fenn tartom mint mindig!!!)....
A BTC biraloinak ill. azok akik nem hisznek ebben a technologiabn, otletben....csak annyit mondanek, hogy jelenleg a piac (amikor is a hsz-at irom) 1 BTC-t 9400USD-ra es 1 BCH-t pedig 1300$-ra ertekel...akik kicsivel regebb ota foglalkozik a dologgal az tudja hogy tavaly augusztusban valt le a BCH lanc a BTC lancrol...igy aki kepes volt tavaly augusztus elott vasarolni az ennek a ketto cryptonak ertekevel gyarapodott (10700$)...
En nekem nem sikerult centekert ill. nehany dollarert vasarolni BTC-t,de a 2014-2015-os lejtmenetben amikor is az arfolyam 150-170$-os arrol (akkori melypont) elerte a 250-300$-os arat en neki alltam gyujtogetni vasarolni...eleg szep kis profitot a zsebembe rakott...es ugy gondolom a tortenet nem ert veget...(az elozo profit realizalasnal 6szamjegyu erteket sikerult $-ban elhoznom, ugy hogy nem a melyponton vasaroltam es nem is a csucson adtam), a kovetkezo profit realizalast pedig a 7szamjegy ($-ban) fogom megtenni...es mint korabban irtam az utolso nehany BTC-met nem fogom eladni hanem a csaladom szamara hagyom...
(az elmult nehany hetben pedig sikerult a BCH/BTC kereskedesevel a BTC-im mennyiseget novelnem)...
Tovabba benne vagyok nehany ICO-ban (de azok merteke kis zsebpenznek szamitanak)...
Szoval en is csak megerositeni tudom a HODL velemenyedet es kivancsian varom a kovetkezo 2-4 evet mert valoszinunek tartom hogy izgalmas hullamvasut ill. futam ele nezunk...
Legyen szep heted es tovabbi sok sikert!
Tamas
Törölt felhasználó 2018. 04. 25. 08:38
Ezt most mondod, aztán ha lesz majd 50 millád, akkor több kell. Az ember már csak ilyen, amíg nem történik valami törés az életében, ami legtöbbször egy betegség, vagy más tragédia. Akkor szokták átértékelni az emberek az életüket, sokszor már elég későn.
Az egyik ismerősöm 20 kamiont futtatott, élvezte és dőlt a pénz is. Egy hét az intenzív osztályon, aztán rájött, hogy se (igazi) barátja, se kutyája, csak egy megkopott házastársi kapcsolata és gyerektársi kapcsolata van.
Felszámolta a cégét, meghagyta a legújabb kamiont és feleségével fuvarozik, kedvtelésből. Elvállal nem fontos fuvarokat és jókat kirándulnak. Állítólag már Ausztráliában is voltak kamionnal.
Megjegyzem, van miből!
Törölt felhasználó 2018. 04. 25. 08:22
Előzmény: #4537  gyula1971
Ugyanúgy lehet 10 ezer felett, mint alatta. A bitcoin volt az első, az alapötlet, ezért ez a misztikus megközelítés. Vannak már jobb technológiák is, csak akik felkarolták a bitcoint, azok már nagyon gazdagok és keményen menedzselik az árfolyamot. Ahogy már sokan írták, akik nem decemberben ugrottak bele, szép nyerővel üldögélnek rajtuk és nem hiányzik nekik a befektetett pénzük, sőt sokan az alaptőkéjük többszörösét kivették belőle, a többit meg csak úgy "ottfelejtették"- jól jöhet még. Nem beszélve arról, mikor szétvált a lánc és mindenki bónuszként kapott cash-t, aztán gold-ot.
Beszélnek itt az okosszerződésről, de tudomásom szerint a bitcoin blockláncon csak a BTC-t futtatják másra nincs használva, talán nem is lesz. Itt az etherium előrébb jár.
Ezt már többször leírtam, de azon csodálkozom, hogy van a piacon eladó bitcoin, mivel aki nyilatkozott róla, az mindenki csak üldögél rajta, vagy tovább gyűjtögeti. Ami naponta termelődik, az ami foroghat, mert ugye ott ki kell fizetni a villanyszámlát, meg a farmok költségeit. Meg persze a spekulánsok huncutkodnak, megrángatva az árfolyamot.
Az a lényeg, hogy meghatározható értéke nincs, csak a hit. A hívőket meg lehet manipulálni, elsősorban a reklámmal, amihez hozzátartozik az árfolyam pumpálásától kezdve a nagy emberek jósolgatásán keresztül a bloggerek, jútyúberek tapsikolása is.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek