Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20210503/kiuresitik-a-tajat-az-europai-mezogazdasagi-tamogatasok-mit-lehet-tenni-481182 Imádom ezt az agrárromantikát. Akik a kis-és középbirtok eltűnésén siránkoznak valószínűleg soha nem fogtak még kapanyelet. A folyamat persze káros, de nem látják a fától az erdőt. Egy kisbirtok olyan magas fajlagos művelési költséggel rendelkezik, ami a kapitalista termelési módszerek mellett determinálja a bukását. Avagy a nagyhal megeszi a kishalat. Arról nem is beszélve, hogy ma már kulturális okokból nem ,,menő" mezőgazdasággal foglalkozni. A táj pusztulása borítékolható volt, de ez nálunk már a kollektivizációval elkezdődött. Csakúgy mint a talaj pusztulása. Ez utóbbi egyébként még komoly gondokat fog okozni. A konklúzió pedig, hogy be kell vezetni egy fordított támogatási rendszert, amiben a birtok minél kisebb, annál nagyobb hektáronkénti támogatást kap, emellett pedig az ökológiai gazdálkodás és a természetes élőhelyek( pl állandó gyepek, táblák melletti sávok, stb) fenntartását plusz támogatással kell fenntartani.
Eszembe jut valami, amit nem olyan régen olvastam. Az i.e. tizenhetedik században az egyiptomiak még azt gondolták, hogy az intelligencia forrása a szív. A szív volt az, amit a halás után is tiszteltek és más szervekkel együtt megőriztek. Az agynak minimális jelentősége volt. Annyira, hogy még a balzsamozás előtt eltávolították. Az orrüregen keresztül, egy horoggal és egyszerűen kidobták.
Sokunkon ugyanezt a "műveletet" hajtotta végre sikerrel a propagandagépezet. Ráadásul ügyesen, mert úgy csinálták mindezt, hogy közben élünk... Élünk?
Nahát, innen kell megtudnom, hogy mi történt velem? :D
Na jó, lehet egy kicsit elvetettem a sulykot, de ez ízlés kérdése, lehetne szemantikai vitát folytatni arról, hogy mit is írtam. De legalább a 800-as ricsi shortokkal is szerencsém volt. F..k y.u covid! :D
Ez így van! Viszont talán ez a válság van még mindig hatással a mindennapjainkra. Egyébként én még egyet visszalépnék és az 1873-as válságot nevezném ősanyának. Az volt az első nagy válsága a modern kapitalizmusnak. Viszont a '73-as válságnak nem voltak olyan messzemenő politikai következményei és a gazdaság is viszonylag gyorsan talpra állt...
Válságok ősanyja, ami először tönkre tette az embereket....https://www.portfolio.hu/prof/20210430/ez-volt-a-valsagok-osanyja-ami-eloszor-tonkretette-az-embereket-aztan-hatalomra-segitette-a-nacikat-478154 Szerintem hiányosak a történelmi ismeretei a szerzőnek! A válságok kódolva vannak az emberiség kaotikus működésébe. Csak az elmúlt 100 ezer évben volt jó néhány, ami jelentősen visszavetette a fejlődést.
Én bízok benne, szépen menni is fog, de lehet, hogy egy digitalizált világban már nem lesz olyan szerepe mint eddig. Változnak az idők. Olyan forradalmi változások vannak a világban, hogy bármi elképzelhető ma már.
Az arany nagyon furán viselkedik, már jó ideje! Mintha kopna a csillogása! Persze történt már ilyen a történelemben, meg olyan is, hogy valami megdörzsölte, és újra csillogni kezdett.
Backtest és ami mögötte van