de aki jegyzett, gondolom nem kisröfik voltak - azoknak mindegy, mert visszakapják a pénzüket /750/rv + kamat
de nem nyertek vele annyit mintha 1250 lett volna / pech
Csak cirka 1000-est tévedtek. "Az MTI társaságtól kapott információja szerint, amennyiben az öt év múlva esedékes átváltáskor a részvények tőzsdei árfolyama nem éri el az 1.250 forintot, úgy a kamatozó részvények tulajdonosai többlet részvényeket is kapnak azon felül, amit jegyeztek. Az 1.250 forintos tőzsdei árfolyam a cég reálisnak tekintett elvárása, amely álláspontjuk szerint tükrözi majd a cég akkori értékét. "
Először is kerestem egy olyan számológépek amibe be tudtam pötyögni az 1,4 milliárdot.Másodszor, kiszámoltam hogy a 750 forinthoz képest a két héttel ezelőtti árfolyamon milyen nagyságrendű részvényt kellett volna visszavásárolniuk, hogy ki tudják fizetni a hitelezőket. Ez kb. 330 millió forint. Tehát a kérdés adódik, hogy nem e a tulajdonosi körhöz kötődő vásárlók hajtották e fel az árat az elmúlt időszakban? De azért a válasznak ennél megnyugtatóbbnak kell lennie, hiszen ha a számviteli szabályokat betartották akkor erre a kötelezettségre céltartalékot képeztek, melyet záráskor mindig az aktuális árfolyamnak megfelelően korrigáltak. Egyébként pedig a részvény átadást ütemét is szabályozhatták külön feltételekben. Egyébként ha nem áll mégse rendelkezésre az adott darabszám az felhajtóerő lenne. De nyilván az hogy a nagy barna most dobta be ezt a cikket nem azt jelent hogy erre ne készült volna a piac egy része.
Mitol masabb a C sorozatu reszveny?
Szavazati jogban es tulajdon jogban is ugyanaz mint az A nem? Akkor miert fizettek ezert 750 forintot? Elnezest az ertetlenkedesert de ez nem vilagos nekem.
CIG Pannónia