Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Nagyon alaposan még nem böngésztem át, de így első ránézésre adnál egy kis segítséget?
Nem pontosan értem, hogy valamelyik év számaiból hogy is jön ki a kövi év? Azaz, ha mondjuk a 2010-es év sorában lévő adatokat nézem, azok pontosan hogyan is értelmezendők és hogyan lesz belőle a 2011-es sor?
Korábban kellene kérdeznem... Szép nagyot esett, csak azt nem értem miért pont most? Napra pontosan lemásolja a tavalyi esést, pedig akkor kicsit más volt a helyzet, a vírusról pl semmit sem tudtunk. Viszont ha a tavaly ilyenkori eseményekből indulunk ki akkor elsején emelkednie kellene.
Megjegyzés: hiába egyszerű a stratégia és az átlagos hozam jó lett volna, ettől függetlenül nem tartom jónak a kapott eredményt, hiszen nem kiegyensúlyozott. Remélhetőleg hétvégén tudok olyat mutatni, ami már az. [Van 3 db "saját" készítésű indikátorom: - xMAs: mozgóátlagokon alapuló - Van egy, amely a Stochastic indikátoron alapszik. Magamban és az excelben super stochasticnak neveztem el, de most rákerestem és már van egy ilyen indikátor. :DDD Muszáj leszek átnevezni. :DDD - És van egy, amelyik a trailing stop elven alapul. Ez is névadásra vár. :) Ezek kiegyensúlyozottabb eredményt hoznak (különösen a 2.) az OTP/MOL párosra, Richterre viszont nem. Az időm függvényében mutatom majd az eredményeket hétvégén.]
No, akkor lássunk valamit az eredmények közül is. Íme az első versenyző. :) OTP, 1D, 2005-2020 Főtrend indikátor: GC/DC (50/200 SMA) Trend indikátor: PPO (12/26/14)
Lefele mar nem nagyon van ter, felfele annal tobb...speka pozi teljes mertekben, kis osszeggel! Volt egy jo kor American Airlines, annak a nyerojet beforgattam ide, nem a onkentesem toltam bele:)
Backtest és ami mögötte van