Én ezt kicsit máshogy látom mint itt a többség. Kicsit olyan mintha nem tudnánk értelmezni a kötelező ajánlatot. Ez pusztán arról szól, hogy jogilag lehetségessé váljon a további részvényszerzés az Alkusz részéről! Mint tudjuk, tavaly a hatalomátvétel után az Alkusz szépen begyűjtött az opus csomag (24.85%) mellé a piacról további 8%-nyi papírt, tette ezt kb 345-ös átlagárral! - Ezzel kimaxolva a további vásárlási lehetőséget, hiszen elérte a 33%-os küszöböt amit csak a kötelező vételi ajánlat megtétele után tud átlépni a továbbiakban! Erre az ajánlatra természetesen elő kellett teremteni valahonnan a fedezetet hiszen "mi van ha a tőzsdén forgó összes papírt felajánlják neki..ez további 67% és durván 22 milliárd az ellenértéke 327-el számolva! Ezt a pénzt elő kellett teremteni, nyilván ezen munkálkodtak az elmúlt időben... Keszthelyi ezt le is nyilatkozta az Aegonos interjúban.
Tehát ezt a szintet már szarrá porszívózták, az ajánlat nem több, mint a további részvényszerzés "jogi buktatójának az elhárítása", és közben ha ennyiért beesik még pár százezer darab papír, akkor jót röhögve koccintanak rá egyet! Én nagyon csodálnám, ha akár csak 1 millió darab összejönne nekik.
Ellenben mikor lezajlik a kötelező procedúra, akkor már ismét zöld a lámpa, és a piacról tudnak tovább vásárolni a szokásos jelentési kötelezettségek mellett! Szerintem a cél az 51% lehet, az pedig innen még igen messze van, pontosan 18 millió darabnyira.....
Tehát ezt a szintet már szarrá porszívózták, az ajánlat nem több, mint a további részvényszerzés "jogi buktatójának az elhárítása", és közben ha ennyiért beesik még pár százezer darab papír, akkor jót röhögve koccintanak rá egyet! Én nagyon csodálnám, ha akár csak 1 millió darab összejönne nekik.
Ellenben mikor lezajlik a kötelező procedúra, akkor már ismét zöld a lámpa, és a piacról tudnak tovább vásárolni a szokásos jelentési kötelezettségek mellett! Szerintem a cél az 51% lehet, az pedig innen még igen messze van, pontosan 18 millió darabnyira.....
CIGPANNONIA kitartók