Felmenõ rendszerben megszüntetné a lakástakarékpénztárak állami támogatását az a törvényjavaslat, amelyet Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyûlésnek hétfõn. Bánki Erik, a gazdasági
na máris fejlődik a móka! .. Csúcstartók vagyunk Európában a lakosság magas
állampapír-állományával - hangzott el Barcza György ÁKK-vezérigazgató
előadásában a Portfolio mai Öngondoskodás 2018 konferenciáján. Mivel a
nyugdíjcélú megtakarítások területén viszont hátul kullogunk, Barcza
bejelentette: az ÁKK-nak a kormány asztalán fekvő javaslata szerint az
állam beléphet a nyugdíjcélú megtakarítások piacára, hogy fellendítse
ezt a megtakarítási szegmenst. Úgy tűnik tehát, versenytársat kaphatnak a
nyugdíjcélú megtakarítási piac eddigi szereplői. https://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/ujabb-bejelentes-belephet-a-magyar-allam-a-nyugdijpiacra.301446.html
Van egy problema: nálam a FB nem menő, kiver a h-ideg ha be kell lépnem. Volt egy évekig tartó kötelezettségem valami okán és ehhez kellett FB, - sőt kellett egy zárt közösséghez bejárás,- stersszes voltam ha beléptem. Ennél szarabb, idiótább, logikátlanabb felületet nem szült élőlény.
A már egyszer leadózott pénzedből még levesznek mert vettél egy szaros lakást hogy legyen hol lakni neked meg a gyerekednek jó mi kersztény családbarát eszmék
Figyelj, ez nem biztos, hogy hülyeség! Ha mondjuk facebookon, a független sajtóban, magánbeszélgetésekben állandóan mennének a megjegyzések, hogy mittomén, a Tiborc a háta mögött cigányozza az Orbánt, a Mészáros azt tervezi, hogyan zárja ki Orbánt a rá bízott vagyonból, -tudod, semmi állítás, csak olyan "Á, én nem hiszem el, de azt beszélik..." Szerinted be lehetne ezzel férkőzni a fejükbe? És abból mi lenne?
Tudom, hogy nem arra gondoltál, de a cafeteria volt az első lépés az önyup és az ep felszámolásában, mert korábban ezekbe a befizetések fele munkáltatói volt.
A baj az, hogy abból az évi 7%-ból 8% állami támogatás. Tehát ha 1% a kockázatmentes ráta, akkor kb. 12%-át szedi le az állami támogatásnak a pénztár (a normál marzson túl, ami mondjuk 2% lenne jó esetben - hiszen hitelt is adnak). Ennél volt durvább is, amikor az állami támogatás nélküli EBKM 1-2% körül volt (a 3% hozam a költségek miatt kiseb EBKM-et jelentett), míg a bankbetétek 6-7%-osak voltak. Ezért mondom, hogy nem megszűntetni, hanem államilag alacsonyabb költségeket előírni. (Ugyanezt gondolom a manyupról is, amik eleinte nagyon magas költségekkel mentek).
Nem cafetériáról beszélek, hanem az még jobb mint a lakástakarék, tehát azt mikor lövik ki?? .. Itt vannak amiket még kinyírhatnak mert van rajta állami támogatás. .... "Az állam támogatja, ha gondoskodsz időskori megélhetésedről, ezért
lehetővé teszi, hogy visszaigényelj valamennyit a befizetett személyi
jövedelemadódból. Általános szabály, hogy az éves nyugdíjcélú befizetésed 20%-át kaphatod vissza az szja-dból. Ezt egyébként ügyfélkapun keresztül néhány kattintással meg lehet tenni, ennek itt olvashatsz utána. Azt nem árt viszont tudnod, hogy a 20%-os támogatás éves maximuma megtakarításonként eltér. A nyugdíjbiztosítások esetében a 20%-os adókedvezmény éves szinten maximum 130 ezer forint lehet. A nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) felső határa 130 ezer forintról 100 ezer forintra csökkent. Az önkéntes nyugdíjpénztár esetében 150 ezer forint az éves maximum.
Jó,értelek, Akkor pontosítsunk: Tudsz nekem olyan kockázatmentes befektetést mondani,ami évi 7%-os hozamot biztosít?(A 4 éves állampapír hozama,mint kockázatmentes befektetés jelenleg messze alatta,esetleg NYESZ de azt tarthatod az idők végezetéig ) Abban megkövetlek,hogy elvitt az indulat és pontatlanul fogalmaztam és köszönöm a kiigazítást! Hagyjuk mosz az ügynöki kérdést,mert huszadrangú jelen helyzetben.
Bréking! Kivégzi a lakástakarékokat a kormány!
Ugrás a cikkhez