Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
"Valami miatt nagyon rossz hatásfokkal hasznosítjuk" itt lehet a kutya elásva. Egyébként ahogy alább is írták, még ez a gazdaságvédelemnek nevezett összeg is nagyrészt arra ment, hogy a saját zsebeket kitömjék. Olyan helyre ment a pénz támogatás címen, akik már amúgy is gazdagok/ki vannak tömve (NER lovagok). Ők nem fognak beruházni, mert minek? Ilyen időkben? Ha amúgy is megkapják a pénzt... Ugye már pár éve ott tartunk, hogy itthon nem is tudják elkölteni, hanem külföldön vesznek focicsapatot, stadiont, tv-t. Ez nem hiszem, hogy a hazai GDP-t növeli. Minapi hír, hogy Rogán Cecília kapott 160 milliót rendezvényszervezésre, amit nyilván nem tudott megtenni a járvány miatt. Mit csinált vele? Egy-az egyben kivette osztalékként. Ez milyen GDP-t növelne? Max. a Maldív szigetekit ahová telelni mennek.
"miért nem okoz nagyobb gdp növekedést?"Talán az egyik, hogy a Gazdaságvédelmi alapnak nevezett csomagból 3635M-ból a HVG szerint 11,3% - 409M- a portfólió szerint 24,1 % - 875M- ment el gazdaságvédelmi ösztönzésre. https://hvg.hu/gazdasag/20210119_gazdasagvedelmi_alap_szamok Itt nagyon szépen lehet szemezgetni, mire mennyit költenek. Talán egy nagyon sarkalatos pontja. Nemzeti Atlétikai Központ 192 milliárd Ilyen időkben, valóban ezekre van szükség?
"Az uniós források 0,5-1%-os növekedést adnak majd a gazdaságnak." Nem a növekmény, hanem az össz forrás. . 13,5%-kal kapunk kevesebbet EUR-ban. (a rendkivüli Covid helyreállítási alapot csapták hozzá a kommunikációjukhoz.) Forintban valóban több lett... De nem ez a topik témája, nem megyek bele mélyebben. . A kérdés továbbra is, hogy ekkora mennyiségű pénz miért nem okoz nagyobb gdp növekedést? Valami miatt nagyon rossz hatásfokkal hasznosítjuk, nagyobbnak kellene lenni a multiplikátor hatásnak, de fundában nem vagyok otthon.
Szerintem: ez az EU támogatás minden évben jön tehát mondjuk 2020-ban megkapjuk a GDP 5%-át 2021-től több pénzt kapunk, mert Viktor kiharcolta a vétóval+covid kezelés, mondjuk a GDP 6-7% akkor a növekedést az okozza, amivel többet kapunk mint tavaly: 7-5=2% kapunk többet, ez ennyi növekedést okoz... ennyivel többet kapunk mint eddig
Én elkapom belőle a napi pénzeket. Mondjuk ma nem értem rá. Most záró előtt értem géphez. 44400-44320ig vettem 26Kt, azt dobtam ki 44470-410között. Mini nyerő
Lekereskedhető, de jóval nehezebb most a piac mert még a korrekciókban is képes emelkedni. Értékelhető korrekciót eddig nem nagyon tudott összehozni. (Eddig)
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!