Felmenõ rendszerben megszüntetné a lakástakarékpénztárak állami támogatását az a törvényjavaslat, amelyet Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyûlésnek hétfõn. Bánki Erik, a gazdasági
Igazad van, igazságtalan vagyok veled, mert nem is próbáltam elmagyarázni, bár van az a szint, de most akkor leírom, hátha megérted: Nos a 30%-ot a befizetés után kapod. Akkor is, mikor az első 20 ezret befizeted, akkor is, amikor az utolsót. Amikor van bent a pénztárban 1 millió Ft-od, te meg az azt követő évben befizetsz 240 ezret és kapsz rá 72 ezret, az nem 30% éves hozam, hanem sokkal kevesebb, olyan 7% körüli. Mert nem a már bent lévő tőkére kapod, hanem az új befizetésre. Pontosan ezért van, hogy a 4 éves konstrukció EBKM-je a legkedvezőbb.
Ezzel óvatosan, mert valóban nem igaz. Hozamnak azt szokták nevezni, amit minden megtakarított pénzre minden évben megkapsz. Az áll. támot meg csak a befizetést követő évben egyszer kapod, később nem. Így minél hosszabb a futamidő, annál kisebb hozamot jelent. A mostaniakat nem ismerem, de a fundi 3% betéti kamattal működő, 4 éves futamidejű konstrukciója olyan 13% -os hozamnak felelt meg. A maiak úgy tudom, kicsivel rosszabbak, gondolom, mert már nincs 3% a betéti kamat.
Mondjuk ilyenkor elgondolkodok azon, hogy nem biztos, hogy csak a Fidesz hívők agyhalottak, hanem bőven vannak tükörképeik az ellenzékben is. Elég ha valamiben nem értesz egyet velük, és már Fideszes vagy.
Pont ez kishaver,befizetsz X összeget és erre kapsz 30% extra pénzt,mint állami támogatás...mi ez,ha nem a befektetés hozama???? Nem gyanús barátom,hogy mindenki szembe jön veled az autópályán?! A kérdés természetesen teoretikus.
Bréking! Kivégzi a lakástakarékokat a kormány!
Ugrás a cikkhez