Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Jól látod a dolgokat! Már több, mint 1 éve itt a covid. 1 éve már volt hasonló lockdown, általános suli bezárással. Ma bejelenti gulyás elvtárs az általános iskolák 1 hónapos lezárását, majd hozzáteszi, hogy a digitális oktatásra való áttérés részleteit később kidolgozzàk... Mit csináltak 1 évig??? Az ipariméretű lopások részletes kidolgozásával soha nem késlekednek, arra van idő mindig.
Köszi, szoktam nézni. Ez szerintem egy jó oldal. Csak mindig küzd a spekuláns én a józanabbikkal. Szerencsére jó ideje már az utóbbi győz. ( de azért egy "kis" részt mindig hagyok a "hobbira" :) )
Egyelőre csak Mol van, de az kb. örök barát, fogok is még venni, de még túl drága... Azon kívül folyamatosan menekülök a forintból, annyit tartok csak meg, ami a napi kiadásokhoz kell. Van kb. 2-3 évi megélhetésre való a mindenki által szidott állampapírokban, mindhárom fajtában. Igen, tudok minden kockázatot, ismerem a hátrányait is. Van kb. negyedévnyi megélhetésre való valutában, kb. a fiókban...
És a többi, a nagy része pedig kp, bár inkább számlapénz, különböző devizákban hever broki számlán és folyószámlán, na ezekkel kellene kezdeni valamit. Nem az extra hozam a cél, csak inkább a vagyon megőrzése, értéktartása. Arra hajlok egyébként, hogy nagyon leegyszerűsítem a dolgot és valami globál etfet veszek, kétfélét, részvény és kötvény, aztán ennyi, de a tőke 5-10%-ának erejéig azért bepróbálok egyedi sztorikat. United az egyik kiszemeltem, már írtam róla régebben, van egy kevés belőle, azt jól sikerült venni. Ha beindul USA-Kína között igazán a forgalom, akkor szerintem szépen profitál belőle, a legtöbb járattal ő rendelkezik/rendelkezett a két ország között, és gondolom a jövőben is így lesz ez, Kínával kell számolni.
Szóval amúgy nem tőzsdei pénzekben gondolkozok csak, hanem a teljes vagyon értelmes elosztásában. Különben meg szinte bármilyen statisztikát is nézek, ha csak befektetsz, akkor mindig az jön ki, hogy akármilyen túlértékeltnek is tűnnek a piacok, a legrosszabb döntés várni, nem igazán térül meg az időzítéssel szórakozás. (persze itt nem egyedi papírokra gondolok)
A vicc az, hogy könnyen lehet, hogy így lesz. Röhejes az egész banda, helyzet van, nagy bejelentés, aztán még most találják ki, hogy pontosan mi is lesz, pl, az oktatással is. Ez kb. olyan, mintha lángra lobbanna mondjuk valamelyik híd, aztán összeülnének a tűzoltók tanácskozni, hogy akkor mit is kell és hogyan ilyenkor csinálni.
Kérdem én: eddig mit csináltak? Nem úgy van, hogy békeidőben kellene ezeket kidolgozni és kész forgatókönyvekkel kellene rendelkezni? Aztán csak előhúzni a fiókból a megfelelőt?
Backtest és ami mögötte van