Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Most kb. 110 MB körül van az excel fáj (az 1-es típusú), ami a 2004-2020 adatokat elemzi (kb. 4000-párszáz tőzsdei nap). A napos adatok a bét honlapjáról, az 1 órás pedig a KBC rendszeréből, a 2-4 óráasakat már én konvertáltam át az órásból, mivel azt nem lehet letölteni a KBC-nél sem. (Az órás adatok csak 2017 elejétől vannak meg az OTP, MOL, BUX esetében.) A beírt paraméterek mellé jönek még az indikátorok paraméterei, azokból viszont annyi van, mint égen a csillag. :D
Az az, amikor a lottóötös nyertesét megkéred, hogy töltsön ki neked is egy szelvényt, mert ő már bizonyított. Vagy amikor ezer majom elé leraksz egy írógépet, és azt az egyet, aki azt gépelte le, hogy "alma", a válladra veszed és leszerződsz a könyvére. Aztán amikor újra elérakod, azt írja le, hogy "ftnsdrrt". És nem érted miért romlott el, pedig a backtestben olyan szépen működött. Itt a majmok a rendszered paraméterezései, amiben benne van pl. az is, hogy melyik indikátort vagy algoritmust választottad.
Igen, ebben igazad van, a brand mindig nagy érték. Elon meg különösen jól nyomja brandinget. De sztem borotvaélen táncol, az ilyen csodáktól pillanatok alatt tud elfordulni a nép...
A Tesla nagyon komoly fogalomma notte ki magat, olyan az amerikaiaknak, mint az Apple, egy igazi usanikum! Nem tudom rovid tavon ki tudna akar csak egy picit is megszoritani...
Szevasztok srácok, Csak a véletlen műve, vagy vihar a paradicsomban, hogy új topic került megnyitásra ugyanazokkal a kollegákkal? :D Ügyesen Zoli+Co, még visszanézek, első körben betettem a kedvencekbe ;)
Arra leszek kíváncsi, hogy OTP-vel mi lesz, mert csak-csak hosszabbítják azt a vészhelyzetet és vele a moratóriumot is...simán eltudom képzelni, hogy akár a választásokig is...
Backtest és ami mögötte van